ΑΡΗΣ

36 χρόνια από το έπος στην Περούτζια

36 χρόνια από το έπος στην Περούτζια

Συμπληρώθηκαν 36 χρόνια από τη μεγαλειώδη εμφάνιση και νίκη του Άρη απέναντι στην πανίσχυρη τότε Περούτζια με 3-0 επί ιταλικού εδάφους και το Sport24.gr θυμίζει. (VIDEO)

Πρόκειται αναμφίβολα για μια από τις πιο επικές ποδοσφαιρικές βραδιές στην ιστορία του Άρη. Ένα έπος από εκείνα που δεν θα ξεχαστούν ποτέ από την "κίτρινη" οικογένεια. Το ημερολόγιο έλεγε 7 Νοεμβρίου 1979, όταν η ομάδα της Θεσσαλονίκης νικούσε την πανίσχυρη τότε Περούτζια με 3-0 στο γήπεδο "Ρενάτο Κούρι".

36 χρόνια από το έπος στην Περούτζια

Ήταν η πρώτη νίκη ελληνικού κλαμπ σε ιταλικό έδαφος και έγινε απέναντι στην ομάδα του Πάολο Ρόσι. Ο Άρης προερχόταν από πρόκριση απέναντι στην Μπενφίκα και στο πρώτο ματς έφερε 1-1 με την Περούτζια στο "Χαριλάου". Το συγκρότημα όμως του Πέπε Σασία δεν επρόκειτο να παραδοθεί έτσι απλά και θρίαμβευσε στη ρεβάνς.

Οι Ντίνος Κούης (6’), Γιώργος Σεμερτζίδης (19’) και Γιώργος Ζήνδρος (64’) σκόραραν τα ιστορικά γκολ των "κίτρινων", που κατάφεραν να προκριθούν στον τρίτο γύρο του Κυπέλλου UEFA. Στιγμές μαγείας...

Οι συνθέσεις των δυο ομάδων:

ΠΕΡΟΥΤΖΙΑ (Ιλάριο Καστανιέρ): Μαλίτσια, Νάπι (88’ Τακόνι), Τσεκαρίνι, Φρόζιο, Τζεκίνι, Νταλ Φιούμε, Μπάνι, Μπούτι, Ρόσι, Γκορέτι, Γκαλόνι.

ΑΡΗΣ (Πέπε Σασία): Παντζιαράς, Μόκαλης, Τζιφόπουλος, Κούης, Βένος, Φοιρός, Ζήνδρος (75’ Ζελελίδης), Μπαλλής, Σεμερτζίδης (82’ Αλεξίου), Όλε, Βάγγης.

TAGS ΑΡΗΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ