WNBA

WNBA: Απίθανη Γουίλσον, έγινε η πρώτη παίκτρια στην ιστορία που έσπασε το φράγμα των 1.000 πόντων σε μία σεζόν

Η Έιτζα Γουίλσον
Η Έιτζα Γουίλσον Ⓒ 2024 DARRON CUMMINGS/ ASSOCIATED PRESS

Η Έιτζα Γουίλσον έκανε αυτό που έμοιαζε αδύνατο πριν από μερικά χρόνια, αφού έγινε η πρώτη παίκτρια στην ιστορία που σημείωσε 1.000 πόντους σε μία σεζόν στο WNBA.

Η Έιτζα Γουίλσον βιώνει μία ιστορική σεζόν στο WNBA, ούσα το φαβορί για το βραβείο της MVP. Κάνει πράγματα που δεν έχουν ξαναγίνει. Και πρόσθεσε ακόμα ένα παράσημο στην ονειρεμένη σεζόν της στην νίκη των Λας Βέγκας Έισις με 84-71 επί του Κονέκτικατ Σαν.

Η 28χρονη σέντερ τελείωσε τον αγώνα με 29 πόντους, 9 ριμπάουντ, 3 ασίστ και 2 κοψίματα σε 35 λεπτά συμμετοχής. Το σημαντικότερο ωστόσο ήταν ότι με τους τελευταίους πόντους που σημείωσε στο παιχνίδι έφτασε τους 1.000 στην φετινή σεζόν, κάτι που την έκανε την πρώτη παίκτρια στην ιστορία που καταφέρνει κάτι τέτοιο.

Πριν από μερικές ημέρες η Γουίλσον έγινε η κάτοχος του ρεκόρ πόντων σε μία σεζόν στην ιστορία, ωστόσο αυτό αποδείχθηκε ότι δεν της έφτανε.

Την φετινή σεζόν η Γουίλσον έχει 27 πόντους, 12.1 ριμπάουντ, 2.3 ασίστ, 1.9 κλεψίματα και 2.7 κοψίματα μέσο όρο με 51.9% στα σουτ και 85% στις βολές σε 34 λεπτά συμμετοχής.

TAGS WNBA
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ