EUROLEAGUE

Βούισιτς: "Περήφανος"

Βούισιτς: "Περήφανος"
Βούισιτς

"Έχουμε παίκτες που ξέρουν τι σημαίνει Φάιναλ Φορ" δήλωσε στο site της Ευρωλίγκα ο Νίκολα Βούισιτς

Πόσο σημαντικό είναι να πηγαίνεις σε ένα ακόμη Φάιναλ Φορ, το πέμπτο συνολικά, και μάλιστα με μια νέα ομάδα τον Ολυμπιακό;
Πολύ γιατί αυτός είναι ο στόχος όταν παίζεις μπάσκετ, να βρεθείς στις κορυφαίες ομάδες και να διεδκδικήσεις τρόπαια. Τώρα έχουμε την ευκαιρία να κατακτήσουμε το μεγαλύτερο. Οι φίλαθλοι της ομάδας μας είναι πολύ χαρούμενοι, γιατί ο Ολυμπιακός είχε να πάει σε Φάιναλ Φορ δέκα χρόνια. Το να τους βλέπω έτσι χαρούμενους, με κάνει ακόμη πιο περήφανο για αυτό που καταφέραμε.

Πώς καταφέρατε να βρείτε τη χημεία σας και να οδηγήσετε την ομάδα στο Φάιναλ Φορ;\
Θέλαμε χρόνο για να προσαρμοστούμε όλοι οι νέοι παίκτες και να καταλάβουμε τι ήθελε ο κόουτς από εμάς. Όμως, είναι πολύ σημαντικό ότι είχαμε παίκτες που έχουν βρεθεί σε Φάιναλ Φορ και ξέρουν τι σημαίνει και πώς πας σε αυτό. Ξέρουν να διαχειριστούν την πίεση και να βοηθήσουν τους υπόλοιπους. Ο Παπαλουκάς έχει πάει σε έξι Φάιναλ Φορ, οπότε μπορείς να διδαχθείς από αυτόν. Ακόμη και εγώ παίρνω μαθήματα. Πάει στο έβδομο, πάω στο πέμπτο.

Έχοντας υπάρξει και φαβορί και αουτσάιντερ σε Φάιναλ Φορ, τι προτιμάς και τι είναι ο Ολυμπιακός τώρα;
Αν είσαι φαβορί είναι πιο δύσκολο, αλλα επίσης σημαίνει ότι έχεις την ομάδα που μπορεί να παλέψει για το τρόπαιο. Γι’ αυτό προτιμώ πάντα να είμαι το φαβορί. Σκέφτομαι ότι από τα πέντε φάιναλ φορ, το φετινό είναι το πιο δύσκολο για να πω ότι κάποια ομάδα έχει τις περισσότερες πιθανότητες να κατακτήσει το τρόπαιο. Το νέο σύστημα της Ευρωλίγκα, best of 5, εξαφάνισε τις εκπλήξεις και οι καλύτερες ομάδες είναι στο Βερολίνο.

Έχεις παίξει σε σπουδαία παιχνίδια και ντέρμπι στην καριέρα σου. Πως νομίζεις ότι θα είναι το ντέρμπι ανάμεσα στους κόκκινους και στους πράσινους στον ημιτελικό;
Φυσικά, όλοι έχουν ακούσει ιστορίες γι’ αυτές τις δυο ομάδες στο μπάσκετ, στο ποδόσφαιρο και στα άλλα αθλήματα. Αλλά όταν το νιώθεις στο δέρμα σου, τότε καταλαβαίνεις το μέγεθος της αντιπαλότητας. Είναι πραγματικά κάτι ξεχωριστό που δεν μπορείς να συναντήσεις πουθενά αλλού στον κόσμο των σπορ. Ελπίζω να μείνει μόνο μέσα στο γήπεδο η αντιπαλότητα, γιατί όταν αυτό συμβαίνει η ατμόσφαιρα που δημιουργούν οι φίλαθλοι των δυο ομάδων είναι πραγματικά υπέροχη.









TAGS EUROLEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ