ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ

Βουγιούκας: "Και τώρα το Final Four"

Βουγιούκας: "Και τώρα το Final Four"
Βουγιούκας

O Ίαν Βουγιούκας μίλησε στο Sport24.gr για την πρόκριση του Πανελληνίου στους "8" του Eurocup

Με 15 πόντους σε 20 λεπτά συμμετοχής και 7/8 στα δίποντα, ο Έλληνας σέντερ βοήθησε την ομάδα του να γράψει ιστορία. Πάντως, συγκρατημένος όπως είναι, αποφεύγει τις μεγάλες κουβέντες για τη συνέχεια και σε πρώτη φάση θέλει απλά "την πρόκριση στο final four και μετά βλέπουμε. Όλα θα είναι ανοικτά και θα κριθούν από πολλά πράγματα", όπως τονίζει στο Sport24.gr.
Λοιπόν, Ίαν ο Πανελλήνιος έφτασε στους "8" του Eurocup, από εδώ και πέρα ποιος είναι ο στόχος;

Όταν ξεκινούσαμε τη σεζόν, δεν ξέραμε το επίπεδο και των άλλων ομάδων. Ξέραμε ότι είχαμε καλή ομάδα και καλούς παίκτες. Πλέον θέλουμε να προκριθούμε στο Final Four της διοργάνωσης, όπου τα πράγματα, θα είναι ανοικτά. Όλα θα γίνουν με τη σειρά τους. Πρέπει να είμαστε προσεκτικοί και να μην προτρέχουμε.

Έχετε κάποια ιδιαίτερη προτίμηση για τον επόμενο αντίπαλο σας;

Απ' όσο ξέρω θα είναι ή η Νίμπουργκ ή η Γκραν Κανάρια. Για την δεύτερη ομάδα, τους ξέρουμε και μας ξέρουν καλά γιατί έχουμε παίξει. Για τη Νίμπουργκ δεν έχω πλήρη εικόνα, οπότε δεν μπορώ να συγκρίνω. Ωστόσο, θεωρώ ότι έδώ που έχουμε φτάσει δεν έχει και μεγάλη σημασία, ποιος θα είναι ο αντίπαλος μας.

Τι νομίζεις ότι θα παίξει ρόλο στους προημιτελικούς;

Πολύ σημαντικό ρόλο θα παίξει η έδρα σε αυτούς τους διπλούς αγώνες. Θεωρώ επίσης ότι η διαφορά με την οποία θα χάσεις ή θα κερδίσεις, θα έχει μεγάλη σημασία. Κάθε πόντος θα μετράει. Όταν κερδίζεις θα πρέπει να αυξάνεις τη διαφορά και όταν χάνεις να μειώνεις ολοένα και πιο πολύ το σκορ.

Ποιο είναι το μυστικό του φετινού Πανελληνίου;

Είμαστε μια ομάδα πολυδιάστατη που μπορεί σε κάθε παιχνίδι να έχει έναν νέο πρωταγωνιστή. Άλλοτε, τον Χαραλαμπίδη με τον Σμιθ κι άλλοτε εμένα με τον Μπλάκνεϊ ή τον Παπαμακάριο. Είμαστε πλήρεις σε όλες τις θέσεις και νομίζω ότι αυτό είναι το πιο σημαντικό. Άλλωστε, οι καλές ομάδες έτσι πρέπει να είναι.

Για τις δικές σου εμφανίσεις, που δείχνεις ένα σταθερό πρόσωπο;

Είμαι τυχερός που έχω καλούς συμπαίκτες και με στηρίζουν. Με βοηθάει και το προπονητικό τιμ κι άλλες φορές παίζω καλά, άλλες όχι. Το θέμα είναι ότι προσπαθώ να είμαι σε ένα σταθερό επίπεδο και να μην έχω σκαμπανεβάσματα στην απόδοσή μου.

Η χρονιά θα είναι πετυχημένη για σένα αν ο Πανελλήνιος...

Αν ο Πανελλήνιος προκριθεί στο Final Four του Eurocup και κάνει ότι μπορεί από εκεί κι έπειτα και αν καταφέρουμε να ανέβουμε ένα σκαλοπάτι πιο πάνω στο ελληνικό πρωτάθλημα.






















TAGS ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ