ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ

Ολυμπιακοί Αγώνες, Άννα Κορακάκη: Έβαλε τα κλάματα η Ελληνίδα πρωταθλήτρια που αποσύρθηκε από τον αγώνα στα 10 μέτρα αεροβόλο πιστόλι

Ολυμπιακοί Αγώνες, Άννα Κορακάκη: Έβαλε τα κλάματα η Ελληνίδα πρωταθλήτρια που αποσύρθηκε από τον αγώνα στα 10 μέτρα αεροβόλο πιστόλι
PRINTSCREEN

Η Άννα Κορακάκη έβαλε τα κλάματα on-air, μετά την απόσυρσή της από τον αγώνα στα 10 μέτρα αεροβόλο πιστόλι στους Ολυμπιακούς Αγώνες 2024.

Σε κλάματα ξέσπασε η Άννα Κορακάκη μπροστά στην κάμερα της ΕΡΤ, λίγη ώρα αφότου αποσύρθηκε από τα προκριματικά στον αγώνα πιστολιού των 10 μέτρων.

Η ελληνίδα πρωταθλήτρια αντιεμετώπιζε ένα πρόβλημα στο μάτι και δεν είχε παραλάβει ακόμα το μηχάνημα που χρειαζόταν για να αγωνιστεί, ενώ ήταν και άρρωστη, με πυρετό. Όλα αυτά την κατέβαλαν ψυχολογικά και σωματικά, αναγκάζοντάς την να παρατήσει την προσπάθεια στη μέση.

Μεταξύ άλλων η Άννα Κορακάκη δήλωσε: "Είχε ένα πολύ δύσκλο βράδυ. Ξαγρύπνησα. Τόλμησα να κάνω τη διάγνωση, γιατί το παθαίνω συχνά. Έχω ιγμορίτιδα και νομίζω ότι μέσα στον αγώνα ανέβασα πυρετό. Είμαι πάρα πολύ καταβεβλημένη. Ξεκίνησα από χθες αντιπυρετικά, παυσίπονα και τώρα μετά τον αγώνα ξεκίνησα αντιβίωση, γιατί έχω και ένα δεύτερο αγώνισμα και θέλω να ανακάμψω.

Αυτό ήταν το κερασάκι στην τούρτα, πραγματικά, και κάτι που δεν περιμέναμε. Πολύ κακό timing. Εδώ και αρκετούς μήνες έχω πάρα πολλά θέματα. Συγγνώμη (σσ. βάζει τα κλάματα). Έχω πάρα πολλά θέματα. Το παλέψαμε πάρα πολύ. Και το κυριότερο ήταν, που δεν το προλάβαμε για τους Ολυμπιακούς Αγώνες, είναι ένα θέμα στα μάτια, μια δυσλειτουργία, που ξεκίνησε σιγά-σιγά και προφανώς δεν ήταν το πρώτο πράγμα που αντιληφθήκαμε ότι έφταιγε. Και πήγαμε στα τεχνικά ζητήματα, φάγαμε πολύ χρόνο εκεί. Μέχρι που το ανακαλύψαμε λίγο πριν από τους Ολυμπιακούς και εκεί δεν είχαμε τον χρόνο να το φτιάξουμε και με έχει δυσκολέψει πάρα πολύ. Το μαρτυρούν άλλωστε και οι αγώνες που είχα αυτή τη σεζόν. Έχω πολύ μεγάλο θέμα. Χρειάζεται τον χρόνο του. Έκανα εννοείται ό,τι καλύτερο μπορούσα. Σήμερα με την αρρώστια όμως δεν μπόρεσα να τελειώσω καν τον αγώνα, κι ας μην ήταν το αποτέλεσμα το αναμενόμενο και αυτό που θέλαμε. Το ξέραμε αυτό από πριν δυστυχώς. Θα βάλω τα δυνατά μου για να είμαι έτοιμη για τα 25 μέτρα.

Κάναμε κάποιες εξετάσεις στα μάτια και η αλήθεια είναι ότι δεν υπάρχει κάτι παθολογικό. Ωστόσο, υπάρχει ένα θέμα με την εστίαση. Οι γιατροί που πήγα μέχρι τώρα, δεν το έχουν εντοπίσει ακόμα. Το μαρτυρούν όμως τα κλικ που έχουν αλλάξει.

Δεν ξέρω τι γίνεται με την εστίασή μου. Προσπαθήσαμε να το φτιάξουμε, αλλά δεν γίνεται. Θέλει τον χρόνο του. Έχω ξεκινήσει ήδη κάποιες ασκήσεις για τα μάτια μου, μία θεραπεία και ευελπιστώ να γίνει. Δεν το προλάβαμε δυστυχώς για τους Ολυμπιακούς. Συν το ότι αρρώστηκα κιόλας, μέσα σε όλα. Ήταν μία χρονιά που πραγματικά είχαμε ένα κάρο προβλήματα και ερχόταν η μία αναποδιά μετά την άλλη.

Είναι μια περίοδος, τους τελευταίους 4-5 μήνες που κάνω την 'κοιλιά" μου, μετά από 10 χρόνια, είναι τώρα η φάση που κάνω την 'κοιλιά' μου (σσ. αγωνιστικά). Το παλέψαμε πάρα πολύ, δουλέψαμε διπλά και τριπλά για να έρθω έστω σε ένα καλό επίπεδο...Ευελπιστώ για ό,τι καλύτερο στα 25 μέτρα. Δουλεύουμε, έχω ξεκινήσει αντιβίωση. Από αύριο ξεκινάμε ξανά προπονήσεις, έχουμε μέρες. Θα κάνω ό,τι μπορώ και ελπίζω να τελειώσω τον αγώνα".

Για το πώς της φάνηκαν οι εγκαταστάσεις: "Τα σκοπευτήρια ήταν πολύ σωστά δομημένα, με τον φωτισμό τους κλπ. Ωστόσο, όπως σε κάθε διοργάνωση υπάρχουν μικροπροβλήματα, δηλαδή, πιστεύω ότι είναι ένα πάρα πολύ μεγάλο μείον το ότι δεν είμαστε στο Ολυμπιακό Χωριό στο Παρίσι. Ένα με τη διατροφή, που το λένε όλοι και σίγουρα στα 10 μέτρα, αυτό που έχει δυσκολέψει όλους με τα τουφέκια είναι το ότι δεν λειτουργούσε ο κλιματισμός και έκανε αφόρητη ζέστη".

Το SPORT24 στους Ολυμπιακούς Αγώνες 2024

Όλα τα νέα και ειδήσεις για τους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Παρίσι είναι εδώ! Δες αναλυτικά το Πρόγραμμα των Ολυμπιακών Αγώνων και παρακολούθησε live την εξέλιξη των αθλημάτων και την κατάταξη των μεταλλίων στο Olympic Games
Matchcenter.

Κάνε εγγραφή στα push notifications του SPORT24, αλλά και στο Youtube κανάλι μας για να μαθαίνεις όλες τις εξελίξεις για τους Ολυμπιακούς Αγώνες 2024.

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ 2024 ΑΝΝΑ ΚΟΡΑΚΑΚΗ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ