ΑΕΚ

ΑΕΚ: And what about Steven Zuber?

SUPERLEAGUE 2024-2025 /  -   (  / EUROKINISSI)
SUPERLEAGUE 2024-2025 / - ( / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Ο Ελβετός μεσοεπιθετικός της ΑΕΚ, Στίβεν Τσούμπερ, είναι πλέον η τρίτη λύση σε τρεις διαφορετικές θέσεις, όμως αυτό δεν θα του απαγορεύσει να εξελιχθεί σε ιδανικό game changer για την ομάδα.

Ψάχνοντας, απεγνωσμένα πλέον, έναν επιθετικό που θα έρθει όχι απλώς για να συμπληρώσει αλλά για να ανταγωνιστεί τον Λιβάι Γκαρσία, η ΑΕΚ είχε μέσα στο καλοκαίρι να διαχειριστεί τα προβλήματα του προαναφερθέντος που της κόστισαν σημαντικά. Με αποκορύφωμα τη μη συμμετοχή του στον επαναληπτικό ευρωπαϊκό αγώνα κόντρα στη Νόα, στον οποίο η Ένωση αγωνίστηκε δίχως να έχει καθαρόαιμο επιθετικό διαθέσιμο.

Ο Στίβεν Τσούμπερ κλήθηκε να καλύψει το κενό, προσπαθώντας να ανταποκριθεί ως φορ, είχε τη μεγάλη χαμένη ευκαιρία μόλις στο τρίτο λεπτό της αναμέτρησης και πέτυχε το μοναδικό τέρμα της συνάντησης προς το τέλος του αγώνα, το οποίο ωστόσο δεν ήταν αρκετό ούτε καν για να στείλει τον αγώνα στην παράταση.

Ο Ελβετός, ένας ποδοσφαιριστής πολύ υψηλής ποιότητας και δεδομένα με τα καλύτερα τελειώματα από όλους τους παίκτες του κιτρινόμαυρου ρόστερ, παίζει πάντα με φιλότιμο, αυταπάρνηση και αφοσίωση, όποιο ρόλο κι αν η ομάδα του αναθέσει.

Είναι μια πολύ ισχυρή προσωπικότητα, συνάμα κι ένας χαρακτήρας που αποδέχεται δίχως να δυστροπεί κάθε απόφαση του προπονητή. Φέτος, δε, διαγράφεται για εκείνον η πιο δύσκολη συγκυρία από όλες.

Με θέση και χωρίς θέση

Όταν αποκτήθηκε, το καλοκαίρι του 2021, ο διεθνής Ελβετός ήταν ένας παίκτης πτέρυγας, ασχέτως αν στην εθνική ομάδα της πατρίδας του είχε κι άλλους ρόλους, είτε ως εσωτερικός μέσος, είτε ακόμα και ως δεύτερος επιθετικός.

Στην πρώτη σεζόν του στην Ελλάδα αγωνίστηκε ως εξτρέμ, με 8 γκολ σε μια περίοδο που η ομάδα κατάφερε να τερματίσει στο πρωτάθλημα σε θέση που δεν της εξασφάλιζε ευρωπαϊκό εισιτήριο!

Με την έλευση του Ματίας Αλμέιδα αντιμετώπισε σημαντικά προβλήματα τραυματισμών κι όταν επανήλθε πλήρως βρίσκοντας τη φόρμα του, ο Αργεντινός εμπνεύστηκε τη χρησιμοποίησή του σε ρόλο δεύτερου επιθετικού, στους χώρους δηλαδή που είχε αξιοποιήσει τον Αραούχο, αλλά πιο κοντά στην αντίπαλη περιοχή προκειμένου να εκμεταλλευτεί την ικανότητά του στην εκτέλεση.

Ο Τσούμπερ έδωσε επιπλέον 8 γκολ, όσα και πέρυσι, στην τρίτη σεζόν του στην Ένωση. Στην αφετηρία της τέταρτης, ωστόσο, ο Ελβετός έχει έρθει αρκετά πίσω στην ιεραρχία των βασικών επιλογών.

Διαχείριση και αβαντάζ

Ειδικά τώρα που η ΑΕΚ έχει μόνο μία διοργάνωση για να βγάζει τα αγωνιστικά εσώψυχά της, είναι δύσκολο για εκείνον να βρει χώρο στο αρχικό σχήμα, άρα θα έχει το ρόλο ενός game changer πολυτελείας.

Στην κορυφή της επίθεσης υπάρχει ο Γκαρσία, ενώ θα έρθει φορ. Άρα ο Τσούμπερ θα είναι η τρίτη επιλογή. Πίσω από τον φορ, χρησιμοποιούνται ήδη ο Λαμέλα και ο Λιούμπιτσιτς, δύσκολα λοιπόν κι εδώ θα είναι κάτι άλλο από τρίτη επιλογή. Στο αριστερό φτερό υπάρχουν ο Κοϊτά, ο Γκατσίνοβιτς, οσονούπω και ο Περέιρα που επίσης δοκιμάζεται εκεί. Κλειστός ο δρόμος…

Όλα αυτά, ωστόσο, δείχνουν κάτι πολύ σημαντικό. Η ΑΕΚ πολύ μεγάλο βάθος μεσοεπιθετικά στο ρόστερ της και διαθέτει στο πάγκο της ποδοσφαιριστές με ποιότητα που μπορούν να αλλάξουν καταστάσεις παίζοντας κυρίως ως αλλαγή.

Δύσκολα να βρεις άλλον Τσούμπερ στον πάγκο των μεγάλων ελληνικών ομάδων και τούτο είναι μεν δύσκολα διαχειρίσιμο, ίσως όμως μπορεί να εξελιχθεί και σε μεγάλο πλεονέκτημα.

TAGS ΑΕΚ ΑΕΚ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΕΛΛΑΔΑ STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ