ΜΠΑΣΚΕΤ

Tζήμας: "Είναι μεγάλη επιτυχία"

Tζήμας: "Είναι μεγάλη επιτυχία"
Τζήμας

Ο Γιάννης Τζήμας μίλησε για την πολύ καλή πορεία των Τρίκαλων στην Α2 που έφτασαν στην άνοδο

Ο τεχνικός που οδήγησε την ομάδας της Θεσσαλίας στην Α1 μίλησε στην ιστοσελίδα του Συνδέσμου Ελλήνων Προπονητών Καλαθοσφαίρισης για την μεγάλη επιτυχία της φετινής σεζόν λέγοντας: " Είναι μια μεγάλη επιτυχία ότι με την άνοδο των Τρικάλων η Θεσσαλία θα εκπροσωπείται από τρεις ομάδες στην Α1.

Είναι σημαντικό για το επαρχιακό μπάσκετ, που έχει ανάγκη τέτοιες προσπάθειες, που προσφέρουν φιλάθλους και βοηθούν στην ανάπτυξη του επαρχιακού μπάσκετ. Άλλωστε η αποκέντρωση αποτελεί επένδυση. Είναι μεγάλη τιμή για μένα προσωπικά που βοήθησε στην άνοδο των τριών αυτών ομάδων της Θεσσαλίας.

Θεωρώ ότι η ομάδα έκανε εντυπωσιακές εμφανίσεις. Πολλές φορές μες στη χρονιά ξεπεράσαμε τον εαυτό μας κι αποτελεί επιτυχία το γεγονός ότι τα Τρίκαλα σε τόσο μικρό χρονικό διάστημα έφτασαν στην Α1".

Αναφορικά με το τεχνικό κομμάτι σχολίασε: " Ασκούσαμε μεγάλη πίεση σε όλο το γήπεδο, έχοντας στο ρόστερ μας περιφερειακούς που μπορούν να μαρκάρουν καλά πάνω στη μπάλα. Στην επίθεση είχε πειθαρχεία και υψηλά ποσοστά στο "πέντε-πέντε". Βοήθησε πολύ ότι είχαμε παιδιά που ταιριάζουν σε αυτό το στυλ παιχνιδιού κι έχουν εμπειρία για την κατηγορία".

Σχετικά με το επίπεδο της Α2 στη φετινή αγωνιστική περίοδο ανέφερε: " Ήταν ένα από τα δυνατότερα των τελευταίων ετών, καθώς υπήρχαν μεγάλα φαβορί και γενικά ομάδες με υψηλό μπάτζετ όπως το Περιστέρι, ο Ηρακλής κι ο Ιωνικός Λαμίας.

Είναι ένα δύσκολο πρωτάθλημα καθώς είναι μεγάλο σε διάρκεια (30 αγωνιστικές). Δεν υπάρχουν χαμένα και κερδισμένα ματς. Κάθε αγωνιστική έχει ντέρμπι και πιστεύω ότι η σταθερότητα που είχαμε έπαιξε μεγάλο ρόλο στην επιτυχία μας".

Ο Τζήμας αναφέρθηκε και στον τρόπο που ανταποκρίθηκε η ομάδα του στη μεγάλη διάρκεια του πρωταθλήματος. " Το να διατηρήσεις την ομάδα σου σε υψηλό αγωνιστικό επίπεδο είναι το πιο δύσκολο κομμάτι της προπονητικής. Εμείς είχαμε πολλούς παίκτες.

Μπορεί να μην είχαμε τους μεγάλους σταρ, αλλά βασιστήκαμε σε ένα γεμάτο ρόστερ που μας έδωσε τη δυνατότητα να διατηρούμε υψηλό επίπεδο προπόνησης, να καλύψουμε τα αγωνιστικά κενά από το ντεφορμάρισμα κάποιων παικτών ή από τραυματισμούς, αλλά και χρησιμοποιώντας ένα ευρύ rotation είχαμε τη δυνατότητα να ασκήσουμε υψηλό βαθμό πίεσης στην άμυνα".

Όσο για τις διαφορές ανάμεσα σε Α1 και Α2 υποστήριξε: " Είναι τεράστιες. Το μπάσκετ της Α1 είναι πολύ διαφορετικό κι αυτό δεν έχει να κάνει μόνο με την διοικητική οργάνωση των ομάδων, αλλά κι από την αγωνιστική. Ένα άλλο σημαντικό στοιχείο είναι ότι υπάρχουν μεγάλες διαφορές στα ύψη.

Στην Α1 τα "5άρια" είναι 2.10 και 2.15, ενώ στην Α2 μόνο την τελευταία χρονιά εμφανίστηκαν πολύ ψηλοί παίκτες όπως ο Τριμπάνσκι, ο Δέσπος, ο Πασχάλης ή ο Χένιακ. Από την άλλη υπάρχει μεγάλη διαφορά και στην ταχύτητα και στις εμπειρίες των παικτών".


















ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ