ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ντέρμπι Αργεντινή-Βραζιλία

Ντέρμπι Αργεντινή-Βραζιλία
Μέσι

Ντέρμπι Αργεντινή-Βραζιλία στον ημιτελικό των Ολυμπιακών Αγώνων. Βέλγιο-Νιγηρία το άλλο ζευγάρι

Το σκορ άνοιξε για τη "μπιανκοσελέστε" ο Λιονέλ Μέσι στο 14΄, για να ισοφαρίσει για τους "οράνιε" ο Οτμαν Μπακάλ στο 36΄.
Η κανονική διάρκεια της αναμέτρησης έληξε ισόπαλη 1-1, για να δώσει τη "λύτρωση" στην Αργεντινή ο Ανχελ Ντι Μαρία στο 105ο λεπτό.

Στον ημιτελικό, που θα διεξαχθεί στις 19 Αυγούστου στο Πεκίνο, η Αργεντινή θα αντιμετωπίσει την Βραζιλία.

Διαιτητής: Ζαϊρ Μαρούφο (ΗΠΑ)

Κίτρινες: Παρέχα, Μέσι - Σνο, Ζουϊβερλον

Οι συνθέσεις:

Αργενινή (Σέρχιο Μπατίστα): Ουστάρι (75΄ Ρομέρο), Γκαράι, Μονζόν, Ζαμπαλέτα, Γκάγκο, Ρικέλμε, Ντι Μαρία (106΄ Μπανέγα), Παρέχα, Μασεράνο, Μέσι, Αγουέρο (99΄ Λαβέτσι).

Ολλανδία (Φοπ Ντε Χάαν): Βερμέερ, Ζουϊβερλον, Μαρκέλις, Πιέτερς, Ντε Γκουζμάν, Εμάνουελσον, Μπάμπελ, Γιονγκ-Α-Πιν (107΄ Σίμπον), Σνο (46΄ Μαντούρο), Ντρέντε (96΄ Μπέερενς), Μπακάλ.

Νιγηρία-Ακτή Ελεφαντοστού 2-0

Η Νιγηρία προκρίθηκε στην ημιτελική φάση του Ολυμπιακού τουρνουά ποδοσφαίρου των Ανδρών, μετά την επικράτησή της στα προημιτελικά επί της Ακτής Ελεφαντοστού με 2-0. Οι νικητές προηγήθηκαν στο σκορ με γκολ του Πίτερ Οντεμβινγκί στο 44ο λεπτό και διπλασίασαν τα τέρματά τους με πέναλτι του Βίκτορ Ομπίνα στο 81΄. Στον ημιτελικό η Νιγηρία θα αντιμετωπίσει το Βέλγιο, στις 19 Αυγούστου στη Σανγκάη.

Διαιτητής: Μασούντ Μοραντί (Ιράν)

Κίτρινες: Απαμ, Βανζέκιν, Αζιλόρε - Ντιαρασούμπα

Οι συνθέσεις:

Νιγηρία (Σαμσόν Σιασία): Βανζέκιν, Απαμ, Αντελέγιε, Ογκμπούκε (90΄ Αϊζακ), Καϊτά, Ομπίνα, Αζιλόρε (86΄ Εκπο), Οκορόνκβο (78΄ Τζέιμς), Αντεφέμι, Αμπρόσε, Οντεμβινγκί.

Ακτή Ελεφαντοστού (Ζεράρ Ζιλί): Ανγκμπάν, Βάβα (87΄ Γκούγε Γκούγε), Ντιαρασούμπα (60΄ Μούρα-Κόνεμαν), Ανγκουα, Μπάμπα, Κουλιμπαλί, Καλού, Κονέ, Μπαγκαγιόκο (46΄ Ντιέντιε), Ζερβίνιο, Σισέ.

Βραζιλία-Καμερούν 0-0 (2-0 παρ.)

Η Βραζιλία προκρίθηκε στην ημιτελική φάση του Ολυμπιακού τουρνουά ποδοσφαίρου των Ανδρών, μετά την επικράτησή της στα προημιτελικά επί του Καμερούν με 2-0, στην παράταση. Τα τέρματα της νικήτριας σημείωσαν ο Σόμπις στο 101ο και ο Μαρσέλο στο 105ο λεπτό.

Αξίζει να υπογραμμιστεί ότι η αναμέτρηση ήταν πολύ σκληρή, με αποτέλεσμα ο Σλοβένος διαιτητής Σκόμινα να δείξει συνολικά 13 κίτρινες κάρτες, δύο εκ των οποίων στον Μπάνινγκ του Καμερούν, ο οποίος αποβλήθηκε στο 51΄.

Διαιτητής: Νταμίρ Σκόμινα (Σλοβακία)

Κίτρινες: Μαρσέλο, Ντιέγκο, Ραφίνια, Μπρένο, Ραμίρες - Μπάνινγκ, Μπίκεϊ, Γκομσί, Μπεκαμένγκα, Σονγκ, Νγκαλ, Νκούλου

Κόκκινη: 51΄ Μπάνινγκ (2η κίτρινη)

Οι συνθέσεις:

Βραζιλία (Κάρλος Ντούνγκα): Ρέναν, Ραφίνια, Αλεξ Σίλβα, Ερνάνες (66΄ Τιάγκο Νέβες), Μαρσέλο, Αντερσον, Λούκας, Ροναλντίνιο, Μπρένο, Ντιέγκο (107΄ Ραμίρες), Σόμπις (106΄ Τζο).

Καμερούν (Μάρτιν Ντούνγκου): Τιγκνιέμπ, Μπάνινγκ, Γκομσί, Μπίκεϊ, Σονγκ, Μπία (17΄ Ολε), Σονγκό (75΄ Νγκαλ), Μπεκαμένγκα (88΄ Μπούα), Μπέμπε, Νκούλου, Κεντγιού.

Ιταλία-Βέλγιο 2-3


Το Βέλγιο προκρίθηκε στην ημιτελική φάση του Ολυμπιακού τουρνουά ποδοσφαίρου των Ανδρών, μετά την επικράτησή του στα προημιτελικά επί της Ιταλίας με 3-2, ύστερα από έναν εντυπωσιακό αγώνα με διαρκείς ανατροπές στο σκορ και δύο αποβολές (μία για κάθε ομάδα).

Η "σκουάντρα ατζούρα" προηγήθηκε με πέναλτι του Τζιουζέπε Ρόσι στο 18΄, για να "απαντήσουν" οι Βέλγοι με τους Μούσα Ντεμπέλε (24΄) και πέναλτι του Κέβιν Μιραλάς στις καθυστερήσεις του πρώτου ημιχρόνου.

Ο Ρόσι ισοφάρισε με νέο πέναλτι στο 74΄, για να διαμορφώσει το τελικό αποτέλεσμα ο Ντεμπέλε με το δεύτερο τέρμα του, στο 79ο λεπτό.

Διαιτητής: Εκτορ Μπαλντάσι (Αργεντινή)

Κόκκινες: 80΄ Βιβιάνο - 17΄ Βερμάελεν

Κίτρινες: Ρόσι - Ντεμπέλε, Αρούν

Οι συνθέσεις:

Ιταλία (Πιερλουϊτζι Καζιράγκι): Βιβιάνο, Μότα (81΄ Κονσίλι), Ντε Τσέλιε, Κρισίτο, Μποκέτι, Νοτσερίνο, Τσιγκαρίνι (61΄ Αμπάτε, 83΄ Καντρέβα), Μοντολίβο, Τζιοβίνκο, Ρόσι, Ακουαφρέσκα.

Βέλγιο (Ζαν-Φρανσουά Ντε Σαρτ): Μπάιλι (68΄ Μα-Καλαμπάι), Ντε Ρούβερ, Βερμάελεν, Ποκονιόλι, Σιμάεϊς, Αρούν, Μιραλάς, Ντε Μουλ, Βερτόνγκεν, Μάρτενς (65΄ Βάντεν Μπόρε), Ντεμπέλε.

Συνοπτικά τα αποτελέσματα



Βραζιλία-Καμερούν 2-0 (παράταση)
Ιταλία-Βέλγιο 2-3
Αργεντινή-Ολλανδία 2-1 (παράταση, καν. αγ. 1-1)
Νιγηρία-Ακτή Ελεφαντοστού 2-0

Ημιτελική φάση (19.08.2008)

Νιγηρία-Βέλγιο (Σανγκάη)
Αργεντινή-Βραζιλία (Πεκίνο)












































































ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ