ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Διεθνές black-out σε τράπεζες, ΜΜΕ και αεροπορικές εταιρίες: Δεν εκπέμπει το Sky Sports News

Μικρόφωνο του Sky Sports
Μικρόφωνο του Sky Sports © 2009 HERMANN J. KNIPPERTZ / AP IMAGES

Μαζική κατάρρευση στα πληροφοριακά συστήματα έχει προκαλέσει προβλήματα στις τράπεζες, τις τηλεπικοινωνίες, τα μέσα ενημέρωσης και τις αεροπορικές εταιρείες.

Αντιμέτωπη με μαζική κατάρρευση ψηφιακών συστημάτων βρίσκεται σήμερα, Παρασκευή (19/07), η Αυστραλία, ενώ πολύ σύντομα άρχισαν να γίνονται αναφορές για προβλήματα και σε άλλες χώρες, με το πρόβλημα να αποκτά διεθνείς διεστάσεις.

Η μεγάλη διακοπή στα πληροφοριακά συστήματα έχει προκαλέσει προβλήματα στις τράπεζες, τις τηλεπικοινωνίες, τα μέσα ενημέρωσης και τις αεροπορικές εταιρείες..

Η "ευρείας κλίμακας τεχνική βλάβη" επηρεάζει δεκάδες επιχειρήσεις και φαίνεται πως συνδέεται με προβλήματα που αντιμετωπίζει η εταιρεία παροχής υπηρεσιών κυβερνοασφάλειας Crowdstrike, δήλωσε εκπρόσωπος του αυστραλιανού υπουργείου Εσωτερικών.

Σύμφωνα με τον εξειδικευμένο ιστότοπο Downdetector, η βλάβη επηρεάζει πολλές τράπεζες και εταιρείες τηλεπικοινωνιών.

Ο Εθνικός Συντονιστής Κυβερνοασφάλειας της Αυστραλίας δήλωσε ότι ενημερώθηκε για μια "τεχνική διακοπή μεγάλης κλίμακας που επηρέασε ορισμένες εταιρείες και υπηρεσίες σε ολόκληρη την Αυστραλία".

"Οι τρέχουσες πληροφορίες μας είναι ότι αυτή η διακοπή σχετίζεται με τεχνικό πρόβλημα, με μια πλατφόρμα λογισμικού τρίτων, που χρησιμοποιείται από επηρεαζόμενες εταιρείες", ανέφερε η υπηρεσία σε δήλωση.

"Δεν υπάρχουν πληροφορίες που να υποδηλώνουν ότι πρόκειται για κυβερνοεπίθεση. Συνεχίζουμε να συνεργαζόμαστε με βασικά ενδιαφερόμενα μέρη" πρόσθεσε.

Η Australia Broadcasting Corporation και το Network Ten δήλωσαν ότι τα συστήματά τους είχαν επηρεαστεί από τη διακοπή.

Η Telstra Group της Αυστραλίας, μια εταιρεία τηλεπικοινωνιών, λέει ότι αντιμετωπίζει επίσης προβλήματα.

Απαντώντας σε μια δημοσίευση στο X, εξωτερικό, πρώην Twitter, η εταιρεία είπε ότι “παγκόσμια ζητήματα που επηρεάζουν το CrowdStrike και τη Microsoft διαταράσσουν ορισμένα από τα συστήματά μας. Το ζήτημα προκαλεί κάποια αναστάτωση σε ορισμένους από τους πελάτες μας και σας ευχαριστούμε για την υπομονή σας.”

Πηγή: News247.gr

TAGS ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΚΟΣΜΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ