ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Ζοτς: "Ταλέντο και ποιότητα"

Ζοτς: "Ταλέντο και ποιότητα"
Ομπράντοβιτς

Ο Ομπράντοβιτς μίλησε για ΠΑΟ, Μάλκοβιτς και Ταού στο Euroleague.net, την ώρα που ο "Μπόζα" απαντούσε...

Ο "Ζοτς" μίλησε στην επίσημη ιστοσελίδα της Ευρωλίγκα και αναφέρθηκε σε όλα τα θέματα που αφορούν τον Παναθηναϊκό. Την πορεία ως το Φάιναλ Φορ, την ποιότητα που έχει ως ομάδα, τον περυσινό αποκλεισμό από την Ταού, αλλά και στα αιτήματα που έχουν φίλοι και γνωστοί των παικτών της ομάδας και του ίδιου του Σέρβου. Αιτήματα που έχουν να κάνουν φυσικά και με την εύρεση ενός εισιτηρίου...
Σε ερώτηση για το τι είναι πιο δύσκολο, να φτάσεις ή να κατακτήσεις το τρόπαιο του Φάιναλ Φορ, ο Ομπράντοβιτς λέει: " Νομίζω ότι και τα δύο είναι πολύ δύσκολα. Το να φτάσεις είναι δυσκολότερο από όσο νομίζει ο κόσμος. Αλλά το να το κερδίσεις είναι το επίσης δύσκολο. Με την ποιότητα που έχει η Ευρωλίγκα, με τόσες ομάδες που μπορούν να σε νικήσουν, χρειάζεται σκληρή δουλειά για να γίνεις μία εκ των τεσσάρων φιναλίστ. Τίποτα δεν είναι εύκολο, αλλά τα καταφέραμε και είμαστε χαρούμενοι για αυτό. Τώρα πρέπει να προετοιμαστούμε και να σκεφτόμαστε μόνο τον ημιτελικό".


Για το τι σημαίνουν τα 10 Φάιναλ Φορ και οι 5 τίτλοι που έχει κατακτήσει, απάντησε: "Ότι παίρνουμε στα σοβαρά τη δουλειά που κάνουμε. Πάνω από όλα ευχαριστώ τους παίκτες. Χωρίς τη δική τους προσπάθεια, θα ήταν αδύνατο να φτάσουμε εδώ. Είναι πολύ σημαντικό κάθε χρόνο, όχι μόνο φέτος, να έχεις μια ομάδα που δουλεύει σωστά σε όλους τους τομείς. Χαίρονται την κάθε στιγμή στο γήπεδο, είτε είναι προπόνησης είτε αγώνα. Αυτό είναι σημαντικό. Κάθε επιτυχία οφείλεται στους παίκτες".

"Ύστερα από δέκα Φάιναλ Φορ, λέω πως δεν υπάρχουν φαβορί"

Στη συνέχεια σχολίασε αν ήταν ήταν καλό για τον Παναθηναϊκό, που ήταν φαβορί από νωρίς: "Το ποιος είναι φαβορί, εξαρτάται από το ποιος το λέει. Δεν το καταλαβαίνω όλο αυτό. Κάθε ομάδα που πάει σε ένα Φάιναλ Φορ έχει τις ίδιες πιθανότητες. Από την εμπειρία μου και ύστερα από δέκα Φάιναλ Φορ λέω ότι δεν υπάρχουν φαβορί. Ξέρω, ότι ο κόσμος μιλούσε για εμάς, πριν καν αρχίσει η σεζόν, αλλά είχα πει στους παίκτες μου ότι ήμασταν 10.000 χιλιόμετρα από την Αθήνα. Τώρα φτάσαμε, αλλά είναι το ίδιο κι ας διεξάγεται στην Αθήνα. Πρέπει να περιμένουμε μέχρι τις 4 Μαϊου για να δούμε αν θα είμαστε πρωτίστως στον τελικό".



Για το αν η σεζόν και η εικόνα του Παναθηναϊκού ήταν όπως την είχε σχεδιάσει, είπε: "Είμαι πολύ χαρούμενος για τα όσα έχουμε κάνει και στις τρεις διοργανώσεις που συμμετέχουμε. Τερματίσαμε 1οι στο ελληνικό πρωτάθλημα, πήραμε το Κύπελλο Ελλάδας και προκριθήκαμε στο Φάιναλ Φορ. Κι όλα αυτά, έχοντας πέντε καινούριους παίκτες. Αλλά για μένα σημασία δεν έχει μόνο η νίκη, αλλά και η απόδοση, το καλό μπάσκετ, όπως αυτό που παίζουμε όλη τη σεζόν με το οποίο ικανοποιούμε τον κόσμο μας. Το επίπεδο παιχνιδιού μας είναι σημαντικό για μένα, ως προπονητής. Έχουμε παίξει ήδη 40 αγώνες και στους περισσότερους πιάσαμε υψηλή απόδοση. Αυτό με κάνει χαρούμενο".

"Η έδρα έχει τα υπέρ και τα κατά της"

Για το ρόλο που παίζει η εμπειρία των παικτών στους αγώνες, σχολίασε: "Είναι σημαντικός. Ο Αλβέρτης και ο Παπανικολάου έχουν κατακτήσει το τρόπαιο στο παρελθόν. Έχουμε κι άλλα παιδιά που έχουν τη θέληση να φτάσουν στην κορυφή. Αυτοί έχουν το κίνητρο στα σίγουρα, το οποίο είναι απαραίτητο. Χωρίς αυτό, τα πράγματα είναι δύσκολα. Φυσικά παίζουμε στο γήπεδό μας, με τον κόσμο μας να δημιουργεί εξαιρετικη ατμόσφαιρα.

Όμως, το να παίζεις στην έδρα σου, πολλές φορές σού προσθέτει άγχος. Δεν έχει σημασία πού γίνεται το Φάιναλ Φορ, αν δεν βγεις στο γήπεδο και παίξεις καλά. Αυτό που έχει σημασία είναι ποιος παίζει καλά, ποιος είναι συγκεντρωμένος και ποιος έχει το κίνητρο".




Για το ποια ακριβώς είναι η επίδραση έχει στην ομάδα του, το γεγονός ότι το F4 διεξάγεται στο ΟΑΚΑ, είπε: "Έχουμε ανθρώπους που κάνουν ερωτήσεις διαρκώς και δεν μιλάω για τα ΜΜΕ, καθώς αυτό είναι μέρος της δουλειάς. Εννοώ φίλους και γνωστούς, που θέλουν εισιτήριο, χάρες και οτιδήποτε άλλο. Μία εβομάδα πριν το Φάιναλ Φορ αυτό πρέπει να το σταματήσουμε. Θα μιλήσω στους παίκτες μου γι' αυτό.

Μερικές φορές είναι καλύτερα να παίζεις μακριά από την έδρα σου, διότι δεν έχεις τέτοιου είδους προβλήματα. Βέβαια, από την άλλη η έδρα βοηθάει. Οι παίκτες ξέρουν κάθε σημείο του γηπέδου και γνωρίζουν τις μπασκέτες. Υπάρχουν υπέρ και κατά. Προσπαθούμε να κάνουμε ό,τι είναι δυνατό για να καταλάβουν οι παίκτες ότι το σημαντικότερο είναι η συγκέντρωση μέσα στο παιχνίδι".




"Μας ξέρουν και τους ξέρουμε"

Για το αν έμαθε κάτι ο Παναθηναϊκός από τον περυσινό αποκλεισμό από την Ταού, τόνισε: "Η αλήθεια είναι ότι έχουμε μιλήσει πολύ για εκείνο το ματς και υπάρχουν πολλές διαφορές σε σχέση με πέρυσι. Θα υπάρχουν κι άλλοι φίλαθλοι στο ΟΑΚΑ. Σε εκείνο το ματς κρινόταν η πρόκριση και η Ταού έπαιξε εξαιρετικά. Έχουν την εμπειρία, ξέρουν την ατμόσφαιρα που θα συναντήσουν. Μοιάζει ίδιο, αλλά από την άλλη δεν είναι. Υπάρχουν νέοι παίκτες σε κάθε ομάδα. Έχουν άλλον προπονητή. Είναι σημαντικές διαφορές. Και αυτό είναι Φάιναλ Φορ".

Η επόμενη ερώτηση αφορούσε την πιθανότητα να κρίνει τον ημιτελικό ένας παίκτης ή αν το αποτέλεσμα θα βασιστεί στην ομαδική απόδοση των δύο ομάδων, που διακρίνονται για το βάθος που έχουν στον πάγκο: "Χωρίς αμφιβολία ξέρουμε ο ένας τον άλλον πολύ καλά. Το να αιφνιδιάσει κάποιος με άλλη τακτική είναι δύσκολο. Το καθετί εξαρτάται από την ποιότητα των παικτών, την ψυχολογία τους και την συγκέντρωσή τους. Μπορεί ένας παίκτης να αποδειχθεί καθοριστικός; Νομίζω πως ναι. Υπάρχουν πολλοί ποιοτικοί παίκτες και στις δύο πλευρές.

Η Ταού έχει ταλέντο σε κάθε θέση, αλλά κι εμείς το ίδιο. Ταλέντο και ποιότητα. Θα δούμε τι θα γίνει, αλλά θα πείσω τους παίκτες μου να χαρούν τη στιγμή. Η καριέρα ένος παίκτη δεν είναι πολύ μεγάλη και το ξέρω πολύ καλά, αφού υπήρξα παίκτης. Πρέπει να χαρούν την κάθε στιγμή".

"Ούτε η πρώτη, ούτε η... τελευταία φορά με Μπόζα"

Τέλος, ο "Ζοτς" αναφέρθηκε στη... μονομαχία του με τον Μπόζινταρ Μάλκοβιτς, καθώς οι δύο τους έχουν κατακτήσει τα περισσότερα τρόπαια στη διοργάνωση. Τον απασχολεί τον Ομπράντοβιτς ποιος θα κάθεται απέναντί του;

" Όχι τόσο πολύ. Βασικά αυτές οι... συναντήσεις συμβαίνου συχνά. Έχουμε αντιμετωπίσει ο ένας τον άλλον στο παρελθόν και θα το κάνουμε και πάλι. Μια σεζόν έχει πολλά ματς και οι τέσσερις προπονητές που είμαστε στο Φάιναλ Φορ παίζουμε συχνά μεταξύ μας. Αυτή τη φορά είναι ο Μπόζα στον απέναντι πάγκο. Είναι μεγάλος προπονητής. Δεν είναι η πρώτη φορά που θα τον αντιμετωπίσω και δεν θα είναι η τελευταία, αν συνεχίσουμε να βρισκόμαστε στο ίδιο μονοπάτι, όπως τόσα χρόνια".

Μάλκοβιτς: "Αγαπώ τον ΠΑΟ, σέβομαι τον Ζοτς, αλλά στο μυαλό μου υπάρχει μόνο το F4"

Το θέμα όμως είναι και τι λέει για αυτή τη συνάντηση ο Μπόζινταρ Μάλκοβιτς: "Για μένα δεν έχει σημασία ποιος είναι ο αντίπαλος κόουτς, καθώς είμαι ήδη … αφιερωμένος στο φάιναλ-φορ. Αν δεν ήταν αυτός, θα ήταν κάποιος άλλος. Νομίζω ότι οι δικές μας νίκες αναδεικνύουν την μεγαλοσύνη του σέρβικου μπάσκετ. Όχι μόνο οι δικές μας, αλλά και του Ίβκοβιτς και του Πέσιτς. Είναι καλό για το μπάσκετ της πατρίδας μας, αλλά δεν υπάρχει έξτρα κίνητρο, ανάμεσά μας. Δεν είμαστε…παιδιά. Έχουμε παίξει πολλές φορές αντίπαλοι…".

Όσον αφορά τον Παναθηναϊκό και το κοινό παρελθόν τους, είπε: "Ναι, τον αγαπώ, αλλά τώρα έχω άλλα πιο σημαντικά πράγματα στο μυαλό μου. Σίγουρα, έχω σπουδαίες αναμνήσεις από τους οπαδούς του Παναθηναϊκού, τους αδερφούς Γιαννακόπουλους και όλη εκείνη τη χρονιά. Τώρα, όμως, πρέπει να παίξω εναντίον του. Τον παρακολουθώ πάντα. Γνωρίζω το στυλ με το οποίο παίζει και τη νοοτροπία του Ζέλικο. Είναι μια πολύ μεγάλη ομάδα, εδώ και χρόνια, καθώς παίζει, πολύ συχνά, στα φάιναλ-φορ. Σέβομαι πολύ τον Παναθηναϊκό, δεν τον φοβάμαι όμως. Αν φοβάσαι δεν μπορείς να νικήσεις κανέναν με όλο τον σεβασμό στην οικογένεια Γιαννακόπουλου και τον κόουτς".

Όσο για την πρώτη φορά που έφτασε στην κορυφή της Ευρώπης με την Γιουγκοπλάστικα το 1989, δήλωσε: "Η πρώτη φορά μένει πάντα στο μυαλό σου. Θυμάμαι ότι εκείνη την εποχή ήταν τα γενέθλιά μου και ήρθαν κάποιοι φίλοι από το Βελιγράδι για να γιορτάσουμε πίνοντας ουίσκι. Πήραμε το αεροπλάνο για το Σπλιτ και ο πιλότος ζήτησε να μάθει τον καιρό στο Σπλιτ, για την προσγείωση. Του είπαν να ξεχάσει … την προσγείωση, καθώς στο αεροδρόμιο βρίσκονταν 200.000 άνθρωποι που μας περίμεναν. Τότε συνειδητοποίησα τι είχαμε καταφέρει! Ήταν η πρώτη φορά της Γιουγκοπλάστικα. Χαρήκαμε στα αποδυτήρια, αλλά επιστρέφοντας στο Σπλιτ ανακαλύψαμε το μέγεθος της επιτυχίας μας. Ήταν η πρώτη φορά για την Γιουγκοπλάστικα, μετά ήρθε το θαύμα με τη Λιμόζ και μετά ο Παναθηναϊκός, στον πρώτο τίτλο ελληνικής ομάδας. Αξέχαστες στιγμές και οι δυο".































TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ