ΑΕΚ

ΑΕΚ: Αυτά έκανε ο Μόουζες Οντουμπάτζο την περσινή σεζόν με τον Άρη

SUPER LEAGUE /  -  (  / EUROKINISSI)
SUPER LEAGUE / - ( / EUROKINISSI) ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI

Ο Μόουζες Οντουμπάτζο ήρθε στην ΑΕΚ για να πλαισιώσει τον Λάζαρο Ρότα στο δεξί άκρο της άμυνας. Δείτε τα πεπραγμένα του Άγγλου μπακ με τη φανέλα του Άρη την περσινή σεζόν.

Η ΑΕΚ συνεχίζει το μεταγραφικό της ντεμαράζ, καθώς πλην της βόμβας με τον Έρικ Λαμέλα, προχώρησε και στην απόκτηση του Μόουζες Οντουμπάτζο για τα επόμενα δύο χρόνια.

Ο 30χρονος Άγγλος μπακ αποκτήθηκε από τον Άρη για να πλαισιώσει τον Λάζαρο Ρότα στο δεξί άκρο της άμυνας, σε έναν πιο συμπληρωματικό ρόλο από τον Έλληνα διεθνή μπακ που θα είναι η πρώτη επιλογή του Ματίας Αλμέιδα για τη συγκεκριμένη θέση.

Ο Οντουμπάτζο την περσινή σεζόν ήταν ο βασικός δεξιός μπακ του Άρη έχοντας μια γεμάτη χρονιά με τους Θεσσαλονικείς και θα προσπαθήσει να ξεπεράσει τα όσα προσέφερε ο Τζιμπρίλ Σιντιμπέ στην Ένωση, που αποχώρησε στο τρέχον καλοκαίρι ως ελεύθερος.

Πάμε να δούμε όσα έκανε την περσινή γεμάτη σεζόν με τη φανέλα του Άρη, ο οποίος συνολικά έπαιξε σε 38 παιχνίδια σε όλες τις διοργανώσεις και στο πρωτάθλημα 28, μόλις δύο φορές ως αλλαγή.

Τι έκανε την περσινή σεζόν

Ο Ματίας Αλμέιδα όταν ρωτήθηκε μετά το φιλικό με την Ομόνοια για τον Άγγλο μπακ ανέφερε χαρακτηριστικά ότι είναι "ένας παίκτης που έχει προσωπικότητα είναι δυνατός που βοηθάει επιθετικά". Από τα παιχνίδια της ΑΕΚ με τον Άρη διέγνωσε κάποιες αρετές που έχει ο συγκεκριμένος ποδοσφαιριστής και μπορεί να προσφέρει στη δική του ΑΕΚ.

Ο Οντουμπάτζο είναι μεν μπακ που προωθείται πολύ στην επίθεση (όπως είπε ο Αλμέιδα), αλλά γίνεται ελάχιστα απειλητικός στα αντίπαλα καρέ. Συνολικά ανά παιχνίδι σούταρε 0.4 φορές (δηλαδή είχε περίπου μια τελική ανά δύο αγώνες) και λίγες εξ αυτών κατέληξαν στον στόχο. Στα πόδια του έπεσε μόλις μια μεγάλη ευκαιρία του Άρη την περσινή σεζόν, την οποία δεν μπόρεσε να κάνει γκολ.

Ο Άγγλος μπακ είχε κατά μέσο όρο 51 ενέργειες με την μπάλα. Κατά μέσο όρο δημιουργούσε για τους συμπαίκτες του 0.7 τελικές και συνολικά σε όλο το πρωτάθλημα έφτιαξε δύο μεγάλες ευκαιρίες (έκλεισε με μια ασίστ την περσινή σεζόν). Το στατιστικό που δείχνει το πόσο προωθείται Οντουμπάτζο είναι οι πετυχημένες πάσες του. Κατά μέσο όρο είχε 24.6 επιτυχημένες πάσες και οι 11.5 (δηλαδή λίγο κάτω από τις μισές) είναι στην επίθεση.

Στο αμυντικό σκέλος ο Οντουμπάτζο ανακτούσε την κατοχή 5.4 φορές ανά παιχνίδι, ενώ είχε 1.4 τάκλιν ανά αγώνα και 0.8 κλεψίματα σε διάστημα 90 λεπτών. Οι περισσότερες μονομαχίες που κέρδιζε είναι στο έδαφος (4.1), καθώς στον αέρα είχε μόλις 0.8 κερδισμένες μονομαχίες ανά παιχνίδι. Παράλληλα έκανε ελάχιστα λάθη, καθώς μόλις δύο που έκανε κατέληξαν σε τελική σε όλο το πρωτάθλημα.

Την περσινή σεζόν είχε μια πενιχρή συγκομιδή σε σχέση με την πρώτη του στην επίθεση, ωστόσο έδειξε ότι είναι ένας ακραίος αμυντικός με διάθεση να προωθείται και να βοηθά όσο μπορεί στο τελευταίο τρίτο του γηπέδου.

Άλλωστε μιλάμε για έναν ποδοσφαιριστή που είχε πολύ μεγάλη προοπτική πριν έρθει στην Ελλάδα. Αυτή "διαλύθηκε", όπως και το γόνατό του το καλοκαίρι του 2015 όταν ως ποδοσφαιριστής της Χαλ υπέστη πολύ σοβαρό τραυματισμό που τον άφησε εκτός γηπέδων δύο χρονιά και σε συνδυασμό με τις πληγές της ψυχής του που έπρεπε να γιατρέψει, τον έριξαν αρχικά στο επίπεδο της Championship και στη συνέχεια στην Ελλάδα και τον Άρη.

TAGS ΑΕΚ ΑΕΚ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ STOIXIMAN SUPER LEAGUE ΕΛΛΑΔΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ