ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Βεζένκοβ πενταετίας στον Ολυμπιακό: Το κλειστό συμβόλαιο του Σάσα σπάει όλα τα κοντέρ στην EuroLeague

Βεζένκοβ πενταετίας στον Ολυμπιακό: Το κλειστό συμβόλαιο του Σάσα σπάει όλα τα κοντέρ στην EuroLeague
24MEDIA CREATIVE TEAM/ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΜΠΑΝΤΟΥΝΑΣ

Η μεγάλη επιστροφή του Σάσα Βεζένκοβ στον Ολυμπιακό είναι πλέον θέμα ωρών, μετά την αποδέσμευσή του από τους Τορόντο Ράπτορς. Αυτή είναι η συμφωνία του με τους ερυθρόλευκους, οι οποίοι του προσφέρουν ένα ηγεμονικό συμβόλαιο. Το SPORT24 έχει όλες τις λεπτομέρειες του deal, το οποίο θα σπάσει όλα τα κοντέρ στη EuroLeague.

Η αντίστροφη μέτρηση για την μεγάλη επιστροφή του Σάσα Βεζένκοβ στον Ολυμπιακό έχει αρχίσει. Οι Τορόντο Ράπτορς άνοιξαν τον δρόμο στον Βούλγαρο φόργουορντ, κάνοντάς τον waive τη Δευτέρα (22/7) κι έτσι, όταν παρέλθει το 48ωρο που πρέπει να μείνει στη δεξαμενή των waivers, θα μπορεί να ανακοινωθεί από τους ερυθρόλευκους.

Ο Βεζένκοβ χάρισε 6.6 εκατομμύρια στους Ράπτορς, για να κερδίσει επί της ουσίας την ελευθερία του, αλλά μακροπρόθεσμα αναμένεται να βγει κερδισμένος και μάλιστα κατά πολύ. Ο Ολυμπιακός θα τον χρυσώσει για να τον δει να γυρίζει ξανά στον Πειραιά και να μεγαλουργεί στα παρκέ της EuroLeague, από τα οποία αποχώρησε το καλοκαίρι του 2023 ως MVP της διοργάνωσης.

Πενταετές που δεν σπάει

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του SPORT24, το συμβόλαιο που θα υπογραφεί ανάμεσα στον Ολυμπιακό και τον Σάσα Βεζένκοβ έχει διάρκεια πέντε ετών και είναι κλειστό (!), σε αντίθεση με τις αρχικές πληροφορίες που ανέφεραν συμφωνία για 3+2 ή για 4+1 έτη.

Πέρα από τη διάρκεια, η οποία είναι ασυνήθιστη σε ελληνικό και ευρωπαϊκό επίπεδο -αν δεν μιλάμε για κάποιο νεαρό ταλέντο, που κάνει τα πρώτα του βήματα στον χώρο- το ύψος του νέου συμβολαίου του Βεζένκοβ είναι εξίσου εξωπραγματικό.

Για την ακρίβεια, ο 28χρονος φόργουορντ αναμένεται να δει 18.5 εκατομμύρια ευρώ να μπαίνουν στον τραπεζικό του λογαριασμό στη διάρκεια αυτής της πενταετίας, αφού θα εισπράττει 3.7 εκατομμύρια ευρώ ετησίως.

Στο deal έχουν συμφωνηθεί, βέβαια, και τα bonus που έχει λαμβάνειν ο παίκτης σε περίπτωση κατάκτησης τίτλων με τους ερυθρόλευκους. Αυτά κυμαίνονται στο 10% των ετήσιων απολαβών του.

Ως εκ τούτου, το ηγεμονικό συμβόλαιο του Βεζένκοβ με τον Ολυμπιακό, αναμένεται να ξεπεράσει τα 20 εκατομμύρια ευρώ, προσεγγίζοντας τα 20.3 εκατομμύρια!

Το εν λόγω νούμερο, κάνει αυτόματα τον Σάσα Βεζένκοβ τον πιο ακριβοπληρωμένο παίκτη της EuroLeague αυτή τη στιγμή.

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΜΠΑΣΚΕΤ ΒΕΖΕΝΚΟΒ EUROLEAGUE STOIXIMAN GBL
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ