Η δίαιτα δεν κάνει καλό
Νευρική ανορεξία και στον αθλητισμό καταγγέλει ότι υπάρχει Αυστραλή διαιτολόγος, που συνεργάζεται με το Αθλητικό Ινστιτούτο της Καμπέρα
Και στις δύο περιπτώσεις, η φυσική κατάσταση είναι προτεραιότητα και αναγκαιότητα σε ορισμένες περιπτώσεις, με την Αυστραλή επιστήμονα να εξηγεί:
" Αν κοιτάξετε τους αθλητές σε σπορ που η καλή φυσική κατάσταση συνδυάζεται με την καλή αισθητική ή είναι αναγκαία για την παρουσίαση, θα έλεγα ότι υπάρχει μεγάλο ρίσκο", είπε η Ο' Κόνορ για να συμπληρώσει:
" Το ίδιο μπορείτε να πείτε για τα μοντέλα ή τους celebrities. Οι κορυφαίοι αθλητές είναι τελειομανείς και αυτό τους κάνει περισσότερο ευαίσθητους στον τομέα της κακής διατροδής, οπότε προσπαθούμε να το αποτρέψουμε αυτό".
Στους τελευταίους Κοινοπολιτειακούς Αγώνες στη Μελβούρνη, η Αυστραλή αθλήτρια μεσαίων αποστάσεων, Λίζα Κόριγκαν παραδέχθηκε ότι δεν έτρωγε όπως έπρεπε, με αποτέλεσμα να μην έχει δυνάμεις να αγωνιστεί στον τελικό των 1.500 μέτρων, αν και είχε πάρει την πρόκριση.
Η αθλήτρια μπήκε σε ειδικό πρόγραμμα, ύστερα από παρότρυνση του προπονητή της. Ένα ακόμη παράδειγμα, είναι και η Σλοβάκα τενίστρια Ντανιέλα Χαντούκοβα, η οποία αρνείται πεισματικά ότι υπέφερε από νευρική ανορεξία.
Η νεαρή τενίστρια μετά την άνοδο της το 2004 (ήταν Νο6 στον κόσμο), παρά το γεγονός ότι είναι ιδιαίτερα αδύνατη, φαίνεται από τις φωτογραφίες την ερχόμενη χρονιά ότι είχε χάσει πολύ βάρος, προσπαθώντας να κάνει και καριέρα μοντέλου, με συνέπεια τα αποτελέσματα της να μην είναι πια τα ίδια.
Τα συμπτώματα της μη ισορροπημένης διατροφής (που μεταφράζεται σε απώλεια βάρους) σε έναν αθλητή είναι πτώση στις επιδόσεις του, γίνεται επιρρεπής σε ασθένειες και τραυματισμούς, μιας και τα κόκκαλα δεν... συντηρούνται όπως πρέπει.
Η Ο' Κόνορ βέβαια καταλήγει λέγοντας ότι οι αθλητές που κάνουν τρελά πράγματα με τη διατροφή τους, κάνουν τα λάθη τους και ανακτούν βάρος. Πάντως πια συναντάμε περισσότερο ανορεξικούς αθλητές, παρά υπέρβαρους.