EUROLEAGUE

Βασιλόπουλος: "Να γίνουμε πρώτοι μάγκες"

Βασιλόπουλος: "Να γίνουμε πρώτοι μάγκες"
Βασιλόπουλος

Το SPORT 24 σας παρουσιάζει την προδημοσίευση της συνέντευξης του Παναγιώτη Βασιλόπουλου στο MAXIM

Αναλυτικά:
"Δεκαπέντε χρόνια πριν την ώρα που ο Ολυμπιακός κι ο Παναθηναϊκός αναμετριούνταν στον ημιτελικό της Σαραγόσα, ο Παναγιώτης έπαιζε μπάσκετ με τους φίλους του στο χωριό. Τώρα την ώρα του αγώνα θα παίξει και πάλι μπάσκετ. Οι συμπαίκτες κι οι αντίπαλοι θα είναι διαφορετικοί, αλλα το κίνητρο το ίδιο: For the love of the game.

Θα προτιμούσε ένα Final-4 χωρίς τόσα μεγάλα ονόματα και ίδως χωρίς Παναθηναϊκό στον ημιτελικό;


"Σε καμία περίπτωση! Αν θέλεις να πάρεις το κύπελλο, πρέπει να τους κερδίσεις όλους. Δεν μπορείς να διαλέγεις αντιπάλους και να περιμένεις από την τύχη να σε βοηθήσει. Συμφωνώ ότι η φετινή διοργάνωση έχει τις καλύτερες ομάδες της Ευρώπης. Θέλεις να είσαι ο πρώτος μάγκας;

Πρέπει να τους κερδίσεις όλους, είτε λέγονται Παναθηναϊκός είτε ΤΣΣΚΑ είτε Μπαρτσελόνα. Δεν πάμε στο Βερολίνο για την εμπειρία, αλλά για τον τίτλο!"



Πως νιώθεις για το γεγονός ότι υπάρχουν τόσες απαιτήσεις από σένα;


"Πλέον το αντιμετωπίζω θετικά. Το γεγονός ότι ο κόσμος περιμένει πολλά και με κρίνει όταν δεν έχω καλή απόδοση σημαίνει ότι πιστεύουν στις δυνατότητές μου. Ποτέ στη ζωή μου δεν μου ήρθε κάτι εύκολα. Δούλεψα πολύ για να φτάσω σε αυτό το επίπεδο!

Κάποια στιγμή, όταν δεν ήμουν και πολύ στα καλά μου και είχα επηρεαστεί από την κριτική που άκουγα, μια φίλη μού είπε ένα παραμύθι με ένα βατραχάκι που ήταν κουφό. Από τότε άρχισα να αντιμετωπίζω τις καταστάσεις διαφορετικά. Δεν ωφελεί να πεις "Γιατί σ’ εμένα;". Πρέπει σε όλα να ψάχνεις τη θετική πλευρά. Όπως σου είπα, το κουφό βατραχάκι είναι ένα πολύ διδακτικό παραμύθι!"



Αν είχες μπροστά σου δύο κουμπιά από τα οποία το ένα θα έγραφε "ελληνικό πρωτάθλημα" και το άλλο "Euroleague" ποιο θα πατούσες;

"Νομίζω πως θα πατούσα το πρώτο, αυτό που γράφει "ελληνικό πρωτάθλημα"! Καλώς ή κακώς, ο φίλαθλος ζει για την καζούρα στους αντιπάλους του. Όταν θα πάει στο καφενείο, δεν θα πιει καφέ με οπαδό της Μπαρτσελόνα και της ΤΣΣΚΑ. Θα είναι με Ολυμπιακούς και Παναθηναϊκούς. Αυτό που λείπει στους φιλάθλους μας είναι το πρωτάθλημα, κι αν έπρεπε να διαλέξω, αυτό θα επέλεγα"!










TAGS EUROLEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ