ΖΑΛΓΚΙΡΙΣ

Ζάλγκιρις: Ανακοίνωσε την απόκτηση του Σιλβέν Φρανσίσκο

Ζάλγκιρις: Ανακοίνωσε την απόκτηση του Σιλβέν Φρανσίσκο
PRINTSCREEN

Την απόκτηση του Σιλβέν Φρανσίσκο (27 χρόνων, 1.85 μέτρα) ανακοίνωσε η Ζάλγκιρις το απόγευμα της Δευτέρας (1/7), που φαίνεται να καλύπτει το κενό που αναμένεται να αφήσει ο Κίναν Έβανς με τη μεταγραφή του στον Ολυμπιακό.

Ο Κίναν Έβανς έχει συμφωνήσει σε όλα με τον Ολυμπιακό και αναμένεται να μετακομίσει από το Κάουνας στον Πειραιά για να αγωνιστεί με την ερυθρόλευκη φανέλα και να ενταχθεί στο σύνολο του Γιώργου Μπαρτζώκα.

Έτσι, ο απόλυτος πρωταγωνιστής της Ζάλγκιρις στην περυσινή σεζόν θα αφήσει ένα τεράστιο κενό στη θέση των γκαρντ, με τον Σιλβέν Φρανσίσκο (27 χρόνων, 1.85 μέτρα) να καλείται να "μπει στα παπούτσια του". Ο Γάλλος περιφερειακός υπέγραψε συμβόλαιο για 1+1 χρόνια με τους Λιθουανούς και δήλωσε ότι ήθελε να βρεθεί σε μια ομάδα που θα έχει περισσότερες ευθύνες:

"Αισθάνομαι υπέροχα και είμαι χαρούμενος που βρίσκομαι εδώ. Ήθελα πολύ να παίξω για τον Αντρέα Τρινκιέρι. Ήξερα ότι η Ζαλγκίρις είναι πολύ καλός σύλλογος. Στην πραγματικότητα, για μένα είναι ένας από τους καλύτερους συλλόγους στην Ευρώπη. Ένιωσα ότι έπρεπε να βρεθώ κάπου όπου θα μπορούσα να πάρω περισσότερες ευθύνες και να παίξω σε μια υπέροχη ατμόσφαιρα".

Ο Φρανσίσκο κατέκτησε το double στη Γερμανία με την Μπάγερν Μονάχου υπό τις οδηγίες του Πάμπλο Λάσο, μετρώντας 12.3 πόντους (46.4% στα δίποντα, 39.3% στα τρίποντα), 3.4 ασίστ και 1.9 ριμπάουντ ανά 19 λεπτά συμμετοχής σε 33 αναμετρήσεις στη Bundesliga. Σε 33 ματς στην EuroLeague σημείωσε 10.6 πόντους, 3.2 ασίστ και 1.7 ριμπάουντ ανά 19.4' κατά μέσο όρο.

TAGS ΖΑΛΓΚΙΡΙΣ EUROLEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ