"Ζωντανεύει" ο Θορπ
Μία δημοπρασία μας υπενθυμίζει την ιστορία του σπουδαίου Αμερικάνου Ολυμπιονίκη, Τζιμ Θορπ.
Ο Τζιμ Θορπ αναδείχθηκε "χρυσός" Ολυμπιονίκης στο πένταθλο και στο δέκαθλο στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 1912 στη Στοκχόλμη. Στην απονομή ο βασιλιάς Γουσταύος τον χαρακτήρισε ως τον μεγαλύτερο αθλητή στον κόσμο και ο μεγαλόσωμος Θορπ, απάντησε με ένα τυπικό (αμερικάνικο) "Thanks, King".
Ένας πολυαθλητής με ινδιάνικο αίμα να ρέει στις φλέβες του, έπαιξε αργότερα επαγγελματικά μπάσκετ και φούτμπολ, το μπέιζμπολ όμως ήταν εκείνο που του έκανε τη ζημιά. Πριν από τους Ολυμπιακούς Αγώνες, ο Θορπ συμμετείχε σε μικρά τουρνουά.
Τον χαρακτήρισαν επαγγελματία, όχι ερασιτέχνη (όπως έπρεπε να είναι οι συμμετέχοντες σε Ολυμπιακούς Αγώνες) και η ΔΟΕ του αφαίρεσε τα μετάλλια, για να τα επιστρέψει δύο αναμνηστικά μετάλλια (μιας και τα αυθεντικά είχαν κλαπεί) το 1983 στην οικογένεια του.
Τα γράμματα είναι συνολικά 28 και χωρίζονται σε δύο κατηγορίες των 14. Η πρώτη από τον Ιούλιο έως τον Αύγουστο του 1924, τέσσερα χρόνια μετά το τέλος της καριέρας του στη MLB και η δεύτερη από τον Δεκέμβριο έως τον Φεβρουάριο του 1926, όταν έπαιζε φούτμπολ. Ενδιάμεσα υπάρχουν και λόγια αγάπης από τον 37χρονο Θορπ στην 19χρονη Φρίντα Φιτζπάτρικ.
Το ζευγάρι χώρισε το 1941, η Φρίντα κράτησε τα γράμματα του και τον περασμένο Μάρτιο, όταν πέθανε στην ηλικία των 101 ετών, οι δύο γιοί της από τον γάμο της με τον Θορπ, αποφάσισαν να πουλήσουν τα γράμματα, το καθένα εκ των οποίων αναμένεται να "πιάσει" 30.000 δολάρια.
H ζωή του Τζιμ Θορπ μεταφέρθηκε το 1951 στον κινηματογράφο (κι ο ίδιος ο Θορπ είχε παίξει σε ταινίες) από την σκηνοθέτη της "Καζαμπλάνκα" με πρωταγωνιστή τον Μπαρτ Λάνκαστερ.