ΑΡΗΣ

Βεργίνης: "Μετράω αντίστροφα"

Βεργίνης: "Μετράω αντίστροφα"
Βεργίνης

Ο πλέον άτυχος παίκτης του φετινού Άρη, Δημήτρης Βεργίνης, που τραυματίστηκε στην αρχή του πρωταθλήματος, σε ραδιοφωνική του συνέντευξη αναφέρθηκε λίγο πριν από την επιστροφή του στην αγωνιστική δραστηριότητα.

Ο διεθνής πλέι μέικερ στην συνέντευξη που παραχώρησε στον ΑΡΗΣ FM 92,8 έδειξε να μετράει μέρα με την ημέρα το διάστημα που βρίσκεται εκτός ομάδας ενώ αναφέρθηκε και στην αποθεραπεία του.

Ακόμη στάθηκε στην έλευση του Λευτέρη Σούμποτιτς στην τεχνική ηγεσία του Άρη και στην πορεία της ομάδας στο ελληνικό πρωτάθλημα αλλά και το γεγονός της αναβολής του Κυπέλλου Ελλάδος και όχι μόνο.

Στην αρχή των δηλώσεών του ο Βεργίνης αναφέρθηκε στον τραυματισμό του, όντας πλέον στη φάση της πλήρους αποκατάστασής του λέγοντας: " Προχθές έκλεισα 5 μήνες από τον τραυματισμό μου. Αυτό είναι ό,τι χειρότερο για έναν αθλητή, να είναι εκτός παρκέ και να μην μπορεί να βοηθήσει την ομάδα του, αλλά έτσι είναι ο αθλητισμός.

Όταν δεν μπορείς να βοηθήσεις, είναι κάτι που δε σε ευχαριστεί. Το έχω αφήσει πίσω μου, όμως και μετράω αντίστροφα για να μπω ξανά στο παρκέ. Χρειάζεται πολύ προσοχή μέχρι την τελική μου αποθεραπεία, γιατί όταν θα νιώσεις αρκετά καλά με τον εαυτό σου, τότε μπορεί και να πάθεις κάτι χειρότερο.

Έχω κάνει πολύ καλή αποθεραπεία όλον αυτόν τον καιρό και περιμένω πια την επιστροφή μου στη δράση", και προσέθεσε εν συνεχεία: " Αν όλα πάνε καλά, θεωρώ ότι τέλη Μαρτίου θα μπορώ να αγωνιστώ και το εύχομαι.

Αν μου ανάψουν το φως οι γιατροί και νιώσω έτοιμος, ελπίζω να γίνει. Μέρα με τη μέρα νιώθω καλύτερα και βάζω κάτι παραπάνω. Σε 2-3 βδομάδες ελπίζω να συμμετέχω κι εγώ στο πρόγραμμα της ομάδας".

Ερωτηθείς για την συνεργασία του με τον νέο προπονητή της ομάδας, Λευτέρη Σούμποτιτς, ο 24χρονος γκαρντ σημείωσε: " Με τον κόουτς μιλήσαμε, ήξερε το πρόβλημά μου και μου είπε ότι με έχει στο πρόγραμμα και πως όταν θα είμαι έτοιμος, θα μπω κανονικά στο πρόγραμμα της ομάδας".

Σχολιάζοντας την πορεία της ομάδας στο ελληνικό Πρωτάθλημα, επεσήμανε: " Αν εξαιρέσουμε τον Ολυμπιακό και τον Παναθηναϊκό, όλες οι άλλες ομάδες μπορούν να κερδίσουν η μία την άλλη. Εγώ πίστευα ότι θα μπορούσαν να πάνε καλά τα πράγματα, αλλά είχαμε αρκετά σκαμπανεβάσματα στην απόδοσή μας. Μία παίζαμε καλά και μία όχι.

Η αλλαγή προπονητή είναι κάτι θετικό. Τα πράγματα βελτιώνονται και έχουμε δείξει σημάδια βελτίωσης στην προπόνηση. Το διάστημα που έχουμε μπροστά μας, μπορούμε να δουλέψουμε πιο πολύ και να δικαιώσουμε στο γήπεδο όσους μας πιστεύουν και τους οπαδούς μας.

Επειδή βλέπω τα πράγματα από έξω, μπορώ να πω ότι παρουσιάζουμε δύο πρόσωπα και αυτό δεν είναι καλό. Το πιο σημαντικό που πρέπει να βγάλουμε είναι να είμαστε ομάδα μέσα στο παρκέ και μετά όλα τα υπόλοιπα, όπως η άμυνα.

Είμαστε ομάδα στα αποδυτήρια, αλλά πρέπει να γίνουμε και μέσα στο γήπεδο. Αν το καταφέρουμε αυτό, θα είναι πολύ καλύτερα τα πράγματα", και στην συνέχεια, για το Eurocup και για όσα έκανε ο Άρης στον θεσμό τόνισε: " Είχαμε βλέψεις να προχωρήσουμε κι άλλο, αλλά δυστυχώς μας στοίχισε η ήττα από τη γερμανική ομάδα. Δεν τα καταφέραμε, αλλά τώρα πρέπει να επικεντρωθούμε στο ελληνικό Πρωτάθλημα. Πρέπει να φτάσουμε όσο πιο ψηλά γίνεται και να κάνουμε καλές εμφανίσεις".

Για την απόφασή του να έρθει στον Άρη και για το αν πιστεύει στις δυνατότητες της ομάδας, υπογράμμισε: " Αν δεν πίστευα την ομάδα, δεν θα ερχόμουν καθόλου. Ακόμη και τώρα και με την αλλαγή προπονητή που έγινε, έχουμε βλέψεις για ακόμη καλύτερα. Δεν πρέπει να μας εμποδίζει ή να μας φοβίζει κάποια ομάδα, αλλά αυτό πρέπει να το δείξουμε μέσα στο γήπεδο".

Ο γκαρντ της ομάδας σχολίασε τον τελικό του Κυπέλλου μπάσκετ ανάμεσα σε Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό που αναβλήθηκε, σημειώνοντας: " Το Κύπελλο είναι μία διοργάνωση που πρέπει να είναι γιορτή για όλους. Δεν υπάρχει χειρότερο πράγμα από το ότι αναβλήθηκε ο τελικός. Πρέπει να τα βρουν ομάδες και Πολιτεία, ώστε να είναι γιορτινή η ατμόσφαιρα".

Τέλος, αναφερόμενος στους οπαδούς του Άρη, τόνισε χαρακτηριστικά: " Την αγάπη και τη στήριξη των οπαδών μας, την εισπράττω καθημερινά, όχι μόνο στους αγώνες, αλλά ακόμη και στο δρόμο. Αυτό είναι μεγάλη βοήθεια και κίνητρο, ώστε να επιστρέψω δυνατός και όταν το κάνω, εύχομαι να βοηθήσω όσο μπορώ. Τους οπαδούς μας, τους έχουμε πικράνει, αλλά εύχομαι να τους αποζημιώσουμε μέχρι το τέλος του Πρωταθλήματος".

TAGS ΑΡΗΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ