ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ο κορυφαίος όλων έχει 13 μετάλλια

Ο κορυφαίος όλων έχει 13 μετάλλια

Ο Νορβηγός Όλε Έιναρ Μπγιορντάλεν έγινε ο πιο επιτυχημένος αθλητής στην ιστορία των χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων με 13 μετάλλια. Είναι το δεύτερο χρυσό μετάλλιο του στο Σότσι.

Ο... Μάικλ Φελπς των χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων ονομάζεται Όλε Έιναρ Μπγιορντάλεν, είναι Νορβηγός και αγωνίζεται στο δίαθλο. Ο 40χρονος έγινε ο πιο επιτυχημένος αθλητής όλων των εποχών με 13 ολυμπιακά μετάλλια.

Χρειάστηκε να λάβει μέρος σε έξι Ολυμπιακούς Αγώνες προκειμένου να καταρρίψει το ρεκόρ του πρώην συναθλητή του, Μπγιορν Ντάλι. Ο τελευταίος αγωνιζόταν στο σκι αντοχής, στο οποίο έχει συμμετοχές και ο Μπγιορντάλεν

Έντεκα μέρες μετά την επικράτηση του στο σπριντ ο Μπγιορντάλεν πρωταγωνίστησε στη νίκη της Νορβηγίας στη μικτή σκυταλοδρομία, αγώνισμα που έκανε ντεμπούτο στο Σότσι. Πήρε τη σκυτάλη από τις Τόρα Μπέργκερ και Τίριλ Έκχοφ ανέβασε την ομάδα από την τρίτη θέση στην πρώτη δίχως να χάσει στόχο στη σκοποβολή (10/10).

Παρακολούθησε με υπομονή τον τελευταίο αθλητή της Νορβηγίας, τον Εμίχ Χέγκλε-Σβέντσεν. Η Νορβηγία νίκησε με διαφορά 32.6 δευτερολέπτων την Τσεχία. Τρίτη ήταν η Ιταλία.

Ο κορυφαίος όλων έχει 13 μετάλλια

Οι Νορβηγοί στον τερματισμό του Σβέντσεν

Ο 40χρονος Μπγιορντάλεν έχει κατακτήσει οκτώ χρυσά μετάλλια, τέσσερα αργυρά και ένα χάλκινο στη μεγαλειώδη καριέρα του. Μπορεί να κερδίσει ακόμα ένα μετάλλιο στη σκυταλοδρομία 4χ7.5χλμ. το Σάββατο (22/2).

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ