ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Κοίτα τι έκανες Λορίν

Κοίτα τι έκανες Λορίν

Η Αμερικανίδα Λορίν Γουίλιαμς κατέκτησε το αργυρό μετάλλιο στο διπλό έλκηθρο, δύο χρόνια μετά το χρυσό μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου!

Δέκα χρόνια μετά το αργυρό μετάλλιο στα 100 μέτρα στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας, η Αμερικανίδα Λορίν Γουίλιαμς αναδείχθηκε αργυρή Ολυμπιονίκης στο Σότσι στο διπλό έλκηθρο.

Η 30χρονη σπουδαία σπρίντερ και η οδηγός Ελάνα Μάγερς έχασαν το προβάδισμα που είχαν στους τρεις πρώτους γύρους και περιορίστηκαν στη δεύτερη θέση πίσω από τον Καναδά.

Μολονότι το απόλυτο ρεκόρ (σ.σ. χρυσό στην πυγμαχία το 1920 και στο μπομπσλέι το 1932) του Αμερικανού Έντι Ίγκαν δεν κινδυνεύει, η Γουίλιαμς πραγματοποίησε άθλο. Επτά μήνες μετά την πρώτη φορά που μπήκε σε έλκηθρο για πρώτη φορά στη ζωή της.

Είναι μόλις η πέμπτη αθλήτρια στην ιστορία των Ολυμπιακών Αγώνων με μετάλλια σε θερινούς και σε χειμερινούς. Και η πρώτη αθλήτρια στίβου που κερδίζει μετάλλιο στο μπομπσλέι, το δημοφιλέστερο συνδυασμό αθλημάτων σε θερινούς και χειμερινούς.

Κοίτα τι έκανες Λορίν

Πριν από την Γουίλιαμς

Η Καναδή Κλάρα Χιουζ πήρε δύο χάλκινα μετάλλια στην ποδηλασία στην Ατλάντα το 1996 και έχει τέσσερα μετάλλια στο πατινάζ ταχύτητας σε τρεις διοργανώσεις. Το 2006 στο Τορίνο ήταν η νικήτρια στα 5.000μ!

Η πρώην Ανατολικογερμανίδα Κρίστα Ρόδενμπεργκερ-Λούντινγκ πραγματοποίησε την αντίθετη διαδρομή. Έκανε πατινάζ ταχύτητας με τέσσερα ολυμπιακά μετάλλια, εκ των οποίων τα δύο ήταν χρυσά το 1984 και το 1988 και πείστηκε από τον άνδρα της να δοκιμάσει και στην ποδηλασία. Το 1988 κατέκτησε το αργυρό μετάλλιο στο σπριντ. Παραμένει η μοναδική που πήρε μετάλλια σε δύο διαφορετικές διοργανώσεις την ίδια χρονιά. Μετά το 1992 δύο χρόνια μεσολαβούν ανάμεσα στους θερινούς και στους χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες.

Σπάνιο νταμπλ πραγματοποίησε ο Νορβηγός Γιάκομπ Τούλιν Ταμς. Κέρδισε το χρυσό μετάλλιο στο άλμα με σκι στο Σαμονί το 1924 και δώδεκα χρόνια μετά ήταν μέλος της νορβηγικής ομάδας που κατέκτησε το αργυρό μετάλλιο στην ιστιοπλοΐα.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες έκαναν το 1-3 στο διπλό έλκηθρο των γυναικών. Φαίνεται πως η Λόλο Τζόουνς θα συνεχίσει την προσπάθεια της στους στους θερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες για την κατάκτηση ενός ολυμπιακού μεταλλίου. Μετά από δύο αργούς γύρους την Τετάρτη (18/2) η πρωταθλήτρια των εμποδίων και η Τζάσμιν Φένλατορ κατετάγησαν στην 11η θέση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ