Ζαγκλής: "Οι μίνιμουμ συνθήκες για τους παίκτες των Ολυμπιακών Αγώνων πρέπει να γίνουν σεβαστές"
Έκδηλος είναι ο προβληματισμός για τις συνθήκες που θα διεξαχθεί το τουρνουά μπάσκετ στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού το 2024. Η ομιλία του Ανδρέα Ζαγκλή, γενικού γραμματέα της FIBA, στη συνάντηση της Τετάρτης αποτύπωσε το πρόβλημα.
Με αντικείμενο συζήτησης το μείζον θέμα του ολυμπιακού τουρνουά μπάσκετ έλαβε χώρα την Τετάρτη (8/6) στη Λοζάνη η συνάντηση της Ένωσης των Ομοσπονδιών που συμμετέχουν στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Με δεδομένο ότι δύο χρόνια πριν από το μεγάλο ραντεβού του αθλητισμού στο Παρίσι (26 Ιουλίου - 11 Αυγούστου 2024) δεν έχει οριστεί η τελική έδρα του τουρνουά μπάσκετ η ανησυχία στους κόλπους της FIBA είναι έντονη.
Ήταν κάτι που αποτυπώθηκε στην τοποθέτησή του γενικού γραμματέα της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας, Ανδρέα Ζαγκλή, ο οποίος έθεσε ως βασική προτεραιότητα την ασφάλεια και την εμπειρία των αθλητών, μέσα από την εγγύηση για τις αρτιότερες, δυνατές, συνθήκες.
Ο Έλληνας παράγοντας, αφού εξέφρασε τον προβληματισμό του για τη στάση των διοργανωτών, απέναντι στους παίκτες, υποστήριξε πως "ενώ το μπάσκετ έχει δείξει μέχρι σήμερα τρομερή ευελιξία προκειμένου να βοηθήσει όλη την πόλη, κανένας άλλος σε αυτή την αίθουσα έχει δει το άθλημα του να αλλάζει τρεις συνδυασμούς σταδίων για τη φιλοξενία των αγώνων".
"Τώρα βρισκόμαστε στη διαδικασία για την εξεύρεση του τέταρτου συνδυασμού", συμπλήρωσε ακολούθως ο Ανδρέας Ζαγκλής, προτού σημειώσει ότι "οι αθλητές μας δεν πρέπει να βιώσουν τις συνθήκες που έχουν κατατεθεί αυτή τη στιγμή στο τραπέζι. Και αναφέρομαι στο γεγονός ότι πρέπει να φιλοξενηθούν στο Παρίσι, στο Ολυμπιακό Χωριό, να έχουν μετακίνηση μάξιμουμ μίας ώρας μέχρι το στάδιο, και όχι τριών ωρών και τα στάδια πρέπει να παρέχουν τις απαιτούμενες συνθήκες ασφάλειας, air condition αλλά και τις συνθήκες προκειμένου να ασχοληθούμε με την αποκατάσταση και τα γεύματα των αθλητών μας".
Συνέχισε δε λέγοντας πως ναι μεν "θέλουμε να βοηθήσουμε και φυσικά θέλουμε να ενισχύσουμε την εισροή εσόδων από τα εισιτήρια", αλλά την ίδια ώρα "υπάρχουν κάποιες μίνιμουμ συνθήκες για τους παίκτες μας, που πρέπει να γίνουν σεβαστές, όπως έγινε σε προηγούμενες διοργανώσεις, από τη στιγμή που η εμπειρία των αθλητών είναι η ίδια η καρδιά των Αγώνων".
"Πιστεύουμε ότι αυτές οι ανησυχίες μας είναι δίκαιες και μπορούμε να συνεργαστούμε έτσι ώστε να μειώσουμε τις σοβαρές ανησυχίες των παικτών για τη συμμετοχή τους στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού", κατέληξε στην τοποθέτησή του ο γ.γ της FIBA.