ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ

Ολυμπιακοί Αγώνες: Η αναλυτική λίστα των μεταλλίων στο τέλος της 11ης ημέρας, άλμα της Ελλάδας στην κατάταξη

Ολυμπιακοί Αγώνες: Η αναλυτική λίστα των μεταλλίων στο τέλος της 11ης ημέρας, άλμα της Ελλάδας στην κατάταξη
ΜΠΙΡΝΤΑΧΑΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ / INTIME SPORTS

Η 11η ημέρα για τους 33ους σύγχρονους Ολυμπιακούς Αγώνες έφτασε στο τέλος της, με το χρυσό μετάλλιο που πήρε ο Μίλτος Τεντόγλου να εκτοξεύει την Ελλάδα στην 29η θέση, όσον αφορά στην κατάταξη των χωρών με βάση τον αριθμό μεταλλίων.

Οι 33οι σύγχρονοι Ολυμπιακοί Αγώνες έχουν μπει πλέον στην τελική ευθεία για την ολοκλήρωσή τους, με πέντε ημέρες ακόμα να απομένουν για να ολοκληρωθεί η μεγαλύτερη γιορτή του παγκόσμιου αθλητισμού στο Παρίσι.

Ο Μίλτος Τεντόγλου δεν χάρισε απλά στην Ελλάδα το έβδομο μετάλλιό της στο Παρίσι (ξεπερνώντας έτσι τη συγκομιδή των έξι μεταλλίων στο Ρίο το 2016 και βάζοντας πλώρη για τα οκτώ που είχαμε κατακτήσει στην Ατλάντα το 1996) αλλά ήταν εκείνος που έφερε το πρώτο χρυσό ελληνικό μετάλλιο στην Πόλη του Φωτός.

Η χώρα μας βρίσκεται πλέον στην 29η θέση της αναλυτικής λίστας των μεταλλίων, με 1 χρυσό, 1 ασημένιο και 5 χάλκινα, με τις ΗΠΑ να έχουν τα περισσότερα χρυσά (24) και τις Κίνα (22) και Αυστραλία (14) να τις ακολουθούν.

Όσον αφορά στα περισσότερα βάθρα συνολικά, οι ΗΠΑ καταλαμβάνουν και αυτή την πρωτιά έχοντας μαζέψει συνολικά 86 μετάλλια, με την Κίνα να βρίσκεται στη 2η θέση της σχετικής λίστας με 58 μετάλλια και την οικοδέσποινα Γαλλία να συμπληρώνει το πόντιουμ με 48 μετάλλια.

Δείτε την αναλυτική λίστα των μεταλλίων

Το SPORT24 στους Ολυμπιακούς Αγώνες 2024

Όλα τα νέα και ειδήσεις για τους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Παρίσι είναι εδώ! Δες αναλυτικά το Πρόγραμμα των Ολυμπιακών Αγώνων και παρακολούθησε live την εξέλιξη των αθλημάτων και την κατάταξη των μεταλλίων στο Olympic Games
Matchcenter.

Κάνε εγγραφή στα push notifications του SPORT24, αλλά και στο Youtube κανάλι μας για να μαθαίνεις όλες τις εξελίξεις για τους Ολυμπιακούς Αγώνες 2024.

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ 2024 ΕΛΛΑΔΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ