EUROLEAGUE

Τζόρτζεβιτς: "Δεν σκέφτομαι την αδελφοποίηση του Ολυμπιακού με τον Αστέρα"

Τζόρτζεβιτς: "Δεν σκέφτομαι την αδελφοποίηση του Ολυμπιακού με τον Αστέρα"
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Ο Σάσα Τζόρτζεβιτς μίλησε για το ματς κόντρα στον Ερυθρό Αστέρα και απάντησε στο ερώτημα για το γεγονός πως οι φίλαθλοι της σερβικής ομάδας έχουν αδελφοποιηθεί με τους αντίστοιχους του Ολυμπιακού. Γκιστ: "Να επιβάλλουμε τον ρυθμό μας".

Ο προπονητής του Παναθηναϊκού, Σάσα Τζόρτζεβιτς και ο Αμερικανός φόργουορντ της ομάδας, Τζέιμς Γκιστ, μίλησαν στην Media Day του "τριφυλλιού" στο ΟΑΚΑ, για το παιχνίδι της Πέμπτης (14/1, 21:15) κόντρα στον Ερυθρό Αστέρα στο ΟΑΚΑ, στο πλαίσιο της 3ης αγωνιστικής των ομίλων του TOP-16.

Ο Σέρβος προπονητής των "πρασίνων", Σάσα Τζόρτζεβιτς, έκανε το σχόλιο του για την δυναμική του αντιπάλου, λέγοντας τα εξής: "Μιλάμε για μια ομάδα μεγαλώνει σταθερά με μεγάλα βήματα. Εγιναν η Νο1 ομάδα στη Σερβία, εκθρονίζοντας την Παρτίζαν. Tην τελευταία διετία απέδειξαν ότι μεγαλώνουν.

Εχουν πολλούς ταλαντούχους νεαρούς παίκτες, είναι πολύ αθλητική ομάδα και έχουν για τρίτη σεζόν προπονητή τον κ. Ράντονιτς. Είναι πολύ σταθεροί οικονομικά και το έδειξαν από το πώς έδρασαν στις μεταγραφές. Εφεραν τον Γουίλιαμς, τον Κίνσεϊ, τον Κουίνσι Μίλερ, τον Μίσιτς από την Μπάγερν. Είναι πολύ δραστήριοι και πολύ φιλόδοξοι. Πρέπει να πιάσουμε κορυφαία απόδοση για να πάρουμε τη νίκη".

Για το γεγονός πως οι φίλαθλοι του Ολυμπιακού είναι αδελφοποιημένοι με εκείνους του Ερυθρού Αστέρα, απάντησε πως: "Είμαι πολύ μεγάλος γι’ αυτά… Σέβομαι όλους τους φιλάθλους στην Ευρώπη. Ξέρω καλά την ιστορία, είναι καλό που έχουν αδελφοποιηθεί γιατί σημαίνει ότι αγαπούν το μπάσκετ και την ομάδα τους. Είναι μια λεπτομέρεια, αλλά δεν με ενοχλεί καθόλου και δεν το σκέφτομαι".

Για το γεγονός πως θα αντιμετωπίσει μία ομάδα από την πατρίδα του, είπε: "Ο κόσμος στη Σερβία αγαπά το μπάσκετ και όχι μόνο τις ομάδες τους, την Παρτίζαν ή τον Ερυθρό Αστέρα ή τις άλλες ομάδες, αλλά ακολουθούν παντού τις ομάδες τους. Είναι πραγματικοί φίλοι του μπάσκετ και αυτοί που δουλεύουν στο παρκέ το εκτιμούν και το νιώθουν. Μας κάνει περήφανους γιατί η ενέργεια και η αγάπη από τον κόσμο που ακολουθεί τις ομάδες μας δίνει το έναυσμα για να κάνουμε καλύτερες τις ομάδες".

Για τον τραυματισμό του Νίκου Παππά: "Δεν είναι κάτι που περίμενα ο τραυματισμός του Παππά, γιατί μόλις είχε αρχίσει να προπονείται μαζί μας πολύ καλά και γι’ αυτό τον έβαλα στην πεντάδα στο τελευταίο παιχνίδι. Χρειαζόμαστε όποιον ταλαντούχο παίκτη έχουμε, ειδικά σε αυτή την περίοδο και γι’ προσπαθούμε να ανοίξουμε το ροτέισον. Χρειαζόμαστε την ενέργεια όλων γιατί δίνει ενέργεια στους βασικούς παίκτες που έχουν πολλά λεπτά στο παρκέ. Η αρχή ήταν δύσκολη στη σεζόν με τους τραυματισμούς που είχαμε στην περιφέρεια, με Παππά και Μποχωρίδη. Επηρέασε λίγο την φρεσκάδα της ομάδας".

Γκιστ: "Να είμαστε προσεκτικοί από το ξεκίνημα του αγώνα"

Από την πλευρά του ο Τζέιμς Γκιστ σχολίασε τα εξής: "Ο Ερυθρός Αστέρας δεν είναι ομάδα που βασίζεται σε έναν και δύο παίκτες. Είναι ομάδα που έχει πάρα πολλές λύσεις στο παιχνίδι της και θα πρέπει να τους προσέξουμε όλους για να μην έχουμε προβλήματα".

Ραντούλιτσα: "Ο Ερυθρός Αστέρας βρίσκεται σε πολύ καλή κατάσταση"

Ο Σέρβος σέντερ του Παναθηναϊκού είπε τα εξής για το ματς: "Γνωρίζω τους περισσότερους παίκτες του Ερυθρού Αστέρα από την Εθνική ομάδα. Είναι μια πολύ καλή ομάδα, με παίκτες με ταλέντο και παίκτες… μαχητές. Θα πολεμήσουν μέχρι τέλους. Το έχουν αποδείξει και στα προηγούμενα ματς. Θέλουν να πάρουν την πρώτη τους νίκη στο Top-16 αλλά δεν πρέπει να τους το επιτρέψουμε. Πρέπει να είμαστε πανέτοιμοι για να αντιμετωπίσουμε κάθε πρόβλημα που μπορεί να μας βάλουν. Ο Ερυθρός Αστέρας έχει κάνει πολύ καλή πορεία και στο πρωτάθλημα της Σερβίας, βρίσκεται σε πολύ καλή κατάσταση, αλλά ο Παναθηναϊκός θέλει πάντα την νίκη".

TAGS EUROLEAGUE ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ