ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Πέθανε ο Κιπιεγκόν Μπετ

Πέθανε ο Κιπιεγκόν Μπετ
Πέθανε ο Κιπιεγκόν Μπετ © 2017 TIM IRELAND / AP IMAGES

Πέθανε σε ηλικία μόλις 26 ετών ο Κιπιεγκόν Μπετ, πρώην παγκόσμιος πρωταθλητής στα 800μ σε επίπεδο Κ20.

Την τελευταία του πνοή άφησε σε ηλικία 26 ετών ο Κιπιεγκόν Μπετ.

Ο πρώην Παγκόσμιος Πρωταθλητής στα 800μ Κ20 και χάλκινος Παγκόσμιος Πρωταθλητής του 2017 στο Λονδίνο έφυγε από τη ζωή έπειτα από σύντομη ασθένεια.

"Ήταν άρρωστος, παραπονούμενος για πόνους στο στομάχι για περίπου ένα μήνα. Οι γιατροί είπαν ότι είχε πρόβλημα με το συκώτι του και μπαινόβγαινε στο νοσοκομείο", δήλωσε η αδελφή του, Πιούριτι Κίρουι στο BBC Sport Africa. "Την περασμένη εβδομάδα τον πήγαμε στο νοσοκομείο αφού άρχισε να κάνει εμετό με αίμα και έκανε εισαγωγή. Πήγα να τον δω την Κυριακή το πρωί και μου είπε ότι πονούσε. Είπε στον πατέρα μας, που είναι πάστορας, να προσευχηθεί γι' αυτόν γιατί δεν ένιωθε ότι θα επιβίωνε και μετά τις 12 το μεσημέρι πέθανε. Προσπαθήσαμε τα πάντα για να τον σώσουμε, αλλά μας άφησε. Είναι πολύ οδυνηρό".

Ο δρομέας τιμωρήθηκε με αποκλεισμό τεσσάρων ετών τον Αύγουστο του 2018 επειδή αρνήθηκε να υποβάλει δείγμα και στη συνέχεια βρέθηκε θετικός στην ερυθροποιητίνη (EPO). Η Κίρουι, η οποία είναι και αυτή αθλήτρια, δήλωσε ότι η απουσία του από τον στίβο είχε αρνητική επίδραση στον Μπετ, ο οποίος ήταν 20 ετών κατά τη στιγμή του αποκλεισμού του.

"Όταν ο Κιπιέγκον τιμωρήθηκε, άρχισε να πίνει πολύ, δεν έτρωγε καλά και υπέφερε από κατάθλιψη", δήλωσε η Κίρουι. "Προσπαθήσαμε να τον βοηθήσουμε να σταματήσει να πίνει, αλλά κάθε φορά που θέλαμε να τον πάμε σε κέντρο αποτοξίνωσης εξαφανιζόταν από το σπίτι για μέρες".

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ