X

Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων. Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία μας και των συνεργατών μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν από τη συγκατάθεσή σας ή να αρνηθείτε να δώσετε τη συγκατάθεσή σας. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αντιταχθείτε σε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις μας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Υπόθεση Βον Ουέιφερ: Το SPORT 24 αναλύει

Ουέιφερ

Το SPORT 24 αναλύει το ενδεχόμενο να επιστρέψει ο Ουέιφερ σπίτι του άδοξα, αλλά όχι... τσάμπα

Αποκτήθηκε το καλοκαίρι μετά το ξαφνικό πρόβλημα με τον Τόμας Κελάτι και τότε, μάλιστα, ακούστηκε και γράφτηκε «καλύτερα τον Ουέιφερ». Βλέπετε, οι 14 πόντοι μέσο όρο που είχε στα πλέι οφ του ΝΒΑ με τη φανέλα των Χιούστον Ρόκετς –και τον Τρέισι ΜακΓκρέιντι τραυματία- αποτέλεσαν πολύ καλό στοιχείο, για να δημιουργηθούν εντυπώσεις και προσδοκίες γύρω από το όνομα του, παρότι οι περισσότεροι δεν τον είχαν δει ποτέ να παίζει μπάσκετ και έτρεχαν τότε στο YouTube για να τσεκάρουν βιντεάκια.
Όντως, όμως, ο Βον Ουέιφερ ήταν και είναι ένας καλός παίκτης, με εμφανή προσόντα που βρίσκεις πέρα από τον Ατλαντικό (ταχύτητα, εκρηκτικότητα, σουτ), αλλά και με δεδομένη την ανάγκη για περίοδο προσαρμογής στο ευρωπαϊκό παιχνίδι. Μάλιστα, ο Ουέιφερ είναι ένας παίκτης ακόμη πιο «δύσκολος» για την Ευρώπη σε σχέση με τον Τζος Τσίλντρες, καθώς ο Αμερικανός γκαρντ είναι παίκτης με την μπάλα στα χέρια, ενώ ο «Τσίλι» σε όλη του την καριέρα δεν βασιζόταν αποκλειστικά στους πόντους του και είναι πιο πολυεπίπεδος.

Η απόφαση του Παναγιώτη Γιαννάκη να θέσει εκτός Α1 τον Βον Ουέιφερ είχε δείξει τότε το εξής σαφές: δεν τον εμπιστευόταν, δεν τον πίστευε, δεν τον… ήθελε. Μάλιστα ο χρόνος συμμετοχής που του έδωσε ο «δράκος» στο ελληνικό πρωτάθλημα μέχρι να του πει «θα παίζεις μόνο στην Ευρωλίγκα» ήταν πολύ μικρός (σχεδόν 7 λεπτά μέσο όρο σε τρία ματς ίδρωσε ο Ουέιφερ) και παράλληλα ενδεικτικός ότι δεν υπήρχαν πολλά περιθώρια υπομονής, σε αντίθεση με αυτά που υπήρξαν πέρυσι για τον Τσίλντρες, ο οποίος έπαιζε πολύ ακόμη και όταν δεν «τραβούσε».

Η αλήθεια έχει ωστόσο δύο όψεις: ο Βον Ουέιφερ στα λίγα λεπτά που έπαιξε στο ελληνικό πρωτάθλημα, δεν έκανε κάτι. Ήταν εκτός κλίματος, με φανερό άγχος να αποδείξει ότι είναι παίκτης από το ΝΒΑ και όχι από την… Κίνα, έπαιρνε προσπάθειες και έσπαγε τα συστήματα. Από την άλλη, όμως, δεν είχε και ρόλο, ούτε έβλεπε να τον εμπιστεύεται ο προπονητής του, οπότε ήξερε πως μέσα σε πέντε λεπτά έπρεπε να κερδίσει κόσμο, συμπαίκτες και προπονητές. Δύσκολο. Στην Ευρωλίγκα, πάλι σε τρία ματς, ο Ουέιφερ είχε μεγαλύτερο χρόνο συμμετοχής (17 λεπτά περίπου μέσο όρο) και ανεβασμένα στατιστικά και 7.7 πόντους. Όχι κάτι το ιδιαίτερο, αλλά σίγουρα ούτε κάτι το καταδικαστικό για αυτόν, από τη στιγμή που ο Ολυμπιακός δεν μοιάζει κτισμένος (ούτε τώρα, ούτε από την πρώτη στιγμή) γύρω από τον Ουέιφερ, αλλά κινείται πιο πολύ με άξονα τον Λίνας Κλέιζα και τον Τζος Τσίλντρες –αν και ακόμη και αυτοί δεν έχουν μέχρι τώρα ευδιάκριτους ρόλους πρώτης γραμμής και επί της ουσίας τους «βγαίνουν» τα ματς.

Ήδη, οι φήμες περί αποχώρησης του Βον Ουέιφερ έχουν ξεκινήσει. Γράφτηκαν τώρα, αλλά έχουν ακουστεί εδώ και καιρό, ειδικά μετά το ματς με την Ορλεάν, όπου ο Παναγιώτης Γιαννάκης δεν έβαλε ούτε δευτερόλεπτο τον Ουέιφερ, αν και θα μπορούσε δεδομένης της απουσίας του Τσίλντρες και της ανισόρροπης εμφάνισης του Ολυμπιακού στο πρώτο ημίχρονο. Τότε, έγινε ξεκάθαρο: ο Ουέιφερ είναι εκτός πλάνων. Επιδεικτικά και κατηγορηματικά. Όμως, το θέμα είναι τι θα γίνει τις επόμενες ημέρες.

Το να φύγει ο Αμερικανός δεν είναι τόσο απλό, ούτε… τσάμπα. Τα 2 εκατομμύρια δολάρια που αμείβεται από τον Ολυμπιακό είναι πολλά χρήματα για να τα χαρίσει στους ερυθρόλευκους. Άλλωστε, ο παίκτης ήρθε στην Ελλάδα με όρεξη να παίξει μπάσκετ και να φτιάξει το όνομά του, οπότε μοιάζει απίθανο να επιστρέψει σπίτι του και χωρίς δόξα και με άδειες τσέπες. Οι συζητήσεις με την ΚΑΕ Ολυμπιακός έχουν αυτό ακριβώς το θέμα. Πόση αποζημίωση θέλει. Και αν νομίζετε ότι το να δώσει ο Ολυμπιακός τόσο εύκολα, εκατομμύρια σε έναν παίκτη για να φύγει, δεν το θέλουν στο Λιμάνι.

Άλλωστε, η οικονομική πολιτική της ΚΑΕ όλο το καλοκαίρι έδειχνε αυτό ακριβώς: «δεν θα πετάμε τα λεφτά μας, δεξιά και αριστερά», κάτι που κατάλαβε ο Γιώργος Πρίντεζης στο πετσί και την τσέπη του, κάτι που συνειδητοποίησε ο Μινούτσι στην υπόθεση του ΜακΙντάιρ, ενώ ακόμη και ο Τζέι Αρ Χόλντεν δεν πήρε τα χρήματα που ζητούσε παρότι ήταν ο πρώτος στόχος χρονικά και… σε ουσία που ήθελαν το καλοκαίρι οι ερυθρόλευκοι. Άρα, πόσο εύκολα θα δώσει ο Ολυμπιακός τώρα στον Ουέιφερ τη μεγάλη αποζημίωσή του, επισφραγίζοντας μια λανθασμένη –όπως πλανάται στον αέρα ότι είναι- μεταγραφή;

Και δεν είναι μόνο το οικονομικό κομμάτι, αλλά και το αγωνιστικό. Τώρα, μήνα Νοέμβριο, ο Ουέιφερ μοιάζει –και μπορεί να είναι, αφού δεν υπολογίζεται- περιττός. Όμως, η χρονιά είναι μεγάλη, οι ατυχίες πολλές και ποτέ δεν σταματάνε και αν δεν υπάρχει εναλλακτική λύση, ο Ολυμπιακός θα βρεθεί με μείον έναν παίκτη στο ρόστερ του. Και μπορεί η ρακέτα να είναι γεμάτη από παίκτες και καλές λύσεις, αλλά στη θέση 2 θα υπάρχει μόνο ο Γιοτάμ Χαλπερίν (και ο Μίλος Τεόντοσιτς σε πιο οργανωτικά σχήματα με τον Παπαλουκά). Οπότε, αν είναι να ακυρωθεί τόσο γρήγορα ο σχεδιασμός του καλοκαιριού, πρέπει παράλληλα και να διορθωθεί.












TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ