X

Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων. Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία μας και των συνεργατών μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν από τη συγκατάθεσή σας ή να αρνηθείτε να δώσετε τη συγκατάθεσή σας. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αντιταχθείτε σε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις μας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο.

ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ότι καλύτερο για την Ελλάδα τα υδάτινα σπορ

ΧΡΗΣΤΟΥ

Οι επιδόσεις στα υδάτινα σπορ είναι μέχρι στιγμής ότι καλύτερο έχει να επιδείξει η Ελλάδα στους Ολυμπιακούς αγώνες του Πεκίνου

Σε μία μέρα "γεμάτη" από ελληνικές συμμετοχές στην ιστιοπλοία, ο Νίκος Κακλαμανάκης τερμάτισε στην 10η θέση στην κατηγορία RSX μετά το τέλος της πρώτης ιστιοδρομίας.
Στην δεύτερη ιστιοδρομία ο Έλληνας πρωταθλητής ήταν ακόμα καλύτερος με αποτέλεσμα να πάρει την 3η θέση, με αποτέλεσμα είναι πλέον στην 5η θέση της γενικής κατάταξης μετά τις δύο πρώτες ιστιοδρομίες, έχοντας 12 βαθμούς ποινής.

Αναλυτικά, πρώτη οκτάδα όπως έχει διαμορφωθεί μετά τις δύο πρώτες ιστιοδρομίες:

1. Σαχάρ Ζουμπάρι (ισραήλ) 4,0 βαθμοί ποινής

2. Κινγκ Γιν Τσαν (Χονγκ Κονγκ) 9,0

3. Βανγκ Αϊτσέν (Κίνα) 10,0

4. Τομ Ασλεϊ (Νέα Ζηλανδία) 11,0

5. ΝΙΚΟΣ ΚΑΚΛΑΜΑΝΑΚΗΣ 12,0

6. Ζουλιάν Μποντέμπ (Γαλλία) 14,0

7. Ρικάρντο Σάντος (Βραζιλία) 18,0

8. Μαξίμ Ομπερέμκο (Ουκρανία) 19,0

Εν τω μεταξύ, τη 16η θέση με 16 βαθμούς ποινής πήρε η Αντωνία Φράι στη 2η ιστιοδρομία της κατηγορίας RS:X γυναικών, που διεξάγεται στο Κινγκντάο κι έτσι μετά την ολοκλήρωση των πρώτων δύο ιστιοδρομιών βρίσκεται στη 14η θέση με 31 βαθμούς ποινής. H Φράι επωφελήθηκε από την ακύρωση δυο άλλων αθλητριών και κέρδισε δυο θέσεις σε σχέση με την αρχική της κατάταξη.

Στα ημιτελικά του απλού σκιφ ο Χρήστου



Άκρως επιτυχημένη ήταν η παρουσία του Γιάννη Χρήστου στο απλό σκιφ καθώς κατέκτησε την 3η θέση της 2ης επαναληπτικής σειράς, γεγονός που του έδωσε μία θέση στην πολυπόθητη τριάδα και κατ'επέκταση στην ημιτελική φάση του αγωνίσματος.

Ο χρόνος του 25χρονου Κωπηλάτη ήταν 6:58.28, ενώ βάσει προγράμματος θα δώσει το "παρών" στην ημιτελική σειρά την ερχόμενη Τετάρτη, όπου θα διεκδικήσει την είσοδο στον τελικό.

Ουσιαστικά, η επιτυχία του παίρνει ακόμη μεγαλύτερες διαστάσεις, από το γεγονός πως κλήθηκε ν' αλλάξει αγώνισμα πριν από περίπου δύο μήνες και σφράγισε τη συμμετοχή του στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Πεκίνου πάνω στο... νήμα, αφού ένας Κινέζος πρωταθλητής είχε προκριθεί σε δύο αγωνίσματα και επέλεξε να αποσυρθεί από το απλό σκιφ ανδρών, αμέσως μετά τον οποίο τον καλύτερο χρόνο είχε ο Γιάννης Χρήστου.

Στα ημιτελικά της κατηγορίας C1 του Κανόε/Καγιάκ ο Τσακμάκης

O Χρήστος Τσακμάκης κατετάγη στη 10η θέση μετά τον πρώτο γύρο για τα προκριματικά της κατηγορίας C1 στο Κανόε Καγιάκ. Έκανε χρόνο 91:53 χωρίς βαθμούς ποινής. Πρώτος ήταν ο Σλοβάκος Μίχαλ Μαρτικάν με 85.13. Οσον αφορά στον Γάλλο, Τόνι Εστανγκέ, ο οποίος είναι φαβορί για ένα μετάλλιο, πήρε την 8η θέση με 89.99

Στη δεύτερη κούρσα ο Τσακμάκης έκανε εξαιρετικό χρόνο και υπόλογίζοντας και το 91:53 της πρώτης έφτασε σε συνολικό χρόνο 177.54 χωρίς να εισπράξει κανένα βαθμό ποινής. Έτσι ο Έλληνας αθλητής κατάφερε να καταταγεί τελικά στην 8η θέση και να πάρει την πρόκριση για τα ημιτελικά της διοργάνωσης.

Όπως είναι φυσικό ο Έλληνας αθλητης εμφανίστηκε απόλυτα ικανοποιημένος, τονίζοντας πως είναι σε καλή κατάσταση, απέφυγε όμως τις υποσχέσεις και τα μεγάλα λόγια.¨

"Βρίσκομαι σε καλή κατάσταση και αυτό φάνηκε και στις δύο κούρσες των προκριματικών. Η πίστα είναι πολύ δύσκολη, καθώς οι πόρτες, όπως είναι τοποθετημένες, μάς δυσκολεύουν πάρα πολύ. Οπως είναι φυσικό, υπάρχει έντονος συναγωνισμός, καθώς μιλάμε για Ολυμπιακούς Αγώνες. Ο ημιτελικός θα είναι κάτι το διαφορετικό. Νοιώθω καλά, αλλά θέλω να αποφύγω τα μεγάλα λόγια. Ελπίζω να τα πάω εξίσου καλά και στη συνέχεια", δήλωσε ο Χρήστος Τσακμάκης.

Συνεχίζουν τις προσπάθειες οι Έλληνες στην ιστιοπλοϊα



Στην πέμπτη σημερινή ιστοδρομία ο Αιμίλιος Παπαθανασίου τερμάτισε τελικά στη 18η θέση, κάτι που του κόστισε μια θέση στη γενική κατάταξη στην οποία υποχώρησε στη 16η από τη 15η θέση. Στην έκτη ιστιοδρομία ο Παπαθανασίου δεν είχε επίσης την επίδοση που θα ήθελε τερματίζοντας στη 14η θέση. Μετά από έξι ιστιοδρομίες ο Έλληνας αθλητής βρίσκεται στη 15η θέση της γενικής κατάταξης.

Στην κατηγορία Ίνγκλινγκ, η τριάδα των Μπεκατώρου, Παπαδοπούλου και Κραβαριώτη κατέλαβαν την 2η θέση στην 5η ιστιοδρομία, γεγονός που τους επέτρεψε να ανέβουν στην 7η θέση της γενικής κατάταξης, με το σημερινό πρόγραμμα να ολοκληρώνεται με τη διεξαγωγή και της 6ης ιστιοδρομίας. Δυστυχως το πλήρωμα δεν τα πήγε τόσο καλά στην τελευταία ιστιοδρομία της ημέρας αφού πήρε τη 14η θέση και υποχώρησε τελικά στη 10η θέση της γενικής κατάταξης μετά από 6 ιστιοδρομίες με 36 βαθμούς ποινής.

Eν τω μεταξύ, οι Αντρέας Κοσματόπουλος και Αντρέας Παπαδόπουλος έκαναν καλό ξεκίνημα στην κατηγορία 470 καθώς μετά την ολοκλήρωση της πρώτης ιστιοδρομίας βρέθηκαν στην 5η θέση.

Τα πράγματα δεν πήγαν εξίσου καλά στη δεύτερη στην οποία το ελληνικό δίδυμο κατέκτησε τη 14η θέση και έχασε έδαφος στη γενική κατάταξη, αν και υπάρχει ακόμα πολύς δρόμος και ευκαιρίες για βελτίωση της θέσης της. Την Τρίτη ακολουθούν η 3η και 4η ιστιοδρομία.

Το ελληνικό πλήρωμα βρίσκεται στην 16η θέση της γενικής κατάταξης (σ.σ. με 32 βαθμούς ποινής) μετά την ολοκλήρωση των πρώτων δύο ιστιοδρομιών. Στην πρώτη θέση βρίσκονται οι Γάλλοι Σαρμπονιέ και Μποσέ με εννέα βαθμούς ποινής.

Kακός δαίμονας στο πόλο η Αυστραλία


Κακός δαίμονας αποδεικνύεται για τις Εθνικές ομάδες, η Αυστραλία καθώς μετά τους άνδρες και οι γυναίκες γνώρισαν την ήττα από το αντίστοιχο συγκρότημα της χώρας της Ωκεανίας με 6-8 .

Η Εθνική γυναικών βρισκόταν από την αρχή πίσω στο σκορ και παρά την προσπάθεια στο τελευταίο οκτάλεπτο δεν κατάφερε να ανατρέψει την εις βάρος της κατάσταση.

Το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα δεν ξεκίνησε καλά τον αγώνα και βρέθηκε πίσω στο σκορ με 0-3. Με μία μίνι αντεπίθεση και γκολ από την Αντωνάκου και την Ρουμπέση, μείωσε σε 2-3 αλλά στη συνέχεια η Αυστραλία, κατάφερε να πάρει ξανά ασφαλές προβάδισμα με το τέλος της πρώτης περιόδου(2-5).

Στο δεύτερο οκτάλεπτο η Εθνική ομάδα εξακολουθούσε να εμφανίζει αδυναμίες στην άμυνα και η Αυστραλία διατήρησε το προβάδισμα των τριών γκολ.

Το ίδιο σκηνικό διατηρήθηκε και στο τρίτο οκτάλεπτο και η Εθνική δεν μπόρεσε να πλησιάσει την αντίπαλο της με το σκορ να είναι 5-8 στο τέλος.

Στο ξεκίνημα του τελευταίου οκτάλεπτου, η Εθνική μείωσε με την Ρουμπέση και με καλή άμυνα ήταν ζωντανή στον αγώνα, ωστόσο δεν μπορούσε να βρει λύσεις στην επίθεση.

Τα οκτάλεπτα:2-5, 2-2, 1-1,1-0

ΕΛΛΑΔΑ: Τσουκαλά, Γερόλυμου, Ιωσηφίδου, Λιόση 2, Κοζομπόλη, Οικονομοπούλου, Ρουμπέση 3, Μωραϊτίδου, Ασημάκη, Αντωνάκου 1, Λαρά, Τσουρή

ΑΥΣΤΡΑΛΙΑ: ΜακΚόρμακ, Μπίντσγουορθ 4, Κουφέ, Ρ.Ρίπον, Φρέιζερ, Μπ.Νοξ 1, Γκόφερς 2, Γκίντερ, Τζ.Σαντορομίτο 1, Μ.Σαντορομίτο, Μ.Ρίπον, Χέτζελ.

Δύο αποκλεισμοί στην Κολύμβηση



Η Ελένη Κωστή δεν τα κατάφερε καθώς κατετάγει 44η στα 200 μέτρα ελεύθερο και αποκλείστηκε. Από την άλλη, στην 27η θέση των 200 μέτρων πεταλούδα κατετάγει ο Ρωμανός Αλυφαντής που εμφανίστηκε ικανοποιημένος από την επίδοση του.



































































ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ