ΑΡΗΣ

Βενέτσια–Άρης: 68-69

Βενέτσια–Άρης: 68-69
Βενέτσια-Άρης

Χάρη σε δύο βολές του "Κίκι" Κλαρκ 13 δευτερόλεπτα πριν τη λήξη ο Άρης νίκησε με 69-68 τη Βενέτσια

Το παιχνίδι είχε ξεχωριστή σημασία για τον προπονητή της ελληνικής ομάδας, Αντρέα Ματσόν, αφού ξεκίνησε την καριέρα του στη συγκεκριμένη ομάδα τόσο ως παίκτης όσο και ως προπονητής.
Για τον λόγο αυτό οι άνθρωποι της Βενέτσια του απένειμαν τιμητική πλακέτα αλλά και αναμνηστικό αγαλματάκι στους ανθρώπους του Άρη.

Ο αγώνας έγινε στο παλαιό γήπεδο της ομάδας, Παλασπόρτ Αρσενάλε, αφού αποτέλεσε γιορτή για την άνοδό της στην Α2.

Τα δεκάλεπτα: 15-12, 30-31, 50-46, 68-69.

Οι σκόρερ των δύο ομάδων:

Βενέτσια (Ντάλμασον): Κοζίν 12, Τζορτζ 11, Φαριόλι 4, Γκριν 21, Μέινι 5, Αλμπέρτι 2, Πράντιν 6, Μπουγκάιεφ 5, Καρίτσι 2

Άρης (Ματσόν): Κλάρκ 15, Ηλιάδης 8, Σκορδίλης 7, Παπανικολάου 4, Αγαδάκος 7, Μπάρλος 6, Τσαλδάρης 15, Νέλσον 7, Μούρτος, Χαριτόπουλος

Ματσόν: " Μία ξεχωριστή στιγμή"
Μετά το τέλος του αγώνα ο Αντρέα Ματσόν μίλησε για τις συγκινητικές στιγμές που ένιωσε αλλά και την πρόοδο που σημειώνουν καθημερινά οι παίκτες του.

" Ήταν ένας ακόμη σκληρός αγώνας που κρίθηκε πάλι στο τέλος και αυτό είναι σημαντικό για μένα. Θέλω επίσης να σταθώ για μια ακόμη φορά στην πολύ καλή παρουσία των νεαρών παικτών της ομάδας. Κάθε μέρα δείχνουμε να γινόμαστε και καλύτεροι. Πλέον περιμένουμε την επιστροφή των τεσσάρων παικτών που μας λείπουν και τους χρειαζόμαστε. Εντάξει, μπορεί ακόμη και χωρίς αυτούς να κερδίσαμε σε όλα τα φιλικά που δώσαμε μέχρι στιγμής, αλλά δεν γίνονται θαύματα κάθε μέρα".

"Σήμερα κερδίσαμε έναν δύσκολο αντίπαλο όπως είναι η Βενέτσια που μπορεί να αγωνίζεται από τη νέα χρονιά στην Lega due, αλλά αυτό δεν πρέπει να ξεγελά κανέναν. Είναι μια αρκετά δυνατή ομάδα που θα είναι μάλιστα και η καλύτερη στην κατηγορία, αφού διαθέτει παίκτες όπως ο Μπουγκάιεφ και ο Ρομπαλντόνι που ήταν από τους κορυφαίους της Α1. Εμείς από την πλευρά μας, όταν θα έχουμε και τους παίκτες που μας λείπουν, τότε αυτόματα θα γίνουμε ακόμη καλύτεροι. Πρέπει να συνεχίσουμε να παλεύουμε και να δουλεύουμε σκληρά

".

Για το πώς ένιωσε όταν οι άνθρωποι της Βενέτσια τον τίμησαν για την προσφορά του στον σύλλογο τόνισε: " Ήταν μια ξεχωριστή στιγμή. Χάρηκα πολύ που είχα την δυνατότητα να επιστρέψω για λίγο στο σπίτι μου, αλλά και στο γήπεδο που δούλεψα από μικρός. Είναι σαν κάποιος άνθρωπος από τον Άρη να φεύγει από την ομάδα για να κάνει καριέρα στο εξωτερικό και μετά από 20 χρόνια να επιστρέφει εκεί από όπου ξεκίνησε. Ήταν πολύ όμορφα και μου άρεσε που είχε αρκετό κόσμο στο γήπεδο".

Το πρωί η αποστολή του Άρη θα αναχωρήσει οδικώς για την Μπιέλα και θα προπονηθεί το απόγευμα στο γήπεδο της ομώνυμης ομάδας. Την Τετάρτη (17/09) στις 21:30 θα αντιμετωπίσει την ιταλική ομάδα δίνοντας την τέταρτη κατά σειρά φιλική αναμέτρηση στην γειτονική χώρα.

Την Τρίτη θα επιστρέψει αεροπορικώς από την Ιταλία με προορισμό την Θεσσαλονίκη, ο γυμναστής του Άρη, Γιώργος Ζωγράφος.





















TAGS ΑΡΗΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ