ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ

Ολυμπιακοί Αγώνες: Η αναλυτική λίστα των μεταλλίων στο τέλος της 10ης ημέρας

/  2024 / 10  (  / EUROKINISSI)
/ 2024 / 10 ( / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Η 10η ημέρα των 33ων σύγχρονων Ολυμπιακών Αγώνων έφτασε στο τέλος της, με το χάλκινο μετάλλιο που χάρισε ο Εμμανουήλ Καραλής στην Ελλάδα να ξεχωρίζει.

Οι 33οι σύγχρονοι Ολυμπιακοί Αγώνες έχουν μπει πλέον στην τελευταία τους εβδομάδα, με έξι ημέρες ακόμα να απομένουν για να ολοκληρωθεί η μεγαλύτερη γιορτή του παγκόσμιου αθλητισμού στο Παρίσι.

Ο Εμμανουήλ Καραλής χάρισε στην Ελλάδα το έκτο της μετάλλιο ισοφαρίζοντας έτσι τη συγκομιδή του Ρίο το 2016, με τη χώρα μας να βρίσκεται πλέον στην 21η θέση της αναλυτικής λίστας των μεταλλίων, με 1 ασημένιο και πέντε χάλκινα.

Στην πρώτη θέση συνεχίζουν να βρίσκονται οι ΗΠΑ με 78 βάθρα, ξεμακραίνοντας συνεχώς από τις Κίνα και Γαλλία, οι οποίες έχουν 53 και 46 αντιστοίχως, με την Κίνα να έχει πάντως την πρωτοκαθεδρία όσον αφορά στα χρυσά μετάλλια (21, έναντι 20 των ΗΠΑ και 13 της Αυστραλίας).

Ορόσημο της ημέρας δεν θα μπορούσε να είναι άλλα από το εξωγήινο παγκόσμιο ρεκόρ που έκανε ο Αρμάντ Ντουπλάντις, με τον Σουηδό να απογειώνεται στα 6 μέτρα και 25 εκατοστά στον τελικό του επί κοντώ.

Δείτε την αναλυτική λίστα των μεταλλίων

Το SPORT24 στους Ολυμπιακούς Αγώνες 2024

Όλα τα νέα και ειδήσεις για τους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Παρίσι είναι εδώ! Δες αναλυτικά το Πρόγραμμα των Ολυμπιακών Αγώνων και παρακολούθησε live την εξέλιξη των αθλημάτων και την κατάταξη των μεταλλίων στο Olympic Games
Matchcenter.

Κάνε εγγραφή στα push notifications του SPORT24, αλλά και στο Youtube κανάλι μας για να μαθαίνεις όλες τις εξελίξεις για τους Ολυμπιακούς Αγώνες 2024.

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ 2024 ΕΛΛΑΔΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ