X

Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων. Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία μας και των συνεργατών μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν από τη συγκατάθεσή σας ή να αρνηθείτε να δώσετε τη συγκατάθεσή σας. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αντιταχθείτε σε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις μας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο.

ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

"Ολυμπιακή" κόλαση

Πεκίνο-εργάτες

"Τρεμάμενοι" από το κρύο και την πείνα εργάτες βρίσκονται πίσω από τους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Πεκίνο

Οι φωνές πυκνώνουν για μποϊκοτάζ της Δύσης στους Ολυμπιακούς Αγώνες και μετά τα νέα δημοσιεύματα που προέκυψαν μετά τον θάνατο των έξι εργατών στο Ολυμπιακό εργοτάξιο, η κατακραυγή αναμένεται να είναι ακόμη μεγαλύτερη.
Στην Κίνα οι μεγάλες φίρμες έχουν κατασκευάσει εργοστάσια παραγωγής των προϊόντων τους και εκμεταλλεύονται την ανάγκη των φτωχών Κινέζων για να εργαστούν. Τα φτηνά εργατικά χέρια χρησιμοποιεί και η οργανωτική επιτροπή.

Δημοσίευμα της κυριακάτικης εφημερίδας "Independent" γράφει για τις απάνθρωπες συνθήκες εργασίας. Τα κινητά δεν επιτρέπονται στο εργοτάξιο, από τη στιγμή που ένας εργάτης ειδοποίησε την αστυνομία.

Οι 8.000 άνθρωποι που απασχολούνται στα Ολυμπιακά έργα ζουν σε κτίρια κοντά στη δουλειά τους. Κοιμούνται ανά 12 σε ένα δωμάτιο, το οποίο δεν έχει θέρμανση και τρεχούμενο νερό! Αρκετοί εργάτες είναι ανήλικοι, όμως χρειάζονται τις 50 γουάν που παίρνουν μεροκάματο.

Ένας από τους εργάτες με το ψευδώνυμο Τζάνλε εξομολογήθηκε " δουλεύω 12 ώρες τη μέρα, έξι μέρες την εβδομάδα. Αμείβομαι με 50 γουάν την ημέρα, αλλά 8 γουάν κοστίζει το φαγητό στην καντίνα".

Η δουλειά του 51χρονου Τζάνλε ως οδηγού δεν σημαίνει τίποτα μπροστά σε αυτό που αναγκάζεται να κάνει ο 17χρονος Ζιαολίνγκ. Δουλεύει στην απογευματινή βάρδια, φοράει τριμένα ρούχα και παπούτσια, δεν έχει γάντια και επιλέχθηκε να εργαστεί στην στέγη του Ολυμπιακού σταδίου.

Όταν μπήκε στο εργοτάξιο, δεν φορούσε το κράνος του και μπροστά στον ξένο δημοσιογράφο, το αφεντικό του τον χρέωσε με 200 γουάν πρόστιμο (τέσσερα μεροκάματα), που σημαίνει ότι θα πρέπει να δανειστεί για να φάει τις τέσσερις επόμενες μέρες. Αφήστε που οι περισσότεροι δεν ξέρουν αν έληξε η σύμβαση εργασίας τους, γιατί δεν τους ενημερώνει κανείς

Ας μην μιλήσουμε του χρόνου με εγκωμιαστικά σχόλια για τη διοργάνωση των Κινέζων, πριν σκεφτούμε πόσοι άνθρωποι ταλαιπωρήθηκαν (και χάθηκαν), για να μην ξεφύγει η οργανωτική επιτροπή από τον προϋπολογισμό των αγώνων.












ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ