X

Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων. Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία μας και των συνεργατών μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν από τη συγκατάθεσή σας ή να αρνηθείτε να δώσετε τη συγκατάθεσή σας. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αντιταχθείτε σε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις μας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ

Όλα τα έπαθλα και οι ειδικές βραβεύσεις στα βραβεία του ΠΣΑΤ

INTIME SPORTS

Πολλά βραβεία αλλά και ειδικές βραβεύσεις είχαμε κατά την "Γιορτή των Κορυφαίων 2021" που διοργανώνεται κάθε χρόνο από τον ΠΣΑΤ.

Με πρωταγωνιστές τους κορυφαίους Έλληνες αθλητές και αθλήτριες πραγματοποιήθηκαν το βράδυ της Τετάρτης (22/12) τα βραβεία του ΠΣΑΤ.

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο και η Μαρία Σάκκαρη ήταν οι μεγάλοι νικητές για δεύτερη διαδοχική χρονιά, ενώ κορυφαία ομάδα αναδείχθηκε η Εθνική πόλο και ο Θοδωρής Βλάχος ο καλύτερος προπονητής.

Σε ό,τι αφορά τις ψηφοφορίες στους αθλητές με αναπηρία τον τίτλο του κορυφαίου πήρε ο Νάσος Γκαβέλας μαζί με τον οδηγό του Σωτήρη Γκαραγκάνη, η Αλεξάνδρα Σταματοπούλου ήταν η νικήτρια στις γυναίκες, ενώ τα μικτά ζευγάρια στο Μπότσια επικράτησαν στις ομάδες.

Αυτά ήταν μόνο ορισμένα από τα βραβεία που δόθηκαν στη βραδιά, ενώ είχαμε και πολλές ειδικές βραβεύσεις.

Ειδικές βραβεύσεις για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο

Στον Στέφανο Ντούσκο: Η μεγάλη αποκάλυψη των Ολυμπιακών Αγώνων. Ο Γιαννιώτης πρωταθλητής μετά από μια εκπληκτική κούρσα νίκησε τα φαβορί και στέφθηκε «χρυσός» Ολυμπιονίκης στο σκιφ ανδρών, σημειώνοντας μάλιστα και Ολυμπιακό ρεκόρ. Είναι το πρώτο ολυμπιακό χρυσό μετάλλιο στην ιστορία της Ελληνικής κωπηλασίας.

Στον Μίλτο Τεντόγλου: Στα 23 του έφθασε στην κορυφή του παγκόσμιου αθλητισμού, κερδίζοντας το χρυσό μετάλλιο, κυριολεκτικά την τελευταία στιγμή, αφού στο έκτο του άλμα πέταξε στα 8μ41. Η Ολυμπιακή νίκη ήλθε στη συνέχεια άλλων επιτυχιών σε διεθνείς διοργανώσεις τα τελευταία χρόνια. Στην αρχή του 2021 είχε αναδειχθεί και πρωταθλητής Ευρώπης στον κλειστό (Τορούν) με 8μ.35. Στην περίοδο αυτή πήδησε 8μ.60, που είναι η κορυφαία επίδοση του κόσμου για το 2021.

Στον Λευτέρη Πετρούνια: Παρά το γεγονός ότι προερχόταν από μια σοβαρή εγχείρηση, κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο στους κρίκους και έγινε ο δεύτερος Έλληνας γυμναστής με δύο μετάλλια στους κρίκους. Η συμμετοχή του και μόνο ήταν ένα μεγάλο επίτευγμα, αφού λόγω της πανδημίας, ο τελευταίος αγώνας πρόκρισης έγινε μόλις ένα μήνα νωρίτερα.

Στον Θοδωρή Ιακωβίδη: Τιμάται για τον τρόπο με τον οποίο ανακοίνωσε, σε ιδιαίτερα φορτισμένη ατμόσφαιρα, την απόφασή του να αποσυρθεί από τον αθλητισμό. Η κατάθεση ψυχής του σόκαρε και ευαισθητοποίησε όλους τους Έλληνες, οι οποίοι κινητοποιήθηκαν άμεσα, προκειμένου να παραμείνει στην ενεργό δράση. Η στάση του, γεννά την ελπίδα για ένα καλύτερο αύριο για όλους τους αθλητές των μη δημοφιλών αθλημάτων.

Στην Άννα Ντουντουνάκη: Βραβεύεται για το πρώτο χρυσό μετάλλιο, που κέρδισε Ελληνίδα κολυμβήτρια σε Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα και για την πολύ μεγάλη εμφάνιση, που συνοδεύτηκε από πανελλήνιο ρεκόρ, στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκυο. Αλλά πάνω από όλα, για τα μηνύματα που έστειλε στην ελληνική κοινωνία ότι ένας μεγάλος αθλητής ξέρει να μάχεται μέχρι την τελευταία στιγμή και δεν τα παρατά.

Στον Εμμανουήλ Καραλή: Τιμάται για τη μεγάλη επιτυχία του στους Ολυμπιακούς Αγώνες, που συνοδεύτηκε από την τέταρτη θέση. Αλλά και για το ήθος που επέδειξε, μετά τον αγώνα και το μήνυμα που πέρασε στην ελληνική κοινωνία.

Τα ξεχωριστά έπαθλα των βραβείων ΠΣΑΤ 2021

Έπαθλο "ΕΥ ΑΓΩΝΙΖΕΣΘΑΙ": "Στην ποδοσφαιρίστρια της ΠΑΕ Εργοτέλης, Δανάη Ελένη Σιδηρά, η οποία στη διάρκεια του αγώνα Εργοτέλης-ΑΕΚ Μεσολογγίου και ενώ η ομάδα της κέρδιζε 3-2, προτίμησε να τηρήσει το fair play, αντί να «τελειώσει» το παιχνίδι. Γνωρίζοντας ότι μια παίκτρια της αντίπαλης ομάδας ήταν τραυματισμένη στον αγωνιστικό χώρο, δεν ολοκλήρωσε τη φάση, βγάζοντας την μπάλα άουτ, ώστε να προσφερθούν οι πρώτες βοήθειες στην αντίπαλό της".

Έπαθλο αθλητικής και κοινωνικής προσφοράς: Ο Σπαρτιατικός Γυμναστικός Σύλλογος βραβεύεται για την προσφορά του, επί 126 συναπτά χρόνια, στον Αθλητισμό, τη Νεολαία και την Κοινωνία. Ο Σπαρτιατικός ιδρύθηκε ένα χρόνο πριν από τη διεξαγωγή των Α ́ Ολυμπιακών Αγώνων και έχει ως έμβλημά του τους Διόσκουρους. Όλα αυτά τα χρόνια διαδραμάτισε σημαντικό ρόλο όχι μόνο στην αθλητική αλλά και στην κοινωνική ζωή της Λακωνίας. Χιλιάδες νέοι και νέες έκαναν τα πρώτα τους βήματα με τη φανέλα του συλλόγου. Σήμερα, καλλιεργεί τέσσερα τμήματα στίβο, ποδηλασία, μπάσκετ και βόλεϊ.

Έπαθλα ανερχόμενων ταλέντων: Στον καλαθοσφαιριστή του Παναθηναϊκού, Νεοκλή Αβδάλα, ο οποίος φέτος, σε ηλικία 15 ετών, έγινε ο νεότερος που φόρεσε τη φανέλα του Παναθηναϊκού στην ιστορία των πρασίνων σε επίσημο παιχνίδι. Έπαιξε μόνο για 1 και 40΄΄ και δεν κατάφερε να σκοράρει, ωστόσο η 18η Οκτωβρίου θα μείνει για καιρό στο μυαλό του.

Σε ένα από τα μεγαλύτερα ταλέντα του τάε κβον ντο, τη Μελίνα Γεωργίου, η οποία πριν ακόμη κλείσει τα 14 κατέκτησε το περασμένο καλοκαίρι το χάλκινο μετάλλιο στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κορασίδων στα -41 κιλά, ανεβαίνοντας στην πρώτη δεκάδα της παγκόσμιας κατάταξης. Ανήκει στον Αίαντα Αγίου Δημητρίου και είναι μαθήτρια του Β ́ Γυμνασίου Πεύκης όπου ξεχωρίζει και για τις άριστες επιδόσεις στα μαθήματα. Προέρχεται από αθλητική οικογένεια.

Τιμητικές Διακρίσεις

Στον πρόεδρο της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής, Σπύρο Καπράλο: Βραβεύεται για την πολύχρονη και πολυεπίπεδη προσφορά του στον Αθλητισμό και τη Νεολαία. Η εκλογή του από το 2004 για τέσσερις θητείες στην Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή και το σημαντικό έργο που παρουσίασε, έχει αναγνωριστεί όχι μόνο από τις εθνικές ομοσπονδίες, αλλά και από τους αθλητές των προολυμπιακών ομάδων, οι οποίοι βρήκαν λύσεις στα προβλήματά τους, με το πρωτοπόρο πρόγραμμα «Υιοθετήστε από έναν Αθλητή». Επίσης, τιμάται για την εκλογή του ως μέλους της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής (ΔΟΕ) το 2019, και ως προέδρου των Ευρωπαϊκών Ολυμπιακών Επιτροπών το 2021, θέση στην οποία είναι ο πρώτος Έλληνας που εκλέγεται.

Στον Παναγιώτη Γιαννάκη για το ΓΗΠΕΔΟ ΖΩΗΣ, Ίδρυμα "Σταύρος Νιάρχος": "Τιμάται το Ίδρυμα «Σταύρος Νιάρχος» και ο Παναγιώτης Γιαννάκης, για την υλοποίηση από κοινού του οράματος δημιουργίας αθλητικού χώρου, στον οποίο παιδιά και νέοι θα γνωρίζουν έναν υγιή τρόπο ζωής και θα ανακαλύπτουν τα ταλέντα τους. Το φιλόδοξο αυτό σχέδιο θα υλοποιηθεί στην περιοχή της Νίκαιας, όπου η πρόσβαση σε τέτοιες ευκαιρίες είναι περιορισμένη".

Στον Κωνσταντίνο Γκελαούζο: "Βραβεύουμε τον Κωνσταντίνο Γκελαούζο για τη μεγάλη νίκη του στον εφετινό αυθεντικό μαραθώνιο που συνοδεύτηκε από πανελλήνιο ρεκόρ. Μετά από 17 χρόνια, χάρη στην σκληρή προπόνηση και το μεγάλο πείσμα του, κατάφερε να καταρρίψει το ρεκόρ της πιο δύσκολης διαδρομής στον κόσμο με χρόνο 2 ώρες 16 :49΄΄. Ταυτοχρόνως, εντυπωσίασε με το ήθος του, αφού αφιέρωσε τη νίκη του στον Παναγιώτη Καραϊσκο, σε έναν αθλητή και μεγάλο του αντίπαλο στους στίβους, που δεν μετείχε στον αγώνα λόγω κορονοϊού".

Στην Καρολίνα Πελενδρίου: "Είναι από τις μεγάλες μορφές της κολύμβησης στην ιστορία των Παραολυμπιακών Αγώνων και κατάφερε να φθάσει ψηλά με μεγάλη θέληση και σκληρή δουλειά. Γεννήθηκε στη Λεμεσό πριν από 35 χρόνια και έχει καταφέρει να κερδίσει συνολικά 20 μετάλλια σε μεγάλες διοργανώσεις, εκ των οποίων τα έξι στους Παραολυμπιακούς. Τα τρία είναι χρυσά, το ένα ασημένιο και τα δυο χάλκινα. Η αρχή έγινε με το χρυσό στα 100μ. πρόσθιο το 2004. Συνέχισε στο Πεκίνο, το Λονδίνο και έφθασε έως το Τόκιο, όπου ήταν 3η στα 50μ. ελεύθερο και χρυσή στα 100μ. πρόσθιο με παγκόσμιο ρεκόρ".

Στην ελληνική ομοσπονδία ιππασία: "Στο όνομά της τιμούμε ολόκληρη την οικογένεια του αθλήματος για την ετοιμότητα και την αποτελεσματικότητα, που επέδειξε στη διάρκεια των μεγάλων πυρκαγιών του καλοκαιριού, όταν κατάφερε, εκκενώνοντας τους ιππικούς ομίλους στη Βαρυμπόμπη και σε άλλες περιοχές με αποτέλεσμα τη διάσωση, τη φροντίδα και τη μεταφορά στο Μαρκόπουλο περισσότερων από 300 αλόγων και ιπποειδών. Ήταν τόσο συντονισμένες οι προσπάθειες όλων ώστε να μη χαθεί ούτε ένα άλογο".

Στον Απόστολο Αγγελή: "Ο καλύτερος Έλληνας χιονοδρόμος της δεκαετίας. Είναι ο μοναδικός αθλητής της χώρας μας που συμμετέχει ανελλιπώς τις πέντε τελευταίες περιόδους στο υψηλότερο αγωνιστικό επίπεδο του διάθλου (παγκόσμια πρωταθλήματα και κύπελλα). Είναι 29 ετών και ανήκει στον ΕΟΣ Μετσόβου. Έχει συμμετάσχει στους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες του 2014 και του 2018, ενώ έχει πάρει την πρόκριση και για τους 24ους Ολυμπιακούς του Πεκίνου που θα διεξαχθούν από τις 4 έως τις 20 Φεβρουαρίου 2022.

Το "αντίο" του ΠΣΑΤ στον Μίκη Θεοδωράκη

Η βραδιά ολοκληρώθηκε με ένα ξεχωριστό τρόπο. Συγκεκριμένα, προβλήθηκε βίντεο αφιέρωμα στον παγκόσμιο δημιουργό Μίκη Θεοδωράκη που έφυγε πριν από λίγους μήνες από κοντά μας. Ο μεγάλος Μίκης ήταν λάτρης του αθλητισμού κάτι που είχε εκδηλώσει πολλές φορές.


TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΠΑΡΑΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΝΤΟΥΣΚΟΣ ΜΙΛΤΟΣ ΤΕΝΤΟΓΛΟΥ ΛΕΥΤΕΡΗΣ ΠΕΤΡΟΥΝΙΑΣ ΑΝΝΑ ΝΤΟΥΝΤΟΥΝΑΚΗ ΘΟΔΩΡΗΣ ΙΑΚΩΒΙΔΗΣ ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ ΚΑΡΑΛΗΣ ΠΣΑΤ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ