FITNESS

Η άσκηση Superman: Ενδυνάμωση και ανακούφιση με στυλ υπερήρωα

Man Athlete Doing Pull Ups - Chin-Ups In The Gym
Man Athlete Doing Pull Ups - Chin-Ups In The Gym ISTOCK

Η άσκηση Superman, εμπνευσμένη από τον διάσημο υπερήρωα, γυμνάζει αποτελεσματικά την πλάτη, τους ραχιαίους, τους δικεφάλους και τους γλουτούς, βελτιώνοντας τη στάση του σώματος και ανακουφίζοντας από πόνους και τραυματισμούς.

Όταν μία άσκηση φέρει το όνομα ενός από τους πιο αγαπητούς σούπερ ήρωες, τότε είναι σίγουρο ότι υπόσχεται ορατά αποτελέσματα, εφόσον τηρείς συνέπεια στην προπόνησή σου.

Μία τέτοια άσκηση είναι η Superman, η οποία εγγυάται ότι η γράμμωση θα γίνει εμφανής στο σώμα σου με τον καιρό, μπορεί να ενσωματωθεί στην προπόνησή σου είτε ως μέρος του ζεστάματος, είτε ως stretching στο τέλος της προπόνησης, είτε να επαναληφθεί αρκετές φορές για την αύξηση της μυϊκής αντοχής.

Αυτή η άσκηση στοχεύει στην πλάτη, τους ραχιαίους, τους δικεφάλους και τους γλουτούς, γυμνάζοντας ταυτόχρονα τρεις περιοχές του σώματος.

Σωστή εκτέλεση άσκησης:

1. Ξάπλωσε σε ένα στρώμα με το πρόσωπο προς τα κάτω.

2. Άνοιξε τα πόδια στο άνοιγμα των ώμων.

3. Τέντωσε τα χέρια μπροστά, επίσης στο άνοιγμα των ώμων.

4. Ανασήκωσε χέρια, πόδια και στήθος από το έδαφος, κρατώντας το κεφάλι σε σταθερή θέση.

5. Κράτησε αυτή τη στάση για 2 δευτερόλεπτα, εκπνέοντας απαλά και σφίγγοντας παράλληλα τους ραχιαίους και τους γλουτούς.

6. Κατέβασε αργά και ελεγχόμενα τα χέρια, τα πόδια και το στήθος, επανφέροντας το σώμα σου στην αρχική θέση.

Η άσκηση Superman προσφέρει πολύ περισσότερα από την ενδυνάμωση και τη γράμμωση της πλάτης. Ανήκει στην κατηγορία των υπερεκτάσεων και στις ασκήσεις για ραχιαίους, τονώνοντας τους συγκεκριμένους μυες και βελτιώνοντας τη στάση του σώματος.

Επιπλέον, η άσκηση Superman ανακουφίζει από τις ενοχλήσεις σε πλάτη, μέση και αυχένα, αυξάνοντας την αντοχή των μυών σε αυτές τις περιοχές. Έτσι, βοηθά στην αποφυγή τραυματισμών και πόνων, συμβάλλοντας στη συνολική βελτίωση της φυσικής κατάστασης και υγείας.

TAGS FITNESS
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ