ΕΛΛΑΔΑ

Πρόταση της ΕΟΕ για πρόσληψη των Ολυμπιονικών στο Δημόσιο

Ο Απόστολος Χρήστου με την ελληνική σημαία και το ασημένιο μετάλλιο
Ο Απόστολος Χρήστου με την ελληνική σημαία και το ασημένιο μετάλλιο ΜΠΙΡΝΤΑΧΑΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ / INTIME SPORTS

Η Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή θα προτείνει στην Πολιτεία, οι Έλληνες κι οι Ελληνίδες Ολυμπιονίκες, που καταλαμβάνουν από την 1η έως την 8η θέση, να επιβραβεύονται με μία θέση στον ευρύτερο Δημόσιο Τομέα.

Στην τελευταία συνεδρίαση της Ολομέλειας της ΕΟΕ αποφασίστηκε ομόφωνα να προταθεί στην Πολιτεία η απορρόφηση των αθλητών και αθλητριών, που καταλαμβάνουν τις θέσεις 1-8 στους Ολυμπιακούς Αγώνες, στον ευρύτερο τομέα του Δημοσίου.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΕΟΕ:

"Η Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή αποφάσισε ομόφωνα στην τελευταία συνεδρίαση της Ολομέλειας, να προτείνει στην Πολιτεία, οι αθλητές και οι αθλήτριες που καταλαμβάνουν από την 1η έως την 8η θέση στους Ολυμπιακούς Αγώνες, να επιβραβεύονται με μία θέση στον ευρύτερο Δημόσιο Τομέα.

Θα είναι η καλύτερη επιβράβευση για τους κόπους και τις προσπάθειες που έχουν καταβάλει μέσα στον Ολυμπιακό κύκλο των τεσσάρων ετών για να φτάσουν στους οκτώ κορυφαίους αθλητές του κόσμου.

Επίσης έγινε ομόφωνα δεκτή η πρόταση του Προέδρου της Επιτροπής Ολυμπιακής Προετοιμασίας Γιάννη Καρρά, για αύξηση της ενίσχυση των Αθλητικών Ομοσπονδιών που έχουν αθλητές με Ολυμπιακά μετάλλια στο Παρίσι, από 200.000 ευρώ που ήταν η προηγούμενη απόφαση, σε 300.000 ευρώ.

Επικυρώθηκε και η απόφαση για οικονομική ενίσχυση με τη μορφή υποτροφίας των αθλητών και αθλητριών που κατετάγησαν από την 1η έως και την 8η θέση στους Ολυμπιακούς Αγώνες Παρίσι 2024.

Ο χρυσός Ολυμπιονίκης θα λάβει 30.000 ευρώ, ο ασημένιος 20.000 ευρώ, ο χάλκινος Ολυμπιονίκης θα πάρει 15.000 ευρώ όσοι κατετάγησαν από την 4η έως την 8η θέση από 10.000 ευρώ. Επίσης όσοι είναι μέλη ομάδας θα πάρουν το μισό ποσό.

Στην αρχή της συνεδρίασης τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή στη μνήμη του σπουδαίου αθλητικού δημοσιογράφου Παύλου Γερακάρη που έφυγε από τη ζωή την Τετάρτη 4 Αυγούστου".

TAGS ΕΛΛΑΔΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ