EUROLEAGUE

Βόλτα (νίκης) στο Μιλάνο

Βόλτα (νίκης) στο Μιλάνο
ομαδική INTIME SPORTS

Το SPORT 24 μεταδίδει από το Μιλάνο, λίγο πριν την "πρώτη" Ολυμπιακού και Πάργκο στο Top 16

Όλα κύλησαν ομαλά στο ταξίδι και αφού προσγειωθήκαμε στο αεροδρόμιο "Μαλπένσα" του Μιλάνο (το οποίο είναι 45 χιλιόμετρα από το κέντρο, σε αντίθεση με το άλλο αεροδρόμιο της πόλης "Λινάτε" που είναι δίπλα), στις 10:30 βρισκόμασταν ήδη μία... ανάσα από το Duomo που αποτελεί το κεντρικότερο σημείο της πόλης.
Απολαμβάνοντας το καφεδάκι μας στην "Galleria Vitorio Emmanuele II" και έχοντας ήδη μπει σε... κοσμοπολίτικη ατμόσφαιρα, είπαμε να ασχοληθούμε και λίγο με τον σκοπό για τον οποίο ήρθαμε εδώ, το πρώτο ματς του Ολυμπιακού στη δεύτερη φάση.

Η αποστολή των "ερυθρόλευκων" βρίσκεται στην πρωτεύουσα της μόδας από το βράδυ της Τρίτης, γεγονός που έδωσε το δικαίωμα στους παίκτες εκτός από προπόνηση, να κάνουν και τα ψώνια τους στα φημισμένα μαγαζιά του Μιλάνο, όπως έκανε κάποτε σε κάθε ευκαιρία που του δινόταν ο Ντέγιαν Μποντιρόγκα.

Αν θυμηθούμε και τα παλιά οι βόλτες επί ιταλικού εδάφους συνήθως έκαναν καλό στους παίκτες του Ολυμπιακού, αφού μετά από μία αντίστοιχη στη Ρώμη κατέκτησαν το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα του 1997. Αντίθετα όταν δεν έκαναν βόλτες, ο Σιγάλας... έτρωγε μπουκάλια στο κεφάλι.

Όλοι... δικοί μας είμαστε

Από εκεί και πέρα και για να μπούμε σε ρυθμό αγώνα σιγά-σιγά, τον παλιό του συμπαίκτη στα κολεγιακά χρόνια, Ντέιβιντ Χόκινς, θα συναντήσει απόψε στο παρκέ του φόρουμ ο Λιν Γκριρ με τους δύο φίλους να έχουν πολλά να θυμηθούν από την κοινή τους πορεία. Φιλαράκια είναι και ο Χόλις Πράις με τον νεοαποκτηθέντα άσο της ελληνικής ομάδας, Τζανίρο Πάργκο αφού μέχρι και την προηγούμενη εβδομάδα ήταν συμπαίκτες στην Ντιναμό Μόσχας. Ο Πράις μόνο καλά λόγια είχε να πει για τον Αμερικανό του Ολυμπιακού: " Το δυνατό του σημείο είναι το σουτ αλλά μπορεί να κάνει πολλά μέσα στο γήπεδο. Είναι μόνιμη απειλή για το αντίπαλο καλάθι και παράλληλα είναι καλός πασέρ. Ο Ολυμπιακός θα δυναμώσει πολύ με αυτόν στη σύνθεσή του".

Φανέλες υπάρχουν, μέσα και στη 12αδα...

Όσο για τον Τζανίρο Πάργκο, οι φανέλες με το νούμερο "12" που θα χρησιμοποιήσει στην Α1, ήδη υπάρχουν στην "ερυθρόλευκη" μπουτίκ, ωστόσο παραμένει αμφίβολη η συμμετοχή της εμφάνισης με το νούμερο "24" (αυτό θα φοράει στην Ευρωλίγκα) στον αγώνα με την Αρμάνι Τζινς. Πάντως, ο Γιαννάκης τον συμπεριέλαβε στη 12αδα του αγώνα, οπότε αυτό είναι μια σημαντική ένδειξη, έστω και αν ο ικανότατος γκαρντ που προπονήθηκε για πρώτη φορά με τους συμπαίκτες του την Τετάρτη.

Από εκεί και πέρα ο Γιάννης Μπουρούσης έχει αναρρώσει και παρότι δεν έπαιξε στον ημιτελικό του Κυπέλλου με τον Πανιώνιο, θα δώσει το "παρών" στο παρκέ του "Φόρουμ", όπως φυσικά και ο Γιώργος Πρίντεζης που θα... σφίξει ελαφρώς τα δόντια λόγω των ενοχλήσεων που νιώθει στους κοιλιακούς και θα παίξει κανονικά.

Αυτό που θέλει πάντως πάνω απ' όλα ο Παναγιώτης Γιαννάκης είναι να δείξουν οι παίκτες του την απαραίτητη συγκέντρωση από την αρχή ως το τέλος του αποψινού ματς, αφού από το ξεκίνημα της περιόδου οι εκτός έδρας αναμετρήσεις έκρυβαν πολλές παγίδες για τον Ολυμπιακό που μακριά από το ΣΕΦ έχει χειρότερη απόδοση. Μία ήττα στο Top-16 άλλωστε έχει πολύ μεγάλη βαρύτητα ενόψει της συνέχειας, κάτι που βίωσε στο πετσί της και η Σιένα την Τετάρτη όταν και έχασε από την Τσιμπόνα στο Ζάγκρεμπ.

Χωρίς Μορντέντε αλλά ενισχυμένη

Αναφορικά με την Αρμάνι που έχει εξελιχθεί σε κακό δαίμονα των ελληνικών ομάδων τα τελευταία δύο χρόνια (έχει νικήσει από δύο φορές Άρη και Πανιώνιο), το μεγαλύτερο πρόβλημα ακούει στο όνομα Μάρκο Μορντέντε. Ο πολύπειρος Ιταλός που έχει πρόβλημα στο χέρι πιθανότατα θα χάσει όλο το Top-16. Πρόκειται για μία σημαντική απώλεια στην ατζέντα του Μπούκι που θα στερηθεί έναν από τους πλέον έμπειρους παίκτες της ομάδας του.

Άλλωστε είναι αυτός που αποτελεί τον συνδετικό κρίκο με την ομάδα του 1996-97, σεζόν η οποία ήταν η τελευταία που η ιταλική ομάδα κατάφερε να αγωνιστεί στη δεύτερη φάση της Ευρωλίγκας. Ο τότε 17χρονος Μορντέντε βρισκόταν στην αποστολή λόγω του... σπασμένου ποδιού του πρώην άσου του Παναθηναϊκού και νυν τεχνικού της Λοτομάτικα Ρόμα, Νάντο Τζεντίλε. Όπως τώρα έτσι και τότε, στο δρόμο των Ιταλών είχε βρεθεί ο Ολυμπιακός και ο Μορντέντε θυμάται: " Ο προπονητής με είχε συμπεριλάβει στη δωδεκάδα σε όλα τα ματς. Δεν έπαιξα ποτέ αλλά ήταν μία πολύ όμορφη εμπειρία. Στον Πειραιά έχω παίξει μόνο μία φορά, εκείνη τη σεζόν και στο μυαλό υπάρχει πολύ καθαρά η εικόνα από 18.000 κόσμο να τραγουδά τον ύμνο της ομάδας. Ήταν εκπληκτικό".

Από εκεί και πέρα με την ενίσχυση από τους Χόλις Πράις και Μο Τέιλορ που ακόμα δεν έχουν προσαρμοστεί στη νέα τους ομάδα, η Αρμάνι θα επιχειρήσει να αιφνιδιάσει τους παίκτες του Γιαννάκη και να κάνει την έκπληξη στην πρεμιέρα του Τοp-16 αν ο Ολυμπιακός δεν δείξει την απαραίτητη προσοχή. Βαρόμετρο για τους γηπεδούχους θα αποτελέσει και η απόδοση του Ντέβιντ Χόκινς. Αν οι Βασιλόπουλος και Πελεκάνος κάνουν καλή δουλειά πάνω του, τότε οι βάσεις για το θετικό ξεκίνημα του Ολυμπιακού στο Top-16 θα έχουν μπει.


















TAGS EUROLEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ