ΑΡΗΣ

AEK-Άρης 1-0

AEK-Άρης 1-0
λυμπε

Η ΑΕΚ "λύγισε" τον Άρη με 1-0 και έμεινε ζωντανή στο κυνήγι της 2ης θέσης. Σκόρερ ο Λυμπερόπουλος

Ο Λυμπερόπουλος με κεφαλιά στο 54ο λεπτό, πέτυχε το μοναδικό τέρμα της ομάδας του αλλά και του παιχνιδιού, χαρίζοντας στην ομάδα του μια μεγάλη νίκη στο δρόμο για την κατάληψη της δεύτερης θέσης. Ο αδιάφορος Άρης απείλησε σε αρκετές περιπτώσεις, όμως τα δοκάρια του Μάχο και ο ίδιος ο Αυστριακός, διατήρησαν την εστία του ανέπαφη.
Οι συνθέσεις των ομάδων
ΑΕΚ (Ν. Κωστένογλου): Μάχο, Μπούρμπος, Παπασταθόπουλος, Αλβες, Γεωργέας (60΄ Λαγός), Καφές, Ενσαλίβα, Ράμος, Ριβάλντο, Μπλάνκο, Καλόν (46΄ Εντίνιο)

Αρης (Ντ. Μπάγεβιτς): Κέλεμεν, Ρονάλντο, Νεμπεγλέρας, Κάλβο (55΄ Γκαρσία), Παπαδόπουλος, Κόκε, Βανγκέλι (74΄ Τιάγκο Ζεντίλ), Σανσόν, Ιβιτς (82΄ Χαβίτο), Μάρκο Αουρέλιο, Γιάχιτς

Διαιτητής: Γ. Κασναφέρης (Αθηνών)

Κίτρινες: Παπασταθόπουλος, Καφές - Μάρκο Αουρέλιο, Ιβιτς

Με μια ματιά


Σε θέση ισχύος βρίσκεται και πάλι -περιμένοντας βέβαια το αποτέλεσμα από τη Νέα Σμύρνη- η ΑΕΚ, η οποία επικράτησε με δυσκολία, 1-0 του Άρη χάρις σε τέρμα του Λυμπερόπουλου. Η ΑΕΚ θα μπορούσε να έχει πετύχει ακόμα περισσότερα τέρματα, όμως στο 28' Έντσον Ράμος (ο οποίος έκανε την επανεμφάνισή του στην ενδεκάδα έπειτα από πολύ καιρό) και στο 69' ο Ίσμαελ Μπλάνκο, σημάδεψαν τα δοκάρια του Κέλεμεν.

Την ίδια κατάληξη είχε και η σέντρα σουτ του Τόνι Κάλβο, ένα μόλις λεπτά πριν την εκπνοή του πρώτου ημιχρόνου, γκολ που αν είχε επιτευχθεί, θα είχε δώσει το προβάδισμα στον Άρη, ο οποίος παρότι είναι αδιάφορος βαθμολογικά προσπάθησε και θα μπορούσε να φύγει με έναν ή περισσότερους βαθμούς από το ΟΑΚΑ.

Στο πρώτο μισό του παιχνιδιού, οι δύο ομάδες έπαιξαν όμορφο ποδόσφαιρο παραμελώντας ακόμα, σε ορισμένες περιπτώσεις τα αμυντικά τους καθήκοντα. Μπορεί Άρης και ΑΕΚ να πήγαν στα αποδυτήρια για την ανάπαυλα ισόπαλοι χωρίς τέρματα, όμως αυτό δεν σημαίνει πως δεν τους παρουσιάστηκαν και οι ανάλογες ευκαιρίες.

Ο Νίκος Κωστένογλου, με την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου, πέρασε στον αγωνιστικό χώρο τους Εντίνιο και Λυμπερόπουλο, οι οποίοι έδωσαν διαφορετική... φρεσκάδα στην επίθεση, με τον Καλαματιανό άσο μάλιστα να ανοίγει και το σκορ για την ομάδα του στο 54ο λεπτό με καρφωτή κεφαλιά έπειτα από σέντρα του Μπλάνκο.

Ο Άρης θα μπορούσε να είχε ισοφαίσει στο 63ο λεπτό, όταν ο Νεμπεγλέρας βρέθηκε με την μπάλα στο ύψος του πέναλτι, έπιασε ένα δυνατό σουτ το οποίο όμως πέρασε ελάχιστα έξω από το δεξί δοκάρι του Μάχο. Αυτή ήταν και η τελευταία καλή ευκαιρία για την ομάδα του Ντούσαν Μπάγεβιτς, η οποία όσο και αν προσπάθησε δεν κατάφερε να διασπάσει ξανά την συμπαγή αμυντική γραμμή της Ένωσης.
Συνέντευξη Τύπου
Ντούσαν Μπάγεβιτς: "Παίξαμε ένα μέτριο παιχνίδι σε γενικές γραμμές. Στο δεύτερο ημίχρονο είχαμε κυκλοφορία και θα μπορούσαμε να πετύχουμε κάποιο γκολ. Σίγουρα δεν μπορούμε να μην δεν σκεφτόμαστε τον τελικό. Η ΑΕΚ κέρδισε δίκαια με μας να βλέπουμε πλέον το επόμενο παιχνίδι.

Αν υπήρχε τίποτα καινούριο (σ.σ. κάποια πρόταση από κάποια άλλη ομάδα)θα σας έλεγα.Αυτό κρίνεται εσείς είναι για μένα (σ.σ. σε ερώτηση για τις αποδοκιμασίες που γνώρισε από τους φιλάθλους της ΑΕΚ)".

.

Νίκος Κωστένογλου: "Πετύχαμε μία καθοριστική νίκη η οποία ήταν απαραίτητη για να συνεχίσουμε στα πλέι οφ. Θεωρώ ότι είχαμε ευκαιρίες για να διευρύνουμε το σκορ και θεωρώ ότι εμείς είχαμε τον έλεγχο του παιχνιδιού. Στο τέλος οπισθοχωρήσαμε γιατί είχαμε το σκορ και θέλαμε να κερδίσουμε το παιχνίδι.Η συνέχεια θα είναι δύσκολη γιατί έρχεται και ψυχολογική κούραση αλλά θα προσπαθήσουμε να δημιουργήσουμε τι συνθήκες εκείνες ώστε να ανταπεξέλθουμε ως το τέλος των πλέι οφ.

Ήταν να ξεκινήσει ο Δέλλας ως βασικός στην προθέρμανση και ξεκίνησε ως βασικός ο Τζεράλντο.Δεν νομίζω ότι υπάρχει φαβορί για τον τελικό του Κυπέλλου γιατί έτσι είναι ο θεσμός χωρίς κάποιος να μπορεί να προεξοφλήσει τον νικητή.

Στο μυαλό πολλών οπαδών μας αναπολούν εκείνο παιχνίδι. Ήταν πολύ δύσκολη η ανασυγκρότηση του παιχνιδιού και θεωρώ ότι εκείνο το γκολ μας στέρησε τον τίτλο. Έναν τίτλο που εμείς λέμε ότι τον έχουμε κατακτήσει μέσα στον αγωνιστικό χώρο άσχετα με την απόφαση που βγήκε υπέρ του Ολυμπιακού.Όλες οι αλλαγές που έγιναν, έγιναν γιατί έπρεπε να γίνουν για διαφορετικούς λόγους.

Δεν μπορώ να προεξοφλήσω τι μπορεί να γίνει όσον αφορά το μέλλον του Αουραμπαρένα αν και είναι αλήθεια ότι μετά τον τραυματισμό του δεν έχει επανέλθει στην κατάσταση που ήταν.

Όταν συζητάει η υπόλοιπη Ελλάδα ότι οι παίκτες της ΑΕΚ είναι δίκαια πρωταθλητές είναι δύσκολο να υπάρχει κίνητρο. Για αυτό και υπήρχε αυτή η εικόνα με τον Παναθηναϊκό αλλά και σήμερα"







.
Όλα τα λεφτά...
- To ανάποδο ψαλίδι του Ίβιτς έπειτα από σέντρα του Κάλβο στο πρώτο μέρος. Μπορεί ο Μάχο να απέκρουσε, όμως αν αυτή η φάση είχε μεταφραστεί σε γκολ, θα μιλούσαμε για ένα από τα ομορφότερα της σεζόν.

- Η καταπληκτική κεφαλιά του Νίκου Λυμπερόπουλου στο 54ο λεπτό. Θύμισε λίγο από Κριστιάνο Ρονάλντο στο "Ολίμπικο".
Ας ξεχάσουμε καλύτερα...
Την κόντρα του Ριβάλντο με την πρώην ομάδα του. Τα τέσσερα δάχτυλα, οι δηλώσεις για τα "μη καθαρά πρωταθλήματα" και σήμερα το μπλουζάκι "Η ΑΕΚ είναι η αληθινή πρωταθλήτρια της σεζόν 2007-2008". Μήπως παρατράβηξε;
To Live του αγώνα...
Στοιχεία Αγώνα ΑΕΚ
Γήπεδο: ΟΑΚΑ
Διαιτητής: Κουκουλάκης
Βοηθοί: Ίτσκος, Τζούνας
Πιθανή ενδεκάδα ΑΕΚ: Μάχο, Μπούρμπος, Δέλλας, Παπασταθόπουλος, Γεωργέας, Ράμος, Ενσαλίβα, Τόζερ, Ριβάλντο, Καλόν, Μπλάνκο
Πιθανή ενδεκάδα Άρης: Χαλκιάς, Βανγκελί, Παπαδόπουλος, Γκιάρο, Αουρέλιο, Γιάχιτς, Νεμπεγλέρας, Κάλβο, Ίβιτς, Σανσόν, Κόκε



Η 11άδα των γηπεδούχων ΑΕΚ
AEK (N.Κωστένογλου): Μάχο, Mπούρμπος, Παπαστοθόπουλος, Ζεράλδο, Γεωργέας, Καφές, Ενσαλίβα, Ράμος, Ριβάλντο, Μπλάνκο, Καλόν.
Η 11άδα των φιλοξενούμενων Αρης
Άρης (Ν.Μπάγεβιτς): Κέλεμεν, Ρονάλντο, Νεμπεγλέρας, Κάλβο, Παπαδόπουλος, Παπαδόπουλος, Κόκε, Βανγκελί, Σανσόν, Ίβιτς, Αουρέλιο, Γιάχιτς.
Στοιχεία Αγώνα
O Ριβάλντο έκανε την εμφάνιση του στο γήπεδο με μπλουζάκι που αναφέρει πως "η ΑΕΚ είναι η πραγματική πρωταθλήτρια της σεζόν 2007-08".
Στοιχεία Αγώνα ΑΕΚ
Αλλαγή της τελευταίας στιγμής για την ΑΕΚ. Ο Ζεράλδο πήρε την θέση του Δέλλα που ένιωσε ενοχλήσεις στην προθέρμανση.
1' Έναρξη αγώνα
Σέντρα στο ΟΑΚΑ.
1' Ευκαιρία ΑΕΚ
Ορεξάτη μπήκε η ΑΕΚ. Ο Μπούρμπος γύρισε στον Καφέ που βρισκόταν στο ύψος του πέναλτι, όμως το πλασέ του δεύτερου ήταν χλιαρό.
3' Ευκαιρία ΑΕΚ
Μακρινό σουτ του Καφέ, η μπάλα καταλήγει στην αγκαλιά του Κέλεμεν.
5' Ευκαιρία ΑΕΚ
Συνεχίζει να πιέζει η ΑΕΚ. Κεφαλιά του Μπλάνκο ύστερα από σέντρα του Ριβάλντο, πέφτει και μπλοκάρει ο Κέλεμεν.
6' Ευκαιρία Αρης
Μεγάλη χαμένη ευκαιρία για τον Άρη. Αρχικά ο Ίβιτς με γυριστό δεν κετάφερε να νικήσει τον Μάχο, ενώ στη συνέχεια ο Ενσαλίβα έκοψε τον Κόκε.
12' Ευκαιρία ΑΕΚ
Κεφαλιά από τον Μπλάνκο, η μπάλα φέυγει άουτ.
26' Δοκάρι ΑΕΚ
Σουτ του Ράμος, ο τερματοφύλακας στέλνει την μπάλα στο δοκάρι. Στη συνέχεια ο Καλόν δεν κατάφερε με κεφαλιά να νικήσει τον Κέλεμεν.
33' Στοιχεία Αγώνα ΑΕΚ
Η ΑΕΚ έχει την πρωτοβουλία των κινήσεων σε αυτα τα πρώτα 33 λεπτά.
40' Κίτρινη κάρτα Αρης Αουρέλιο
41' Ευκαιρία ΑΕΚ
Κεφαλιά από τον Παντελή Καφέ η μπάλα λίγο άουτ.
43' Δοκάρι Αρης
Σέντρα σουτ από τον Τόνι Κάλβο η μπάλα καταλήγει στο δοκάρι.
45' Λήξη ημιχρόνου
Τέλος του πρώτου μέρους στο ΟΑΚΑ.
46' Σέντρα 2ου ημιχρόνου
46' Κίτρινη κάρτα ΑΕΚ Ράμος
46' Αλλαγή παίκτη ΑΕΚ
Διπλή αλλαγή για την ΑΕΚ. Λυμπερόπουλος αντί Μπούρμπου και Εντίνιο στην θέση του Καλόν
47' Ευκαιρία Αρης
Μεγάλγ ευκαιρία για τον Άρη! Απευθείας εκτέλεση φάουλ του Ίβιτς, διώχνει με δυσκολία ο Μάχο.
49' Ευκαιρία ΑΕΚ
O Mπλάνκο βγαίνει στην κόντρα, μπαίνει στην περιοχή όμως το πλασέ του είναι αδύναμο.
54' Γκολ ΑΕΚ
Κεφαλιά του Νίκου Λυμπερόπουλου και η ΑΕΚ ανοίγει το σκορ στο ΟΑΚΑ.
55' Αλλαγή παίκτη Αρης
Ο Γκαρσία στην θέση του Κάλβο.
59' Αλλαγή παίκτη ΑΕΚ
Ο Λαγός αντικαθιστά τον Γεωργέα.
61' Κίτρινη κάρτα ΑΕΚ Παπασταθόπουλος
63' Ευκαιρία Αρης
Μακρινό σουτ του Νεμπεγλέρα η μπάλα περνάει άουτ.
68' Δοκάρι ΑΕΚ
Πανέμορφο γυριστό του Μπλάνκο, η μπάλα τραντάζει το οριζόντιο δοκάρι του Κέλεμεν.
71' Ευκαιρία ΑΕΚ
Ατομική ενέργεια από τον Ριβάλντο, που μπήκε στην περιοχή, στάθηκε όρθιος όμως έστειλε τη μπάλα άουτ.
74' Αλλαγή παίκτη Αρης
Ο Τιάγκο στην θέση του Βανγκελί.
75' Ευκαιρία ΑΕΚ
Ακόμα ευκαιρία για την ΑΕΚ. Ο Λυμπερόπουλος επιχειρεί ένα συρτό σουτ όμως ο Κέλεμεν σώζειν για ακόμη μια φορά τον Άρη.
77' Κίτρινη κάρτα Αρης Ίβιτς
80' Ευκαιρία ΑΕΚ
Η ΑΕΚ συνεχίζει να ψάχνει το δεύτερο γκολ. Απευθείας εκτέλεση φάουλ από τον αρχηγό της ΑΕΚ, τον Ριβάλντο, η μπάλα περνά μόλις άουτ.
81' Αλλαγή παίκτη Αρης
Ολοκληρώνει και ο Ντούσαν Μπάγεβιτς τις αλλαγές του. Ο Χαβίτο αντικαθιστά τον Ίβιτς
90' Ευκαιρία ΑΕΚ
Σουτ του Εντίνιο η μπάλα περνάει άουτ, χωρίς να ανησυχήσει τον Κέλεμεν.
92' Ευκαιρία ΑΕΚ
Σουτ του Λυμπερόπουλου, η μπάλα στα χέρια του πορτιέρο του Άρη.
93' Λήξη αγώνα
Τέλος της αναμέτρησης. Η ΑΕΚ ήταν καλύτερη στο μεγαλύτερο διάστημα του αγώνα και κατάφερε τελικά να επικρατήσει με 1-0 του Άρη με όμορφη κεφαλιά του Νίκου Λυμπερόπουλου.





















TAGS ΑΡΗΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ