EUROLEAGUE

Ζάλγκιρις: Μεγάλη αύξηση σε σύγκριση με πέρυσι, αυτό είναι το μπάτζετ της για τη σεζόν 2024/25

Ζάλγκιρις: Μεγάλη αύξηση σε σύγκριση με πέρυσι, αυτό είναι το μπάτζετ της για τη σεζόν 2024/25
KLODIAN LATO / EUROKINISSI

Ο πρόεδρος της Ζάλγκρις, Παούλιους Γιανκούνας, αποκάλυψε το μπάτζετ της ομάδας για τη νέα σεζόν, το οποίο είναι αρκετά αυξημένο σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια.

Η Ζάλγκιρις ανακοίνωσε μέσω του προέδρου της, Παούλιους Γιανκούνας, το μπάτζετ της σεζόν 2024/25 που θα είναι σημαντικά αυξημένο σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια, εξαιτίας σε μεγάλο βαθμό των αυξημένων εσόδων με τα οποία έκλεισε την περασμένη χρονιά η ομάδα του Κάουνας.

Συγκεκριμένα, ο Γιανκούνας αποκάλυψε πως την ερχόμενη σεζόν οι μισθοί των παικτών και του staff θα κοστίσουν συνολικά 11,7 εκατομμύρια ευρώ, ενώ πέρυσι τα αντίστοιχα έξοδα ανέρχονταν στα 8,4 εκατομμύρια. Την ίδια ώρα, τα συνολικά έξοδα του συλλόγου για τη σεζόν 2023/24 εκτιμάται πως θα φτάσουν τα 17,7 εκατομμύρια ευρώ, ενώ τα έσοδα θα είναι 16,4 εκατομμύρια.

Πώς θα καλύψει η Ζάλγκιρις τα επιπλέον 1,3 εκατομμύρια;

Όπως αποκάλυψε ο Γιανκούνας, η ομάδα είχε πέρυσι συνολικά έσοδα 15 εκατομμυρίων, ενώ στην αρχή της σεζόν υπολόγιζε πως το αντίστοιχο ποσό θα έφτανε τα 13 εκατομμύρια ευρώ. Ένα ποσοστό αυτών των 2 εκατομμυρίων λοιπόν, θα αξιοποιηθεί για να καλυφθούν τα φετινά έξοδα.

Το μεγαλύτερο μέρος των εσόδων της λιθουανικής ομάδας προέρχεται από τα εισιτήρια, καθώς την περσινή σεζόν η Ζαλγκίριο Αρένα ήταν κατάμεστη σε 16 από τους 17 αγώνες της EuroLeague, γεμίζοντας έτσι τα ταμεία του συλλόγου με σχεδόν 7 εκατομμύρια ευρώ.

Η Ζάλγκιρις υπολογίζει πως τη φετινή σεζόν τα έσοδα αυτά θα αυξηθούν κατά 500 χιλιάδες ευρώ, ενώ η Ζαλγκίριο Αρένα θα είναι ανανεωμένη, καθώς θα διαθέτει νέο παρκέ, νέο jumbotron και νέο σύστημα φωτισμού.

TAGS EUROLEAGUE ΖΑΛΓΚΙΡΙΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ