ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Α-Ω: Ολυμπιακός-Μάντσεστερ Γ.

Α-Ω: Ολυμπιακός-Μάντσεστερ Γ.

Το Sport24.gr παρουσιάζει το αλφαβητάρι του Ολυμπιακός - Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. 24 στοιχεία, από το Α έως το Ω, για το μεγάλο ραντεβού ανάμεσα στις δύο ομάδες.

Αγγλία. Όταν ομάδες από το νησί έρχονται στην έδρα του Ολυμπιακού, η παράδοση κλείνει το μάτι προς τους ερυθρόλευκους οι οποίοι σε 11 αγώνες έχουν 5 νίκες και 3 ισοπαλίες. Το ανησυχητικό όμως είναι πως οι 2 από τις 3 ήττες τους, έχουν γίνει απέναντι στην Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.

Βαβέλ εθνικοτήτων στο ρόστερ των δύο ομάδων. Πέρα από Έλληνες και Άγγλους, συναντάμε παίκτες από Ισπανία, Ουγγαρία, Βραζιλία, Καμερούν, Πορτογαλία, Κονγκό, Παραγουάη, Κόστα Ρίκα, Αργεντινή, Νιγηρία, Δανία, Σερβία, Ολλανδία, Ουαλία, Σκωτία, Εκουαδόρ, Ιαπωνία, Βέλγιο, Μεξικό.

Γουέμπ. Η τελευταία παρουσία του Ολυμπιακού στους 16 του Champions League, θυμίζει τον Άγγλο διαιτητή που ακύρωσε γκολ στο 90' κόντρα στην Μπορντό, στερώντας πολλές ελπίδες στους "ερυθρόλευκους" ενόψει της ρεβάνς. Ο ίδιος ρέφερι κατηγορείται συχνά στο νησί ότι ευνοεί την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.

Δημήτρης Σιόβας. Ο μεγάλος άτυχος για τον Ολυμπιακό. Την ώρα της καλύτερης φάσης της καριέρας του, τραυματίστηκε και θα λείψει από αυτό το μεγάλο ραντεβού. Στη θέση του αποκτήθηκε ως δανεικός την μεταγραφική περίοδο του Ιανουαρίου ένας παλιός γνώριμος. Ο Ιβάν Μαρκάνο.

Εκτη. Η θέση της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στον βαθμολογικό πίνακα της Premier League. Η μόνιμη πρωταγωνίστρια του αγγλικού πρωταθλήματος, βρίσκεται 15(!) πόντους μακρυά από την κορυφή. Μετά από 27 αγωνιστικές έχει απολογισμό (μόλις) 13 νικών, 6 ισοπαλιών και 8 ηττών. Τέρματα 43-31.

Ζητείται ποδοσφαιρικό πλάνο από τον Μόγιες. Η μετάβαση από τον Σερ Άλεξ Φέργκιουσον στον συμπατριώτη του ήταν εξ ορισμού ένα δύσκολο στοίχημα. Φτάσαμε όμως τέλη Φλεβάρη και στην Αγγλία ακόμα προσπαθούν να καταλάβουν τι θέλει να παίξει ο Σκοτσέζος τεχνικός. Πιθανόν και ο ίδιος να μην ξέρει.

Ήττα. Ο Ολυμπιακός την αγνοεί στις ελληνικές διοργανώσεις έχοντας ουσιαστικά εξασφαλίσει το πρωτάθλημα (ρεκόρ 24-2-0). Συνολικά σε 38 αγώνες σε Ελλάδα και Ευρώπη έχει ηττηθεί μόλις 2 φορές. Και οι 2 ήταν από την Παρί Σεν Ζερμέν στο πλαίσιο των ομίλων του Champions League.

Θαύμα. Αυτό που δεν θέλει ο Ολυμπιακός να αναζητήσει στη ρεβάνς. Γιατί η παράδοση θέλει τους ερυθρόλευκους να μην μπορούν να γυρίσουν από την Αγγλία ούτε με μία ισοπαλία. Σε 11 αναμετρήσεις στο νησί έχουν ηττηθεί και τις 11. Μάλιστα σε αυτά τα παιχνίδια έχουν σκοράρει μόλις 3 φορές.

Ιστορία θέλει να γράψει ο Ολυμπιακός αποκλείοντας την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Στο παρελθόν έχει βρεθεί στους 8 του Champions League μία φορά. Την σεζόν 1998/99 όταν και αποκλείστηκε λίγο πριν το τέλος της ρεβάνς από την Γιουβέντους. Εάν είχε περάσει τότε, θα έπαιζε στους 4 με την Γιουνάιτεντ.

Καραϊσκάκης. Για πρώτη φορά φοράει τα καλά του για να υποδεχθεί την θρυλική Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Οι δύο προηγούμενες αναμετρήσεις του Ολυμπιακού στην έδρα του κόντρα στους ''κόκκινους διαβόλους'' διεξήχθησαν στο Ολυμπιακό Στάδιο και στη Ριζούπολη. Αμφότερες για τους ομίλους του Champions League.

Λεφτά. Σύμφωνοι, από τη στιγμή που θα σφυρίξει ο διαιτητής την έναρξη του αγώνα, δεν παίζουν αυτά μπάλα. Αλλά το μπάτζετ των δύο ομάδων είναι ενδεικτικό για τους παίκτες που έχουν στο ρόστερ τους. Η αξία του Ολυμπιακού στο transfermarkt ανέρχεται στα 65.900.000 ευρώ. Της Μάντσεστερ; 378.500.000.

Μίτσελ. Τον... Δεκαπενταύγουστο ήταν στην πόρτα της εξόδου. Γιατί την κακή εικόνα στα... φιλικά. Πήγε στο Βέλγιο, μετά και την 4άρα από την Παρί, με την πλάτη στον τοίχο. Πλέον βρίσκεται απέναντι στην πρόκληση της 8άδας του Champions League, έχοντας γυρίσει με εκπληκτικό τρόπο το παιχνίδι υπέρ του.

Νίκη. Είναι πλέον είδος προς εξαφάνιση μέσα στο 2014 για την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Οι ''κόκκινοι διάβολοι'' σε 11 παιχνίδια μέσα στο έτος, έχουν πανηγυρίσει τη νίκη μόνο σε 3 αγώνες. Μάλιστα, οι 6 από αυτές τις αναμετρήσεις έχουν διεξαχθεί στην έδρα τους, το Ολντ Τράφορντ.

Ξέρουν από Champions League στο ρόστερ της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Συνολικά 21 παίκτες έχουν καταγράψει πάνω από 10 συμμετοχές στην διοργάνωση, με τον Ράιαν Γκιγκς να βρίσκεται στις 139. Οι αντίστοιχοι "διψήφιοι" σε παρουσίες στον Ολυμπιακό είναι 10. Με τον Σαβιόλα να έχει στο κοντέρ του 56 αγώνες.

Ολντ Τράφορντ. Το θρυλικό ''θέατρο των ονείρων'' έχει υποδεχθεί στο παρελθόν δύο φορές τον Ολυμπιακό μέσα σε ένα χρόνο. Τον Οκτώβριο του 2001 οι ''ερυθρόλευκοι'' λύγισαν στο τέλος, χάνοντας με 3-0. Και την επόμενη χρονιά έμειναν με 10 παίκτες από το πρώτο ημίχρονο και ηττήθηκαν με 4-0.

Πιστός στρατιώτης Ράιαν. Ο 40χρονος Γκιγκς είναι ο μόνος παίκτης που έπαιξε στο τελευταίο ματς ανάμεσα στις δύο ομάδες και βρίσκεται ακόμα στο ρόστερ τους. Χαρακτηριστικά να αναφέρουμε ότι στις 23/10/2002, στο Ολυμπιακός-Μάντσεστερ 2-3, ο Γιανουζάι ήταν 7 ετών και ο Ολαϊτάν 9.

Ρόμπι Φαν Πέρσι. Και Ρούνεϊ. Οι μεγαλύτεροι πονοκέφαλοι που έχει να αντιμετωπίσει η άμυνα του Ολυμπιακού. Στα 11 γκολ στο πρωτάθλημα βρίσκεται ο Ολλανδός, στα 10 ο Άγγλος. Καλό σημάδι ότι στο Champions League δεν είναι το ίδιο παραγωγικοί με 1 και 2 γκολ αντίστοιχα. Και τα 3 στο πρώτο ματς των ομίλων στη Λεβερκούζεν.

Σαβιόλα. Ο άτυχος της τελευταίας στιγμής καθώς χτύπησε με τον ΟΦΗ και θα λείψει στο πρώτο ματς. Με διαφορά ο πιο αναγνωρίσιμος "ερυθρόλευκος" στο εξωτερικό. Στα 32 του επέστρεψε στο Champions League. Και μπορεί να μην θυμίζει τον παλιό εκρηκτικό Αργεντίνο, αλλά η εμπειρία του είναι πολύτιμη. Και καθοριστική όπως με την Άντερλεχτ.

Τερματοφύλακες. Το έργο που παίζεται στις δύο εστίες είναι άκρως ισπανικό. Ρομπέρτο και Ντε Χέα δεν έχουν χάσει λεπτό φέτος τόσο στα πρωταθλήματά τους όσο και στους ομίλους του Champions League. Ο 28χρονος αναγεννήθηκε στον Ολυμπιακό, ο 23χρονος είναι το μέλλον της ισπανικής σχολής.

Υστατη προσπάθεια για να σώσει την χρονιά θα κάνει η Μάντσεστερ στο Champions League. Μέσα στο 2014 έχασε τον στόχο τόσο του κυπέλλου όσο και του λιγκ καπ. Και στο πρωτάθλημα βρίσκεται 11 ολόκληρους βαθμούς μακρυά από την 4άδα. Πληγωμένο θηρίο, ψάχνει κάπου να ξεσπάσει.

Φούλαμ. Η ομάδα που στέρησε από τον Ολυμπιακό την παρουσία του Κώστα Μήτρογλου. Γεμίζοντας φυσικά τα ταμεία του με 15.000.000 ευρώ. Η είδηση της μεταγραφής του πρώτου σκόρερ των "ερυθρολεύκων", ''ανακούφισε'' μέχρι και τον Ρίο Φέρντιναντ όπως έγραψε χαρακτηριστικά στο twitter του.

Χρήμα με ουρά συνεχίζει να περιμένει την ομάδα που θα περάσει στα προημιτελικά. Η πρόκριση στους 8 θα φέρει στο ταμείο της 3.900.000 ευρώ. Και για να έχετε εικόνα του τι γίνεται παρακάτω: Η ομάδα που θα φτάσει στα ημιτελικά θα πάρει 4.900.000 ευρώ, αυτή που θα χάσει τον τελικό 6.500.000 και ο νικητής της διοργάνωσης 10.500.000.

Ψέματα, πες μου πως είναι ψέμα... Ένα αστείο χαζό εγώ χωρίς εσένα. Αν ήξεραν οι φίλοι της Γιουνάιτεντ αυτούς τους στίχους ίσως και να το τραγουδούσαν για τον Φέργκιουσον. Ο άνθρωπος που καθόταν στον πάγκο της από το 1986 και την απογείωσε, έδωσε τη θέση του στον Μόγιες. Και στην χειρότερη σεζόν της ομάδας εδώ και χρόνια.

Ωρα να δούμε στον αγωνιστικό χώρο αυτό που ανυπομονούμε για πάνω από 2 μήνες. Συγκεκριμένα από τις 16/12 όταν και έγινε η κλήρωση του ζευγαριού Ολυμπιακός-Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Για το φτωχό ελληνικό ποδόσφαιρο, κάθε αναμέτρηση επιπέδου 16 Champions League, είναι μια όαση.

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ