ΑΡΗΣ

Τζεβελέκης: "Στόχος η Ευρωλίγκα"

Τζεβελέκης: "Στόχος η Ευρωλίγκα"
Κλαρκ

Στο παιχνίδι του Σαββάτου στο ΟΑΚΑ στρέφεται η προσοχή όλων. Τζεβελέκης: "Στόχος η Ευρωλίγκα"

" Περιμέναμε διαφορετικό αποτέλεσμα σ' αυτό το παιχνίδι, αλλά ο στόχος μας εξακολουθεί να παραμένει η τρίτη και μια θέση στην Ευρωλίγκα", τόνισε ο πρόεδρος της ΚΑΕ, Θανάσης Τζεβελέκης, μετά το τέλος του χθεσινού παιχνιδιού βγαίνοντας από τα αποδυτήρια της ομάδας όπου έδωσε συγχαρητήρια στους παίκτες για την προσπάθειά τους.

Όσο για το ραντεβού του Σαββάτου στο ΟΑΚΑ με τον Παναθηναϊκό που θα είναι το τρίτο της σειράς για τον Β΄ γύρο των πλέι οφ; Ο Αντρέα Ματσόν θα γνωρίζει μετά το τέλος της απογευματινής προπόνησης της Πέμπτης κατά πόσο θα μπορεί να υπολογίζει τον Κίκι Κλαρκ.

Ο Αμερικανός με το βουλγάρικο διαβατήριο προς το τέλος του πρώτου δεκαλέπτου του χθεσινού παιχνιδιού με τον Παναθηναϊκό στο Αλεξάνδρειο, δέχθηκε χτύπημα στο γόνατο με αποτέλεσμα μετά την λήξη να του τοποθετηθεί πάγος.

Την Πέμπτη εξετάστηκε εκ νέου αλλά ακόμα δεν είναι γνωστό αν θα μπορέσει να συμμετάσχει. Από την πλευρά του ο Κλαρκ άφησε στην άκρη την δεύτερη συνεχόμενη καλή του εμφάνιση απέναντι στον Παναθηναϊκό τονίζοντας: " Δεν με ενδιαφέρει να παίζω καλά και η ομάδα μου να χάνει αλλά να κερδίζω. Δυστυχώς εμείς χάσαμε και τα δυο παιχνίδια από τον Παναθηναϊκό. Ελπίζω την Τρίτη φορά στην Αθήνα, να έχουμε την ευκαιρία μας και να μπορέσουμε να μείνουμε ζωντανοί στη σειρά των αγώνων".

" Το κρίσιμο σημείο του αγώνα ήταν όταν με το καλάθι του Ράιτ μειώσαμε σε 46-48 και ο Παναθηναϊκός κατάφερε να ξεφύγει με 46-55. Εξάλλου, με 17 λάθη απέναντι στους Πρωταθλητές Ευρώπης δεν μπορείς να ζητάς νίκη".

" Δεν ήμασταν αγχωμένοι από την παρουσία των φιλάθλων, απλά την ώρα του αγώνα φορτίζεσαι συναισθηματικά και προσπαθείς να κάνεις το κάτι παραπάνω. Αυτό συνέβη με μας και πήγε λάθος".

Μιλώντας για την απόδοση του Άρη, τόνισε: " Αποδείξαμε ότι είμαστε σκληροί και τους κοιτάξαμε στα μάτια. Δυστυχώς όμως δεν καταφέραμε να κερδίσουμε το παιχνίδι και να μεγαλώσουμε έτσι τη σειρά φέρνοντάς την ξανά στο "Αλεξάνδρειο" για τέταρτο αγώνα".

Όσο για τη δική του απόδοση, παραδέχθηκε: " Θα ήμουν ικανοποιημένος αν οι καλές μου εμφανίσεις συνδυάζονταν με κάποια νίκη. Από την στιγμή που χάσαμε δεν μπορώ να πω ότι είμαι ικανοποιημένος".

Ολοκληρώνοντας την τοποθέτησή του ο Αμερικάνος πλέι μέικερ μίλησε για το στόχο των "κίτρινων" που δεν είναι άλλος από την επιστροφή στην Ευρωλίγκα: " Κάνουμε ό,τι περνά από το χέρι μας για να φέρουμε ξανά την ομάδα στην Ευρωλίγκα. Αυτό που μας ενδιαφέρει είναι να παλέψουμε και ό,τι και γίνει στο τέλος να αισθανόμαστε καλά με τον εαυτό μας. Σίγουρα πάντως θέλουμε να πετύχουμε".

Μπάρλος: " Αδικήσαμε τους εαυτούς μας"
Απέφυγε να μιλήσει για τον μικρό τελικό ο Νίκος Μπάρλος που εξήγησε ότι ο Άρης πρέπει να πάει το Σάββατο στο ΟΑΚΑ για να διεκδικήσει ότι του αναλογεί.

" Όταν καταφέρνεις να κρατήσεις τον Παναθηναικό στους 66 πόντους σημαίνει ότι τα έχει πάει εξαιρετικά στην άμυνα. Αλλά είχαμε πρόβλημα στην επίθεση, δεν ήμασταν καλοί και αυτό το πληρώσαμε. Θεωρώ ότι αδικήσαμε τους εαυτούς μας με αυτή την εμφάνιση και την ήττα. Θα πάμε στην Αθήνα στον τρίτο αγώνα για να διεκδικήσουμε ότι μας αναλογεί".

Για το γεγονός ότι υπάρχει στον ορίζοντα πλέον ως πιθανότερο ενδεχόμενο η συμμμετοχή στον μικρό τελικό, εξήγησε: " Θα είναι λάθος μας να σκεφτούμε τον μικρό τελικό. Ένα-ένα κάνουμε τα βήματα και με αυτή την λογική τα έχουμε καταφέρει φέτος. Δεν έχει έρθει ακόμα ο καιρός να δούμε με ποια ομάδα θα παίξουμε στη συνέχεια, προέχει το επόμενο παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό και γι’ αυτό θα προετοιμαστούμε".

" Το μεγαλύτερο κέρδος είναι ότι ξαναήρθε ο κόσμος στο γήπεδο. Είναι δίπλα μας σε όλη την χρονιά, ήταν φανταστικοί και θέλαμε να κερδίσουμε για να τους δώσουμε χαρά. Η πικρία μας είναι μεγαλύτερη γιατί δεν κερδίσαμε".

Τέλος, στάθηκε στα λάθη του Άρη που κόστισαν ακόμα μία ήττα στην ημιτελική σειρά: " Έπρεπε να ήμασταν πιο συγκεντρωμένοι σε κάποια λάθη που κάναμε και να είχαμε περισσότερη υπομονή. Γυρίσαμε το παιχνίδι στους δύο πόντους, δυστυχώς μας έφυγε πάλι. Ο Παναθηναϊκός δεν είναι ομάδα που συγχωρεί τα λάθη, ήταν αρκετά "διαβασμένος" και άσκησε πίεση σε ορισμένους παίκτες-κλειδιά της ομάδας μας. Στόχος μας το Σάββατο είναι σίγουρα να παρουσιαστούμε καλύτεροι από χθες".

Σε απολογία θα κληθεί η ΚΑΕ
H ΚΑΕ αναμένεται να κληθεί σε απολογία από τον αθλητικό δικαστή του ΕΣΑΚΕ μετά τα όσα έγραψαν οι τρεις διαιτητές στο φύλλο αγώνα του χθεσινού παιχνιδιού με τον Παναθηναϊκό.





























TAGS ΑΡΗΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ