ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ

Ολυμπιακοί Αγώνες, Μπαχ για Ιμάνι Κελίφ και Λιν-Γιου Τινγκ: "Είναι γυναίκες, δεν υπάρχει αμφιβολία"

Algeria's Imane Khelif, reacts after defeating Italy's Angela Carini in their women's 66kg preliminary boxing match at the 2024 Summer Olympics, Thursday, Aug. 1, 2024, in Paris, France. (AP Photo/John Locher)
Algeria's Imane Khelif, reacts after defeating Italy's Angela Carini in their women's 66kg preliminary boxing match at the 2024 Summer Olympics, Thursday, Aug. 1, 2024, in Paris, France. (AP Photo/John Locher) AP PHOTO/JOHN LOCHER

Ο πρόεδρος της ΔΟΕ, Τόμας Μπαχ, τόνισε στη συνέντευξη Τύπου ότι δεν υπάρχει αμφιβολία για τη γυναικεία φύση των Ιμάνι Κελίφ και Λιν-Γιου Τινγκ, δηλώνοντας πως έχουν κάθε δικαίωμα να αγωνιστούν στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού.

Η Ιμάνι Κελίφ και η Λιν-Γιου Τινγκ από την Ταϊβάν έχουν μπει στο στόχαστρο και κατηγορούνται ότι είναι τρανσέξουαλ -αν και όλη τους τη ζωή αγωνίζονται ως γυναίκες- επειδή είχαν αποβληθεί από το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Πυγμαχίας το 2023, έχοντας αποτύχει να περάσουν το τεστ εγκυρότητας φύλου (σσ. λόγω αυξημένων επιπέδων τεστοστερόνης).

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Μιλώντας το Σάββατο (3/8) στη συνέντευξη Τύπου, ο πρόεδρος της ΔΟΕ, Τόμας Μπαχ, τόνισε ότι οι δύο αθλήτριες είναι γυναίκες και έχουν κάθε δικαίωμα να αγωνίζονται στους Ολυμπιακούς Αγώνες, ενώ τόνισε ότι η απόφαση της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας να τις αποκλείσει ήταν αυθαίρετη.

Οι δύο τους έλαβαν άδεια να αγωνιστούν στο Παρίσι παρά το γεγονός ότι αποκλείστηκαν στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του 2023 μετά την αποτυχία των κανόνων επιλεξιμότητας της Διεθνούς Ένωσης Πυγμαχίας που εμποδίζουν τους αθλητές με ανδρικά χρωμοσώματα XY να αγωνίζονται σε αγώνες γυναικών.

"Μιλάμε για γυναικεία πυγμαχία. Έχουμε δύο πυγμάχους που γεννήθηκαν ως γυναίκες, μεγάλωσαν ως γυναίκες, που έχουν διαβατήρια ως γυναίκες και που αγωνίζονται για πολλά χρόνια ως γυναίκες κι αυτός είναι ένας σαφής ορισμός της γυναίκας.

Δεν υπήρχε ποτέ καμία αμφιβολία για το ότι ήταν γυναίκες.

Αυτό που είδαμε από τη διεθνή ομοσπονδία από την οποία έπρεπε να αποσύρουμε την αναγνώριση, ότι έχουν αναλάβει πριν από αυτούς τους Αγώνες μια εκστρατεία δυσφήμισης κατά της Γαλλίας, κατά των Αγώνων, κατά της ΔΟΕ.

Έχουν κάνει μια σειρά από σχόλια σχετικά με αυτό, τα οποία δεν θέλω να επαναλάβω".

Το SPORT24 στους Ολυμπιακούς Αγώνες 2024

Όλα τα νέα και ειδήσεις για τους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Παρίσι είναι εδώ! Δες αναλυτικά το Πρόγραμμα των Ολυμπιακών Αγώνων και παρακολούθησε live την εξέλιξη των αθλημάτων και την κατάταξη των μεταλλίων στο Olympic Games
Matchcenter.

Κάνε εγγραφή στα push notifications του SPORT24, αλλά και στο Youtube κανάλι μας για να μαθαίνεις όλες τις εξελίξεις για τους Ολυμπιακούς Αγώνες 2024.

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ 2024
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ