WNBA

WNBA: Η Κέιτλιν Κλαρκ έσπασε το ρεκόρ για τα περισσότερα εύστοχα τρίποντα από ρούκι στην ιστορία

Indiana Fever's Caitlin Clark celebrates in the second half of a WNBA basketball game against the Dallas Wings, Wednesday, July 17, 2024, in Arlington, Texas. (AP Photo/Tony Gutierrez)
Indiana Fever's Caitlin Clark AP

Η Κέιτλιν Κλαρκ είναι πλέον η κάτοχος του ρεκόρ των περισσότερων τριπόντων από ρούκι στην ιστορία του WNBA, σπάζοντας το ρεκόρ της Ράιαν Χάουαρντ και έχει άλλους 9 αγώνες μπροστά της για να το διευρύνει.

Η Κέιτλιν Κλαρκ συνεχίζει να σπάει τα κοντέρ στο WNBA στην πρώτη χρονιά της επαγγελματικής της καριέρας. Μόλις μία μέρα λοιπόν μετά την ισοφάριση του ρεκόρ της Ράιαν Χάουαρντ για τα περισσότερα εύστοχα τρίποντα από ρούκι στην ιστορία του WNBA, πλέον είναι μόνη της και σε αυτή την κορυφή.

Η Κλαρκ χρειάστηκε μόλις 3 λεπτά για να σημειώσει το πρώτο της τρίποντο στο παιχνίδι κόντρα στην Κονέκτικατ Σαν, φτάνοντας εκείνη την στιγμή τα 86, σπάζοντας το σχετικό ρεκόρ. Και δεν έμεινε εκεί.

Το φινάλε του αγώνα βρήκε την Κλαρκ να έχει 19 πόντους με 3/12 τρίποντα, 5 ριμπάουντ, 5 ασίστ, 1 κλέψιμο και 1 κόψιμο σε 38 λεπτά συμμετοχής στην νίκη της ομάδας της με 84-80. Έφτασε έτσι τα 88 τρίποντα. Και έχει άλλα 9 παιχνίδια για να ανεβάσει ακόμα περισσότερο την επίδοσή της, αλλά και να γίνει η πρώτη ρούκι με +100 τρίποντα.

Για την ιστορία, το ρεκόρ για τα περισσότερα εύστοχα τρίποντα σε μία σεζόν ανήκει στην Σαμπρίνα Ιονέσκου με 123 από την περσινή σεζόν.

TAGS WNBA ΚΕΙΤΛΙΝ ΚΛΑΡΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ