ASTERAS AKTOR

ΑΕΚ-Αστέρας 2-0

ΑΕΚ-Αστέρας 2-0
αεκ-τούμπα

Σαν πρωταθλήτρια αγωνίστηκε η ΑΕΚ, η οποία επικράτησε με 2-0 του Αστέρα Τρίπολης, όμως περιμένει να στεφθεί μέσω... CAS

H AEK έκανε το... καθήκον της, επικρατώντας του Αστέρα (2-0) στο ΟΑΚΑ και διατήρησε την διαφορά της από τον Ολυμπιακό στους 2 βαθμούς. Ο "δικέφαλος" περιμένει πλέον την αθώωση του Απόλλωνα στο CAS, ώστε να στεφθεί πρωταθλητής! Εκτός πλέι-οφ έμεινε ο Αστέρας, ο Πανιώνιος την 5η θέση!
Οι συνθέσεις των ομάδων
ΑΕΚ (Νίκος Κωστένογλου): Μάχο, Μπούρμπος, Παπασταθόπουλος, Δέλλας, Γεωργέας (77' Πλιάτσικας), Καφές (75' Τόζερ), Ζήκος, Εντίνιο (63' Μαντούκα), Ριβάλντο, Μπλάνκο, Λυμπερόπουλος

Αστέρα Τρίπολης (Παναγιώτης Τζαναβάρας): Αμπάρης, Οφρυδόπουλος, Ψωμάς, Λαζαρίδης, Κανακούδης, Καρντόσο (75' Στρατάκης), Νταμόντε, Κυριάκος (46' Παβόνι), Ζαϊρί (62' Μιλάνο), Φιλομένο, Λαδάκης
Με μια ματιά
Περίπου 40 χιλιάδες φίλοι της ΑΕΚ, βρέθηκαν στο ΟΑΚΑ για να αποθεώσουν την ομάδα τους, για την φετινή της πορεία, αλλά και για να την σπρώξουν ώστε να πάρει το αποτέλεσμα που θα διατηρούσε τις ελπίδες για την κατάκτηση του τίτλου.

Ο Άκης Ζήκος αποθεώθηκε από την προθέρμανση ακόμα για την απόφασή του, να κρεμάσει για τελευταία φορά τα ποδοσφαιρισκά του παπούτσια και το κλίμα ήταν το καλύτερο δυνατό, για να πάρει η ΑΕΚ το αποτέλεσμα που ήθελε, όμως η πραγματικότητα, απήχε από τις σκέψεις που θα έκανε ο καθένας για την εν λόγω αναμέτρηση.

Η ΑΕΚ, μπορεί να ήταν αυτή που πίεσε εξ αρχής τον Αστέρα για να πετύχει το γρήγορο τέρμα, που θα "έλυνε" κατά πάσα πιθανότητα, τα πόδια των ποδοσφαιριστών του "δικεφάλου" όμως κάτι τέτοιο δεν συνέβη, κυρίως λόγω της καλοστημένης άμυνας της ομάδας του Παναγιώτη Τζαναβάρα.

Οι φιλοξενούμενοι, ήταν μάλιστα, αυτοί που κατάφεραν να φτάσουν σε δύο περιπτώσεις κοντά στο γκολ, χωρίς όμως να καταφέρει σε κάποια από αυτές να νικήσει τον Μάχο. Συγκεκριμένα στο 24ο λεπτό, ο Τάσος Κυριάκος με απευθείας εκτέλεση φάουλ έστειλε την μπάλα προς την εστία του Μάχο με τον Αυστριακό να διώχνει με υπερένταση πριν η μπάλα περάσει την γραμμή της εστίας του.

Έξι λεπτά αργότερα και πάλι ο Μάχο, ήταν αυτός που έσωσε την Ένωση από το εις βάρος της γκολ, όταν ο Ζαϊρί σε μια υποδειγματικά παιγμένη αντεπίθεση για τον Αστέρα, μπήκε στην περιοχή του "δικεφάλου" προσπάθησε να ξεπεράσει και τον Αυστριακό κήπερ, όμως ο τελευταίος του απέσπασε πεντακάθαρα την μπάλα.

Με την λήξη του ημιχρόνου, να πλησιάζει, η ΑΕΚ ανέβασε τον ρυθμό της στην προσπάθειά της να τελειώσει προηγούμενη το ημίχρονο, κάτι που τελικώς κατάφερε, χάρη στον Ριβάλντο, ο οποίος απέδειξε για μία ακόμη φορά, πως ξέρει να "μιλά" στις δύσκολες στιγμές. Το ρολόι "έδειχνε" το 43ο λεπτό της αναμέτρησης, όταν ο Βραζιλιάνος άσος, άδειασε τον προσωπικό του αντίπαλο έξω από την περιοχή και με δυνατό συρτό αριστερό σουτ, έστειλε την μπάλα στην δεξιά γωνιά του ανήμπορου να αντιδράσει, Αμπάρη για το 1-0.

Την στιγμή, που ο κ. Κουκουλάκης έστελνε τις δύο ομάδες στα αποδυτήρια, ο Ολυμπιακός προηγούταν με 2-0 του Ηρακλή στο "Γ. Καραϊσκάκης", ενώ και ο Παναθηναϊκός βρίσκοταν μπροστά στο σκορ στο "Καυτανζόγλειο" απέναντι στον Απόλλωνα με 2-1. Από την άλλη, στους αγώνες που ενδιέφεραν τον Αστέρα της Τρίπολης, ο οποίος υπό συγκεκριμένες συνθήκες κράταγε και με ήττα την 5η θέση της βαθμολογίας, όλα πήγαιναν κατ' ευχήν για την ομάδα του Παναγιώτη Τζαναβάρα, καθώς ο Ατρόμητος προηγούταν στη Νέα Σμύρνη του Πανιωνίου, με σκορ 1-0, ενώ ο ΠΑΟΚ έκανε πάρτι στο "Αλκαζάρ" προηγούμενος με 3-1.

Το δεύτερο μέρος ξεκίνησε χωρίς ιδιαίτερες συγκινήσεις για όσα συνέβαιναν στο ΟΑΚΑ, όμως η είδηση του τρίτου τέρματος του Ολυμπιακού, έκανε το γύρο του γηπέδου, με τους οπαδούς της Ένωσης, να... πέφτουν ψυχολογικά. Εξιλαστήριο θύμα, ο κ. Κουκουλάκης ο οποίος τα "άκουσε" από την "κιτρινόμαυρη" εξέδρα, καθώς επέλεξε να ανεχτεί το ιδιαίτερα σκληρό (αλλά όχι αντιαθλητικό) παιχνίδι των φιλοξενούμενων.

Μόλις στο 56ο λεπτό, η ΑΕΚ καθάρισε το παιχνίδι με ένα ακόμα καταπληκτικό τέρμα, αυτήν την φορά του πρώτου σκόρερ του πρωταθλήματος, Ίσμαελ Μπλάνκο. Ο Αργεντίνος αξιοποίησε με τον καλύτερο τρόπο, την σέντρα του Εντίνιο και με ανάποδο ψαλίδι νίκησε τον Αμπάρη για το 2-0. Στον πάγκο της ομάδας του Παναγιώτη Τζανάβαρα, τα νέα δεν ήταν καλά πλέον ούτε από τα υπόλοιπα παιχνίδια. Η ΑΕΛ είχε κατάφερει να ισοφαρίσει ήδη τον ΠΑΟΚ σε 3-3 και η 5η θέση, ήταν και πάλι "ανοιχτή".

Η ΑΕΚ, έχανε ευκαιρίες για να διευρύνει ακόμα περισσότερο το σκορ, όμως ο Αστέρας σε καμία περίπτωση δεν κατάφερε να απειλήσει στο δεύτερο μέρος την Ένωση. Μόνη αλλαγή, εις βάρος των φιλοξενουμένων, η ολική ανατροπή στο "Αλκαζάρ" όπου η Λάρισα προηγούταν με 4-3 του ΠΑΟΚ, καταλαμβάνοντας την 5η θέση της βαθμολογίας, αλλά και η ισοφάριση του Πανιωνίου στη Νέα Σμύρνη, που έδινε άλλη τροπή στην μάχη των πλέι-οφ, με τον Αστέρα όμως... παθητικό θεατή!

Στο 85ο λεπτό, όμως ήρθε η ομορφότερη στιγμή στην αναμέτρηση. Η ΑΕΚ κέρδισε πέναλτι, το οποίο έπειτα από λαϊκή απαίτηση, έτρεξε να εκτελέσει ο Άκης Ζήκος. Ο χαφ της ΑΕΚ, νικήθηκε σε πρώτο χρόνο από τον Αμπάρη, όμως ο διαιτητής κ. Κουκουλάκης διέταξε την επανάληψη της εκτέλεσης. Ο μέσος της ΑΕΚ, σούταρε και δεύτερη φορά, στέλνοντας την μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι του Αστέρα, όμως οι οπαδοί της Ένωσης συνέχισαν να τον αποθεώνουν μέχρι και τη λήξη.

Ήταν ξεκάθαρο πλέον πως το δεύτερο μέρος, είχε καθαρά διαδικαστικό χαρακτήρα και για τις δύο ομάδες, καθώς το ενδιαφέρον βρισκόταν στα υπόλοιπα γήπεδα, όπου γκολ, ανατροπές και οι εναλλαγές στην βαθμολογία συμπλήρωναν τον "καμβά" της 30ής αγωνιστικής. Στο ΟΑΚΑ, τα λεπτά μέχρι το τελευταίο σφύριγμα του κ. Κουκουλάκης, πέρασαν χωρίς μεγάλες φάσεις, με το παιχνίδι να διεξάγεται κυρίως στην μεσαία γραμμή του γηπέδου.
Συνέντευξη Τύπου
Νίκος Κωστένογλου (τεχνικός ΑΕΚ): "Πραγματοποιήσαμε μία ακόμα σημαντική νίκη απέναντι σε έναν πολύ καλό αντίπαλο. Νίκη η οποία επισφράγησε τον πρωταθλητή εντός αγωνιστικού χώρου. Στο πρώτο μέρος ήμασταν νευρικοί. Ο Ριμπο πέτυχε ένα πολύ όμορφο γκολ και στην επανάληψη κυριαρχήσαμε.

Θα ήθελα να ευχαριστήσω τους παίκτες μας για την προσπάθειά τους όλο αυτό το διάστημα. Για μένα αυτοί είναι οι πρωταθλητές. Επίσης θα ήθελα να ευχαριστήσω τον συγκινητικό κόσμο, ο οποίος όλη τη χρονιά μέχρι την τελευταία αγωνιστική βρίσκεται δίπλα σε αυτήν την θρυλική ομάδα.

Θέλω να αναφέρω και να ευχαριστήσω τους ανθρώπους που ήταν δίπλα μου. Οι άμεσοι συνεργάτες της τεχνικής και της ιατρικής ομάδας. Να κλείσω με το χαιρετισμό του Άκη Ζήκου. Και ελπίζω να είναι το τελευταίο του παιχνίδι. Είναι πρώτα ένας αξιόλογος άνθρωπος και έπειτα ένας μεγάλος ποδοσφαιριστής. Είναι απαραίτητο τέτοιοι ποδοσφαιριστές όταν σταματούν να στελεχώνουν της ομάδας τους.

Παναγιώτης Τζαναβάρας (τεχνικός Αστέρα Τρίπολης): "Προτού μιλήσω για το παιχνίδι, θέλω να δώσω συγχαρητήρια στους παίκτες μου για την πολύ καλή πορεία και με τον προκάτοχό μου και τώρα. Παραλίγο να μπαίναμε στα πλέι-οφ όμως το προηγούμενο ματς ήταν αυτό που μας σκότωσε.

Αξίζουν συγχαρητήρια στους παίκτες μου και να συνεχίσουν έτσι και του χρόνου, γιατί ως γνωστόν η δεύτερη χρονιά είναι δυσκολότερη.

Μας κόστισαν τα παιχνίδια του δεύτερου γύρου στην έδρα μας. Είχαμε προβλήματα με ομάδες που κλεινόντουσαν πίσω. Η ομάδα ήταν αδούλευτη σε κάποιους τομείς και αυτό μας κόστισε.

Προσωπικά και σαν παλιός ποδοσφαιριστής δεν μου αρέσει αυτό που γίνεται (με το CAS) μειώνει το ποδόσφαιρό μας. Η εθνική μας πάει να παίξει Ευρωπαϊκό και εμείς εδώ έχουμε τέτοια προβλήματα. Διαφωνώ με αυτό που γίνεται, οι βαθμοί πρέπει να κερδίζονται στο γήπεδο. Θεωρώ ότι η ΑΕΚ έχει παίξει το καλύτερο ποδόσφαιρο.

Εκμεταλλεύτηκε και την προσοχή του Ολυμπιακού στην Ευρώπη. Μετά την ΑΕΚ και τον Ολυμπιακό, ο Αστέρας έπαιξε ιδιαίτερο ποδόσφαιρο και στα τελευταία παιχνίδια η Λάρισα είναι αυτή που παίζει ωραίο ποδόσφαιρο.

Όλα τα λεφτά...
- H αποθέωση των οπαδών της ΑΕΚ στο πρόσωπο του Άκη Ζήκου. Οι φίλοι του "δικεφάλου" δεν ξέχασαν τη συνεισφορά του ποδοσφαιριστή στην ομάδα τους, αλλά και στο ελληνικό ποδόσφαιρο συνολικότερα.

- Το καπληκτικό τέρμα του Ριβάλντο, που άνοιξε το σκορ για την Ένωση στο 43ο λεπτό.
Ας ξεχάσουμε καλύτερα...
Το γεγονός πως η 30η αγωνιστική τελείωσε, όμως ακόμα και τώρα δεν έχουμε πρωταθλητή!
To Live του αγώνα...
Στοιχεία Αγώνα
Γήπεδο: ΟΑΚΑ
Διαιτητής: Μ.Κουκουλάκης
Βοηθοί: Σ.Τρύφωνας, Ν.Φαντόπουλος



Η 11άδα των φιλοξενούμενων
Αμπάρης, Κυριάκος, Ψωμάς, Λαζαρίδης, Οφρυδόπουλος, Κανακούδης, Λαδάκης, Καρντόσο, Νταμόντε, Ζαϊρί, Φιλομένο
Η 11άδα των γηπεδούχων
Μάχο, Μπούρμπος, Παπασταθόπουλος, Δέλλας, Γεωργέας, Εντίνιο, Καφές, Ζήκος, Ριβάλντο, Λυμπερόπουλος, Μπλάνκο
1' Έναρξη αγώνα
5' Σχόλιο
Πιέζει η ΑΕΚ στα πρώτα λεπτά αλλά δεν έχει καταφέρει να δημιουργήσει κινδύνους για την εστία του Αμπάρη.
14' Σουτ ΑΕΚ Ριβάλντο
Συρτό σουτ του Βραζιλιάνου η μπάλα πέρασε δίπλα από το ριστερό κάθετο δοκάρι του Αμπάρη.
20' Σχόλιο
Χωρίς τη μεγάλη φάση μετά την συμπλήρωση 20 λεπτών στον αγώνα.
23' Κίτρινη κάρτα ΑΕΚ Μπούρμπος
25' Ευκαιρία Αστέρας Τρίπολης Κυριάκος
Ο Κυριάκος εκτέλεσε το φάουλ η μπάλα πήρε περίεργα φάλτσα αλλά ο Μάχο έπεσε και έδιωξε πριν η μπάλα περάσει τη γραμμή.
26' Κίτρινη κάρτα Αστέρας Τρίπολης Καρντόσο
30' Ευκαιρία Αστέρας Τρίπολης Ζαϊρί
Ατομική προσπάθεια του Ζαϊρί που μπήκε από αριστερά στην περιοχή και επιχείρησε να αποφύγει τον Μάχο, αλλά ο γκολκίπερ της ΑΕΚ έπεσε έγκαιρα στα πόδια του και απομάκρυνε τον κίνδυνο.
40' Σουτ ΑΕΚ Μπλάνκο
Σουτ του Αργεντίνου λίγο έξω από την μεγάλη περιοχή, η μπάλα πέρασε πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.
43' Γκολ ΑΕΚ Ριβάλντο
Ατομική ενέργεια από τον Βραζιλιάνο απέφυγε πολύ ωραία τον Λαζαρίδη με μία κοφτή ντρίπλα λίγο έξω από την μεγάλη περιοχή και με δεξί σουτ έστειλε την μπάλα στην δεξιά γωνία του Αμπάρη.
44' Κίτρινη κάρτα ΑΕΚ Ριβάλντο
45' Λήξη ημιχρόνου
46' Σέντρα 2ου ημιχρόνου
46' Αλλαγή παίκτη Αστέρας Τρίπολης
Ο Παβόνι μπήκε στη θέση του Κυριάκου.
55' Γκολ ΑΕΚ Μπλάνκο
Ο Εντίνιο έκανε τη σέντρα από τα δεξιά και ο Μπλάνκο με εντυπωσιακό ανάποδο ψαλίδι έδειξε τα διαπιστευτήρια του σαν σκόρερ κάνοντας το 2-0 πετυχαίνοντας το 19ο φετινό του γκολ.
61' Αλλαγή παίκτη Αστέρας Τρίπολης
Ο Μιλάνο παίρνει τη θέση του Ζαϊρί.
62' Αλλαγή παίκτη ΑΕΚ
Ο Μαντούκα μπαίνει στη θέση του Εντίνιο.
65' Κίτρινη κάρτα ΑΕΚ Παπασταθόπουλο
66' Κίτρινη κάρτα Αστέρας Τρίπολης Φιλομένο
67' Ευκαιρία ΑΕΚ Καφές
Πολύ καλή μπαλιά του Μαντούκα στον Καφέ, που βγήκε στην πλάτη της άμυνας του Αστέρα και έκανε το πλασέ από πλάγια θέση, με τη μπάλα να καταλήγει στην εξωτερική πλευρά των διχτύων.
68' Κίτρινη κάρτα Αστέρας Τρίπολης Κανακούδη
75' Αλλαγή παίκτη Αστέρας Τρίπολης
Ο Στρατάκης μπαίνει στη θέση του Καρντόσο.
77' Αλλαγή παίκτη ΑΕΚ
Ο Τόζερ μπαίνει στη θέση του Καφέ.
78' Αλλαγή παίκτη ΑΕΚ
Ο Πλιάτσικας μπαίνει στη θέση του Γεωργέα.
84' Πέναλτι ΑΕΚ
Ο Λυμπερόπουλος βγάζει κάθετη πάσα στον Μαντούκα, ο οποίος ανατρέπεται μέσα στην περιοχή από τον Κανακούδη και κερδίζει το πέναλτι.
85' Πέναλτι ΑΕΚ Ζήκος
2 φορές προσπάθησε ο Ζήκος αλλά δεν κατάφερε να σκοράρει από την άσπρη βούλα.
90' Λήξη αγώνα










































TAGS ASTERAS AKTOR
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ