ΕΛΛΑΔΑ

Χαρδαλιάς: "Στους κορυφαίους λόγους μετάδοσης του κορονοϊού η αθλητική δραστηριότητα"

Ο Νίκος Χαρδαλιάς στη διάρκεια Σ/Τ για την πορεία της πανδημίας και τα μέτρα που λαμβάνει η κυβέρνηση
Ο Νίκος Χαρδαλιάς κάνει ανακοινώσεις για την πορεία της πανδημίας EUROKINISSI

Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς, ερωτηθείς για την επανεκκίνηση του αθλητισμού απάντησε ότι η αθλητική δραστηριότητα βρίσκεται στους 4-5 κορυφαίους λόγους μετάδοσης.

Την Παρασκευή (29/1) ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς, ανακοίνωσε αυστηροποίηση των μέτρων για την αποτροπή εξάπλωσης του κορονοϊού.

Κατά τη διάρκειά των δηλώσεών του ο κ. Χαρδαλιάς προκάλεσε παγωμάρα στους ανθρώπους της ΕΣΑΠ. Ο λόγος; Στις ανακοινώσεις που έκανε τόνισε ότι η Super League Interwetten, η Super League 2 και η Stoiximan Basket League θα συνεχίσουν τη λειτουργία τους, χωρίς να αναφερθεί καθόλου στην Volley League των ανδρών.

Αμέσως οι άνθρωποι της ΕΣΑΠ επικοινώνησαν τόσο με την αθλητική ηγεσία όσο και με την πλευρά του υπουργείου υγείας όπου ξεκαθαρίστηκε πως επρόκειτο για παράληψη. Την ίδια ώρα βέβαια ο υπόλοιπος αθλητισμός και ιδιαίτερα ο ερασιτεχνικός παραμένει στον "πάγο" και ειδικά η Volley League των γυναικών είναι ακόμα πιο κοντά στην ματαίωση της χρονιάς αφού η σεζόν θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί μέχρι τις 18 Απριλίου λόγω υποχρεώσεων της Εθνικής ομάδας.

Από εκεί και πέρα τόσο ο Νίκος Χαρδαλιάς, όσο και η καθηγήτρια Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων Βάνα Παπαευαγγέλου απάντησαν σε ερώτηση που αφορά την επανεκκίνηση του αθλητισμού και ειδικά στα μικρά παιδιά.

Πρώτη πήρε τον λόγο η κ. Παπαευαγγέλου, η οποία υποστήριξε μεταξύ άλλων ότι η μπάλα αποτελεί μεταφορικό μέσο του ιού: "Είναι λίγο νωρίς να μιλήσουμε για το άνοιγμα των κλειστών χώρων των αθλητικών κέντρων, για δύο λόγους. Στην άθληση δεν φοράμε μάσκα, ερχόμαστε πολύ κοντά σε επαφή με τους συναθλητές μας και είναι τεκμηριωμένο ότι η μπάλα αποτελεί καλό μεταφορικό μέσο για τον ιό. Είναι κάτι που το έχουμε στο μυαλό μας και με την πρώτη ευκαιρία θα οδηγήσουμε τα παιδιά μας στα γήπεδα για να αθληθούν και να είναι ευτυχισμένα".

Σε εκείνο το σημείο τη διέκοψε ο υφυπουργός Πολιτικής προστασίας τονίζοντας ότι η αθλητική δραστηριότητα βρίσκεται στους 4-5 κορυφαίους λόγους μετάδοσης του κορονοϊού.

"Σε περιπτώσεις που είχαμε έξαρση της πανδημίας μέσα στους κορυφαίους 4-5 λόγους μετάδοσης που προέκυπταν από την ιχνηλάτηση, δυστυχώς ήταν και η αθλητική δραστηριότητα, είτε σε ανοιχτές, είτε σε κλειστές δομές. Μάλιστα με μέσο όρο ηλικίας τα 17-18 έτη" ανέφερε συγκεκριμένα.

Όπως γίνεται εύκολα αντιληπτό δύσκολα θα έχουμε επανέναρξη άμεσα κάποιου άλλου Ερασιτεχνικού πρωταθλήματος με τα υπάρχοντα δεδομένα. Μοναδική εξαίρεση ίσως αποτελέσει το βόλεϊ γυναικών λόγω του χρονικού περιορισμού που αναφέραμε παραπάνω, αλλά και αυτό είναι εξαιρετικά δύσκολο.

Photo credits: Eurokinissi

TAGS ΕΛΛΑΔΑ VOLLEY LEAGUE ΓΥΝΑΙΚΩΝ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ