EUROLEAGUE

Βασιλόπουλος: "Διαμαντίδη, στοπ"!

Βασιλόπουλος: "Διαμαντίδη, στοπ"!
Βασιλόπουλος-Διαμαντίδης

Ζήσης, Βασιλόπουλος και Φώτσης μιλούν για το φάιναλ φορ της Ευρωλίγκα

Η κορύφωση της Ευρωλίγκας πλησιάζει με τη διεξαγωγή του φάιναλ φορ στο Βερολίνο. Το ελληνικό μπάσκετ λάμπει με την παρουσία του στο κορυφαίο διασυλλογικό ραντεβού της Ευρώπης. Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός θα παλέψουν για να φέρουν στην Ελλάδα το τρόπαιο, τη στιγμή που η χώρα μας έχει και τρίτο εκπρόσωπο στο φάιναλ φορ, τον Νίκο Ζήση, που θα
διεκδικήσει το στέμμα με τη φανέλα της ΤΣΣΚΑ Μόσχας. Ο Νίκος Ζήσης, ο Παναγιώτης Βασιλόπουλος, και ο Αντώνης Φώτσης, λίγο πριν το πρώτο τζάμπολ του φάιναλ φορ απαντούν σε έξι κοινά ερωτήματα, που τους έθεσε η επίσημη ιστοσελίδα του ΠΣΑΚ.

1) Γνωρίζοντας την ελληνική πραγματικότητα, τι θα ήθελες να πεις στους οπαδούς του Παναθηναϊκού και του Ολυμπιακού που θα έρθουν στο φάιναλ φορ;

Ζήσης (ΤΣΣΚΑ Μόσχας): «Να απολαύσουμε ένα φάιναλ φορ πολύ υψηλής ποιότητας και επίσης να παραμείνει ψύχραιμη η πλευρά του ηττημένου».

Βασιλόπουλος (Ολυμπιακός): «Να χαρούν τη γιορτή και να είναι υπερήφανοι που δυο ελληνικές ομάδες είναι ανάμεσα στις καλύτερες της Ευρώπης. Είμαι σίγουρος ότι οι φίλαθλοι των δυο ομάδων θα έχουν τη μεγαλύτερη συμβολή στο να λαμπρύνει ακόμα περισσότερο αυτή η γιορτή. Δεν μπορώ να τους πω ότι θα πρέπει να χειροκροτήσουν το χαμένο και το νικητή το ίδιο, γιατί αυτό θα ήταν ουτοπία, αλλά μπορώ να τους προτείνω να χειροκροτήσουν την ομάδα τους και να ασχοληθούν μόνο μ’ αυτή ανεξαρτήτως αποτελέσματος».

Φώτσης (Παναθηναϊκός): «Να είναι ήρεμοι, να κυλήσει το παιχνίδι ήρεμα, να ευχαριστηθούν τον αγώνα και τίποτα παραπάνω. Να περάσουμε όλοι ωραία και να νικήσει ο καλύτερος».

2) Τι δεν θα άφηνες ποτέ έξω από τη βαλίτσα σου πριν το ταξίδι στο Βερολίνο;

Ζήσης: «Τα παπούτσια του μπάσκετ που θα φοράω στο γήπεδο».

Βασιλόπουλος: «Τους συμπαίκτες μου, γιατί ο Ολυμπιακός είναι ομάδα και ο καθένας που παίζει σ’ αυτή την ομάδα είναι εξίσου σημαντικός…».

Φώτσης: «Τα παπούτσια του αγώνα! Τι άλλο;»

3) Ποιο θεωρείς πως είναι το μυστικό για να φτάσει μια ομάδα στην κατάκτηση του τροπαίου;

Ζήσης: «Σε ένα φάιναλ φορ δεν υπάρχουν μυστικά. Η ομάδα που θα παίξει με μεγαλύτερη διάρκεια και αποφασιστικότητα σε δύο αγώνες θα πάρει το τρόπαιο!».

Βασιλόπουλος: «Πρέπει να έχει συγκέντρωση στο παιχνίδι της και να μην παρασυρθεί σε κανένα σημείο των δυο αγώνων. Όποιος έχει συνέπεια, συνέχεια, θέληση και πάθος κατακτά και τους τίτλους».

Φώτσης: «Να είναι όσο πιο έτοιμη και να παραμείνει συγκεντρωμένη στις λεπτομέρειες. Πιστεύω πως όποια ομάδα φανεί πιο έτοιμη σε αυτά τα μικρά πράγματα στη διάρκεια των αγώνων, θα κατακτήσει και το τρόπαιο».

4) Έχεις να επιλέξεις ανάμεσα στον ευρωπαϊκό τίτλο, το εγχώριο πρωτάθλημα και ένα συμβόλαιο με τις διπλές αποδοχές για τη νέα σεζόν. Τι θα διάλεγες;

Ζήσης: «Οι οικονομικές απολαβές για έναν αθλητή είναι σημαντικές. Η δόξα της κατάκτησης της Ευρωλίγκας πιο μεγάλη».

Βασιλόπουλος: «Εγώ υπέγραψα πρόσφατα το νέο μου συμβόλαιο και έμεινα απόλυτα ικανοποιημένος. Τίτλοι μου λείπουν και τους θέλω όλους. Δεν μπορώ να επιλέξω».

Φώτσης: «Το συμβόλαιο έρχεται σίγουρα σε δεύτερη μοίρα όταν μιλάμε για τίτλους. Δεν το συζητάμε. Όταν κρίνεται ένας τίτλος, έχει πάντα την πρώτη θέση. Τώρα για ποιον τίτλο από τους δύο; Δεν νομίζω ότι έχουμε την πολυτέλεια της επιλογής! Και οι δύο έχουν την ίδια σημασία και εφόσον μας δίνεται η ευκαιρία, θα πρέπει να διεκδικήσουμε και τους δύο τίτλους».

5) Χάνει η ομάδα σου με δύο πόντους στον μεγάλο τελικό, έχεις τη μπάλα στα χέρια σου και
απομένουν τρία δεύτερα. Τι σου έρχεται πρώτα στο μυαλό;


Ζήσης: «Σε τέτοιες στιγμές δεν προλαβαίνεις να σκεφτείς τίποτε. Μόνο να πατήσεις για να σκοράρεις! Και αν βάλεις τρίποντο, ακόμα καλύτερα».

Βασιλόπουλος: «Δε νομίζω ότι υπάρχει χρόνος για να σκεφτείς πολλά πράγματα. Σ’ αυτές τις
περιπτώσεις πρέπει να είσαι έτοιμος για να τη βάλεις στο καλάθι και κυρίως να μη φοβηθείς να
το κάνεις. Μπορεί να μπει, μπορεί και όχι, αλλά τουλάχιστον θα έχεις προσπαθήσει».

Φώτσης: «Αναλόγως το πού θα βρίσκομαι. Αν είμαι κοντά στο τρίποντο και έχω το χώρο, θα
επιχειρήσω λογικά ένα σουτ τριών πόντων, Αν είμαι πιο μέσα και έχω και πάλι τις προϋποθέσεις, θα προσπαθήσω να βάλω δίποντο. Εξαρτάται τι συνθήκες θα έχουν δημιουργηθεί. Για πάσα με 3’’ είναι λίγο δύσκολο, γιατί ο χρόνος είναι λίγος και τελικά ίσως το μόνο που θα καταφέρω είναι να εκθέσω τον συμπαίκτη μου, που θα πρέπει να κάνει ένα σουτ στον ελάχιστο δυνατό χρόνο».

6) Αν σου δινόταν η ευκαιρία να κρατήσεις έναν αντίπαλο παίκτη στο... αεροδρόμιο, ποιος θα
ήταν αυτός;


Ζήσης: «Όλες οι ομάδες στο φάιναλ φορ έχουν αντικειμενικά τα πληρέστερα ρόστερ στην Ευρώπη. Οπότε και να κρατήσεις κάποιον παίκτη στο αεροδρόμιο, θα υπάρχουν κάποιοι άλλοι που
θα κάνουν τη ζημιά».

Βασιλόπουλος: «Νομίζω ότι το μυστικό της επιτυχίας του Παναθηναϊκού είναι ότι δεν στηρίζεται σε κάποιον παίκτη μόνο, αλλά η προσπάθεια και η επιτυχία είναι συλλογική. Σίγουρα ο Δημήτρης Διαμαντίδης είναι ένας παίκτης βαρόμετρο, αλλά ο Παναθηναϊκός έχει δείξει πως και χωρίς αυτόν τα καταφέρνει».

Φώτσης: «Σε τέτοιο επίπεδο δεν μπορούμε να μιλάμε για έναν παίκτη. Όλες οι ομάδες είναι
πολύ καλές και έτσι και να κρατήσεις και έναν και δύο παίκτες, και να μετρήσουν μείον ένα ή δύο μεγάλα όπλα, θα παραμείνουν το ίδιο καλές! Οπότε θα πρέπει να βρούμε άλλες… λύσεις».





















































TAGS EUROLEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ