ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ

Υπογραφή (με) Πάρκερ

Με κορυφαίο τον Τζέισον Πάρκερ και "κλειδί" το τρίτο δεκάλεπτο ο ΠΑΟΚ επικράτησε με 75-70 του Πανιωνίου

Το παιχνίδι, πάντως, είχε αρκετά διαφορετικά πρόσωπα με τις ομάδες να έχουν σκαμπανεβάσματα στην απόδοση τους, όπως φάνηκε από το επιμέρους σκορ (28-9) της τρίτης περιόδου ή την αντεπίθεση των "κυανέρυθρων" στα τελευταία λεπτά.
Δυναμικό ξεκίνημα

Οι "Νεοσμυρνιώτες" ξεκίνησαν με δυναμικό τρόπο το παιχνίδι και χάρις στους "ζεστούς" Ουίνστον και Χάτσον, προηγήθηκε με 10-1. Ο ΠΑΟΚ άργησε να "ξυπνήσει" και το κατάφερε μόνο όταν πήρε μπρος ο Γιάννης Καλαμπόκης, που ουσιαστικά μείωσε στο 14-17 στη λήξη της περιόδου.

Στη δεύτερη περίοδο η εικόνα του παιχνιδιού άλλαξε με τον "δικέφαλο" όχι μόνο να μειώνει, αλλά να προηγείται κιολας (21-20) με πρωταγωνιστή τον Βλάντο Σκεπάνοβιτς που έφτασε πριν την ανάπαυλα τους 10 πόντους.

Ο Πανιώνιος, ωστόσο, είχε καλό ρυθμό και κυκλοφορία της μπάλας κι έτσι κατάφερε να αντιδράσει κλείνοντας -με κορυφαίο τον Ουίνστον- το ημίχρονο στο +4 (34-39) και παρά τις προσπάθεις του μαχητικού Χαριτόπουλου.

Ο Πάρκερ πήρε το όπλο του

Ωστόσο στην επανάληψη οι δύο ομάδες παρουσιάστηκαν μεταμορφωμένες: ο ΠΑΟΚ προς το καλύτερο κι οι "κυανέρυθροι" προς το χειρότερο! Οι γηπεδούχοι πίεσαν στην άμυνα και κατάφεραν να βγάλουν εκτός ρυθμού τον αντίπαλο τους με αποτέλεσμα το επιμέρους σερί 28-9 (62-48 στο 30')!

Είναι χαρακτηριστικό ότι οι παίκτες του Λούκα Παβίσεβιτς πέτυχαν μόνο ένα τρίποντο και βολές σε μια ολόκληρη περίοδο, ενώ από την άλλη ο "δικέφαλος" στηρίχτηκε στο κρεσέντο του "αλάνθαστου" Τζέισον Πάρκερ!

Στα τελευταία λεπτά ο Πανιώνιος προσπάθησε να μειώσει και πέτυχε το στόχο του χάρις στους Ντόιτσιν και Ουίνστον, διατηρώντας παράλληλα το +18 του πρώτου γύρου. Το τελικό σκορ ήταν το 75-70, που... αδικεί τον ΠΑΟΚ σε σχέση με την κυριαρχία του στο δεύτερο ημίχρονο.

Τα δεκάλεπτα του αγώνα: 14-17, 35-39, 62-48, 75-70

ΠΑΟΚ (Κώστας Πιλαφίδης): Πάρκερ 23 (4), Βεργίνης, Σκεπάνοβιτς 10, Όστογιτς 4, Χαριτόπουλος 12, Καλαμπόκης 12, Κογιαντίνοβιτς 1, Κούβελας 2, Ουάσινγκτον 3 (1), Αγαδακος 3, Πάσαλιτς 5 (1).

Πανιώνιος (Λούκα Παβίσεβιτς): Καυκής 5 (1), Μιλίκοβιτς 4 (1), Περπέρογλου 5, Ντόιτσιν 15 (2), Σουμπάρα 8 (1), Ουίνστον 23 (3), Ντραγκόλιοβιτς 2, Χάτσον 8.

Πιλαφίδης: "Σημασία έχει η νίκη"

Μετά το τέλος του αγώνα ο Κώστας Πιλαφίδης τόνισε: "Συγχαρητήρια στους παίκτες κάναμε ένα πολύ καλό παιχνίδι. Η νίκη είναι πάρα πολύ σημαντική γιατί μας κρατάει σε επαφή με τις πρώτες ομάδες του πρωταθλήματος. Παίξαμε την καλύτερή μας άμυνα στο τρίτο δεκάλεπτο. Στους 18 πόντους ίσως να μπορούσαμε να κάνουμε κάτι καλύτερο αφού τα χρονικά περιθώρια ήταν αρκετά. Σημασία έχει η νίκη

Ήταν αδικαιολόγητος ο τρόπος που παίξαμε στα τελευταία 3΄ και μειώθηκε η διαφορά. Έπρεπε να καλύψουμε το κενό του Σκεπάνοβιτς στο δεύτερο ημίχρονο (σ.σ παίζει κανονικά την Τρίτη με την Σιένα) και του Ουάσινγκντον που ήταν ανέτοιμος.

Ήμασταν εκτός ρυθμού στο πρώτο ημίχρονο γιατί ήταν εκτός ρυθμού ο Πάρκερ. Μας βοήθησε ο Όστογιτς που είναι ομαδικός παίκτης και είναι θετικό ότι αντιδράσαμε μετά το 1-10 στο ξεκίνημα"



.

Ο Λούκα Παβίσεβιτς δήλωσε: "Ήρθαμε εδώ για να παίξουμε ένα πολύ δυνατό και σκληρό παιχνίδι αλλά εμείς χάσαμε την σκληράδα μας στο δεύτερο ημίχρονο και ο ΠΑΟΚ ήταν μία ομάδα που ήξερε να το εκμεταλλευτεί. Κρατάμε ως θετικό ότι τη διατηρήσαμε την διαφορά σε περίπτωση ισοβαθμίας. Ο Πάρκερ ήταν πάρα πολύ καλός και δεν μπορέσαμε να τον σταματήσουμε"

Από τη μεριά του ο Κένεντι Ουίνστον σχολίασε: "Παίξαμε πάρα πολύ δυνατά και μυαλωμένα στο πρώτο μέρος, αλλά ήμασταν πολύ χαλαροί στο δεύτερο ημίχρονο και το πληρώσαμε. Μας είπε κάποια στιγμή ο κόουτς για την διαφορά και δεν το πληρώσαμε".

Ο Τζούρο Όστογιτς πρόσθεσε: "Είχα άγχος για το πρώτο μου παιχνίδι. Ήξερα ότι ήταν ένα πολύ σημαντικό παιχνίδι για την 4άδα. Ο Πανιώνιος ήταν μια ομάδα που έπαιξε με πάθος και αυτό που μέτρησε ήταν η άμυνά μας στο τέταρτο δεκάλεπτο"

Τέλος ο Τζέισον Πάρκερ δήλωσε: "Δεν είναι η δουλειά μου να σκοράρω αφού για αυτό είναι ο Σκεπάνοβιτς, η ομάδα όμως με χρειάστηκε να το κάνω και το έκανα με τον καλύτερο τρόπο το έκανα με χαρά. Δεν ήξερα για τους 18 πόντους δεν μας είπε τίποτα ο προπονητής πριν το παιχνίδι και το έκανε για να μην μας παρασύρει".

Η εξέλιξη του αγώνα

1' Δύο βολές ΠΑΟΚ Πάσαλιτς
Ευστοχεί στη δεύτερη και ανοίγει το σκορ για την ομάδα του.
2' Δίποντο Πανιώνιος Ουίνστον
Παίρνει μπρος ο Αμερικανός φόργουορντ
3' Δίποντο ΠΑΟΚ Καλαμπόκης
Δίνει λύσει στη δυστοκία του ΠΑΟΚ
4' Δύο βολές ΠΑΟΚ Πάρκερ
Με 1/2 βολές μειώνει σε 8-12
6' Δίποντο ΠΑΟΚ Χάτσον
Κράτα το προβάδισμα
8' Τρίποντο Πανιώνιος Σουμπάρα
Κάνει το 14-17
10' Λήξη 10λεπτου 14-17
Ο Πανιώνιος προηγείται με 17-14 ελέγχοντας το παιχνίδι
11' Δίποντο Πανιώνιος Σουμπάρα
Σκοράρει και παλι δίνοντας ανάσα στους φιλοξενούμενους
12' Δίποντο ΠΑΟΚ Καλαμπόκης
Φτάνει τους 8 πόντους.
14' Δύο βολές ΠΑΟΚ Σκεπάνοβιτς
Ο ΠΑΟΚ προηγείται 21-20 με 7π του Σκεπάνοβιτς
15' Δίποντο Πανιώνιος Ντραγκόλιεβις
Καρφώνει από την αστίστ του Σουμπάρα
16' Τρίποντο Πανιώνιος Καυκής
Σκοράρει για τρεις και κάνει το 25-27, απαντώντας στον Σκεπάνοβιτς
18' Δύο βολές ΠΑΟΚ Χαριτόπουλος
Κερδίζει πολλές μάχες
20' Λήξη ημιχρόνου 35-39
Στο +4 ο Πανιώνιος χάρις στους 10 πόντους του Ουίνστον
21' Δίποντο Πανιώνιος Καλαμπόκης
Σκοράρει μετά από... σλάλομ
23' Φάουλ ΠΑΟΚ Χαριτόπουλος
Κάνει 3ο και δίνει τη θέση του στον Πασαλιτς. Ο ΠΑΟΚ στο +7 (46-39)
25' Τρίποντο ΠΑΟΚ Πάρκερ
Με νέο τρίποντο στέλνει τη διαφορά στους 10 (52-42)
26' Τρίποντο ΠΑΟΚ Πάρκερ
Νέο τρίποντο κι η διαφορά στους 12!
28' Δίποντο ΠΑΟΚ Αγαδάκος
Σκοράρει με δύσκολο πίβοτ
29' Δύο βολές Πανιώνιος Μίλκοβιτς
Μειώνει
30' Λήξη 10λεπτου 62-48
Η ολική επαναφορά του ΠΑΟΚ στην τρίτη περίοδο
31' Τρίποντο ΠΑΟΚ Καλαμπόκης
Αντικανονικό κόψιμο του Χάτσον! Λάθος απόφαση αλλά το καλάθι μετράει
35' Τρίποντο Πανιώνιος Oυίνστον
Μειώνει τη διαφορά
40' Λήξη αγώνα 75-70
Ο ΠΑΟΚ κερδίζει, αλλά δεν ισοφαρίζει τη διαφορά του πρώτου αγώνα





































TAGS ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ