ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ

Ολυμπιακοί Αγώνες: Συνελήφθη ακτιβιστής για επιθέσεις στο γαλλικό σιδηροδρομικό δίκτυο

Travelers wait as police officers patrol inside the Gare du Nord train station at the 2024 Summer Olympics, Friday, July 26, 2024, in Paris, France. Hours away from the grand opening ceremony of the Olympics, high-speed rail traffic to the French capital was severely disrupted on Friday by what officials described as "criminal actions" and sabotage. (AP Photo/Mark Baker)
Ταξιδιώτης στο τρένο του Παρισιού υπό την επιτήρηση αστυνομικών @ 2024 MARK BAKER / AP IMAGES

Οι γαλλικές αρχές προχώρησαν σε σύλληψη ενός ακρο-αριστερού ακτιβιστή επειδή συνδέθηκε με μια σειρά περιστατικών στο σιδηροδρομικό δίκτυο της Γαλλίας που προκάλεσε χάος στο Παρίσι.

Ο Γάλλος υπουργός εσωτερικών επιβεβαίωσε στα γαλλικά Μέσα ότι υπήρξε σύλληψη ενός άνδρα την Κυριακή, σύμφωνα με τα διεθνή ΜΜΕ.

Ο λόγος είναι γιατί υπήρξε σύνδεση με τα περιστατικά όπως η χρήση εκρηκτικών μηχανισμών για να πυροδοτήσουν πυρκαγιές και κατέστρεψαν κιβώτια σημάτων κατά μήκος των γραμμών που συνδέουν το Παρίσι με άλλες πόλλεις. Παράλληλα επίθεση σχεδιαζόταν και στη γραμμή Παρίσι - Μασσαλία, η οποία αποτράπηκε.

Οι Γάλλοι δεν έδωσαν στο κοινό την ταυτότητά του, αλλά τα ΜΜΕ αναφέρουν ότι πρόκειται για ακροαριστερό ακτιβιστή.

Το SPORT24 στους Ολυμπιακούς Αγώνες 2024

Όλα τα νέα και ειδήσεις για τους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Παρίσι είναι εδώ! Δες αναλυτικά το Πρόγραμμα των Ολυμπιακών Αγώνων και παρακολούθησε live την εξέλιξη των αθλημάτων και την κατάταξη των μεταλλίων στο Olympic Games
Matchcenter.

Κάνε εγγραφή στα push notifications του SPORT24, αλλά και στο Youtube κανάλι μας για να μαθαίνεις όλες τις εξελίξεις για τους Ολυμπιακούς Αγώνες 2024.

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ 2024
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ