ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

"Ξεχάσαμε την ήττα"

"Έχουμε ξεχάσει τι σημαίνει ήττα" παραδέχεται στο SPORT 24 ο Κώστας Τσαρτσαρής

Υποφερτά; Και όμως ναι! "Το είπα και χθες (3/1) μετά τη νίκη επί της Ολύμπια Λιουμπλιάνας, το επαναλαμβάνω και σήμερα. Ακόμη παίζουμε μέτρια, σχεδόν υποφερτά, αλλά κερδίζουμε όλους τους αγώνες και αυτό δεν θα πρέπει να ανησυχεί τον Παναθηναϊκό, αλλά τους αντιπάλους του, οι οποίοι θα πρέπει να αρχίσουν να σκέφτονται τι έχει να γίνει όταν η ομάδα αποδώσει σύμφωνα με τις αληθινές δυνατότητές της", εξομολογήθηκε ο διεθνής φόργουορντ, ο οποίος έχει ξεχάσει τι θα πει ήττα και αυτό είναι απολύτως λογικό.

Την τελευταία φορά που ο Παναθηναϊκός έπεσε στο καναβάτσο, το ημερολόγιο έγραφε 18 Οκτωβρίου 2006! "Ναι, πάει καιρός από εκείνο το απόγευμα στην Πάτρα, αλλά να ξέρετε ότι η ήττα από την Ολυμπιάδα αποτέλεσε σπουδαίο μάθημα για όλους μας και δεν την ξεχνάμε εύκολα. Θέλω, ωστόσο, να καταθέσω την άποψή μου αναφορικά με τα ρεκόρ και όλα αυτά που κάνουν τον κόσμο και εσάς τους δημοσιογράφους να εκστασιάζεστε!

Δεν θα έχει καμία σημασία το 24-1 ή το 19-0 που έχουμε αυτή τη στιγμή, αν χάσουμε στα πλέι οφ της Ευρωλίγκας ή του ελληνικού πρωταθλήματος. Και το παράδειγμα είναι πρόσφατο…"

, υπενθύμισε ο Τσαρτσαρής παραπέμποντας στην εφιαλτική τρίτη αναμέτρηση με την Ταού Κεράμικα πέρυσι στο ΟΑΚΑ, όπου οι Βάσκοι "σκότωσαν" το ευρωπαϊκό όνειρο των πρωταθλητών Ελλάδος.

Και φέτος που το Φάιναλ Φορ της Ευρωλίγκας διεξάγεται στην Αθήνα (4-6 Μαϊου) τι γίνεται; "Θα είναι ολέθριο σφάλμα να πιστέψουμε ότι έχουμε ήδη καπαρώσει τη μια θέση και παίζονται οι άλλες τρεις. Οσο κοντά μας φαίνεται το Φάιναλ Φορ, άλλο τόσο μακριά είναι και θα σας εκμυστηρευτώ ότι δίνουμε μάχη με τους εαυτούς μας και με τους γύρω μας, προκειμένου να αποβάλουμε τη σιγουριά της συμμετοχής στο Φάιναλ Φορ.

Όλα παίζονται στο Top 16 και στα πλέι οφ. Ποτέ τα εισιτήρια δεν σφραγίστηκαν στην κανονική περίοδο. Γιατί λοιπόν να συμβεί αυτό φέτος;",

αναρωτήθηκε και με το δίκιο του ο 27χρονος φόργουορντ συμπληρώνοντας ότι " η ήττα από την Ταού ήταν κατά τη γνώμη μου η πιο οδυνηρή στα τεσσεράμισι χρόνια που βρίσκομαι στον Παναθηναϊκό".



Οσο για το ποια ευρωπαϊκή έδρα μπορεί να αποδειχθεί... ναρκοπέδιο για τους Πράσινους, ο Κώστας Τσαρτσαρής επεσήμανε ότι "και οι τέσσερις εναπομείναντες αγώνες στην Ευρωλίγκα χρήζουν προσοχής, αλλά εκεί που θα πρέπει να δώσουμε μεγαλύτερη έμφαση είναι η αναμέτρηση με την Μακάμπι στο Τελ Αβίβ.

Μπορεί η Μακάμπι να έχει χάσει αστέρια του παρελθόντος, όμως δεν παύει να είναι μια παραδοσιακή δύναμη και θα θελήσει να μας κερδίσει. Πρέπει να ξέρετε, βέβαια, ότι τέτοιοι αγώνες δημιουργούν ακόμη μεγαλύτερο κίνητρο στους παίκτες του Παναθηναϊκού. Για αυτά τα ματς ζούμε"…





Και ενώ ο Τσαρτσαρής και οι συνάδελφοί του θα έπρεπε να ασχολούνται μόνο με το αγωνιστικό πρόγραμμα των ομάδων τους, η διοργανώτρια αρχή της Ευρωλίγκας –με το νέο αμφιλεγόμενο συμβόλαιο που προτείνει στους συλλόγους- τους έβαλε σε μπελάδες. "Επειδή είμαι και εγώ μέλος του ΠΣΑΚ, το συζήτησα με τον Δήμο (Ντικούδη) και συμφωνήσαμε ότι κάτι πρέπει να γίνει σχετικά με αυτό το συμβόλαιο, το οποίο ευνοεί μόνο τις ομάδες.

Ειδικά, εκείνος ο όρος που επιτρέπει στις ομάδες να μην πληρώνουν έναν αθλητή όταν αυτός είναι τραυματίας είναι απίστευτα αναχρονιστικός. Στο ΝΒΑ τραυματίζεται σοβαρά ένας παίκτης, χάνει όλη τη χρονιά και όμως ο σύλλογός του είναι υποχρεωμένος να καταβάλει τους μισθούς του. Στην Ευρώπη γιατί να ισχύει κάτι διαφορετικό;"

αναρωτήθηκε ο άσος του Τριφυλλιού εκφράζοντας τον προβληματισμό του.

Και η Α1, όμως, έχει τα δικά της "αγκάθια". Τις τελευταίες ημέρες μάλιστα ακούστηκε μέχρι και το ότι ο Μακεδονικός αδυνατεί (;) να μεταβεί στην Αθήνα για τον αγώνα με τον Παναθηναϊκό! "Θέλω να πιστεύω ότι αυτό δεν είναι αλήθεια. Αν συμβεί κάτι τέτοιο, θα είναι ντροπή για το ελληνικό πρωτάθλημα. Φταίμε και εμείς οι παίκτες, όμως, που συναινούμε ώστε να επιβιώνουν οι προβληματικές ομάδες. Προς Θεού, δεν έχω τίποτα με τον Μακεδονικό, αλλά δεν είναι δυνατόν μόνο 4-5 ομάδες να είναι συνεπείς στις υποχρεώσεις τους και οι υπόλοιπες να κοροϊδεύουν.

Ετσι, όπως έχουν εξελιχθεί τα πράγματα, το υπ' αριθμόν ένα πρόβλημα είναι η διασφάλιση των συμβολαίων. Και ένα ακόμη πολύ σημαντικό έχει σχέση με την απαγόρευση στους Ελληνες παίκτες να επιστρέφουν στο ελληνικό πρωτάθλημα μεσούσης της περιόδου. Αυτό δεν το έχω καταλάβει και ούτε πρόκειται"

, υποστήριξε ο Τσαρτσαρής, ο οποίος φαίνεται ότι έχει αρκετή δουλειά ως ειδικός γραμματέας του ΠΣΑΚ. Πολύ φοβόμαστε, όμως, ότι παρά την καλή διάθεση τα περιθώρια δράσης είναι περιορισμένα...





TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ