EUROLEAGUE

Βιλερμπάν: Κοντά στην επιστροφή ο Μαλεντόν

Oklahoma City Thunder guard Theo Maledon (11) during a preseason NBA basketball game against the Chicago Bulls, Wednesday, Dec. 16, 2020, in Oklahoma City. (AP Photo/Sue Ogrocki)
Oklahoma City Thunder guard Theo Maledon (11) during a preseason NBA basketball game against the Chicago Bulls, Wednesday, Dec. 16, 2020, in Oklahoma City. (AP Photo/Sue Ogrocki) AP PHOTO/SUE OGROCKI

Ο Τέο Μαλεντόν (23 ετών, 1,93 μέτρα) όπως όλα δείχνουν θα αποτελέσει το επόμενο μεταγραφικό απόκτημα της Βιλερμπάν μετά από 4 χρονιές στο NBA.

Μία ανάσα από τον επαναπατρισμό του είναι ο Τέο Μαλεντόν (23 ετών, 1,93 μέτρα) μετά από 4 σεζόν στο NBA, σύμφωνα με γαλλικά δημοσιεύματα, αφού φαίνεται πως βρίσκεται κοντά σε συμφωνία με τη Βιλερμπάν.

Ο νεαρός Γάλλος γκαρντ είχε αφήσει την Ευρώπη και την EuroLeague μετά το πέρας της σεζόν 2019-20 και είχε δηλώσει συμμετοχή στο NBA Draft, όπου επελέγη από τους Φιλαδέλφια 76ers στο νούμερο 34. Αμέσως μετά το NBA Draft ο 19χρονος τότε Μαλεντόν έγινε ανταλλαγή στους Οκλαχόμα Σίτι Θάντερ, με τους οποίους έκανε και το ντεμπούτο του στο NBA.

Ο Μαλεντόν αγωνίστηκε συνολικά για 4 χρόνια στο κορυφαίο πρωτάθλημα του πλανήτη και φόρεσε εκτός από τη φανέλα των Θάντερ, τα χρώματα των Χόρνετς και των Σανς. Κατέγραψε συνολικά 177 εμφανίσεις (64 ως βασικός) μετρώντας 7.8 πόντους, 2.9 ασίστ και 2.8 ριμπάουντ σε 21.2 λεπτά συμμετοχής.

Στην τελευταία του χρονιά με τη Βιλερμπάν ο νεαρός γκαρντ είχε καθοριστική συμβολή στην κατάκτηση του νταμπλ, όντας ο Κορυφαίος Νεαρός Παίκτης του Πρωτάθληματος και ο MVP του τελικού του Κυπέλλου.

Σε περίπτωση που ολοκληρωθεί η μεταγραφή του Μαλεντόν στη Βιλερμπάν, αυτός θα αποτελέσει την 6η προσθήκη της ομάδας από τη Λιόν μετά τους Ταρίκ Μπλακ, Νιλ Σάκο, Σακ Χάρισον, Άντμιραλ Σκόφιλντ και Μέλβιν Αζανκά.

TAGS EUROLEAGUE ΒΙΛΕΡΜΠΑΝ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ