EUROPA LEAGUE

ΑΕΚ-Χετάφε 1-1

Ο Μπλάνκο πέρασε αλλαγή στo 82' κι... έσωσε την ΑΕΚ ισοφαρίζοντας σε 1-1 την Χετάφε στο 94'. Γκρίνια και διχασμός στην εξέδρα...(vid)!

Ο Νίκος Κωστένογλου πραγματοποίησε αρκετές αλλαγές σε σύστημα και πρόσωπα, αλλά η πρώτη του απόπειρα για καλυτερέψει την εικόνα της Ένωσης απέβη άκαρπη. Σφυρίγματα και συνθήματα από τον λιγοστό κόσμο που βρέθηκε στις εξέδρες, οποίος απαίτησε την είσοδο του Ισμαέλ Μπλάνκο στο παιχνίδι.
Η Χετάφε χωρίς να παρουσιάσει κάτι αξιόλογο έφτασε μία ανάσα από τη νίκη που θα της έδινε την μισή πρόκριση μετά το γκολ-δώρο της ΑΕΚ στον Ντε λα Ρεντ στο 86ο λεπτό. Ευτυχώς για τον δικέφαλο η επιθυμία του κόσμου για να αγωνιστεί ο Μπλάνκο εισακούστηκε στο 82' και ο Αργεντίνος με τακουνάκι στο 94' έγραψε το τελικό 1-1.

Τα πράγματα πλέον για την ΑΕΚ είναι πολύ δύσκολα στην Ισπανία, εκεί όπου η Χετάφε θα είναι σίγουρα καλύτερη. Σε περίπτωση που η Ένωση παρουσιάσει το ίδιο πρόσωπο, οι κιτρινόμαυροι θα πρέπει να ξεχάσουν την πρόκριση.

Με 4-5-1 και Παππά βασικό

Ο Νίκος Κωστένογλου δεν ακολούθησε την πεπατημένη σαν νέος προπονητής και πραγματοποίησε αλλαγές τόσο στο σύστημα όσο και στα πρόσωπα. Ο Έλληνας τεχνικός έβαλε ακραίους χαφ στην ενδεκάδα σε διάταξη 4-5-1 αντί του 4-4-2 του Λορένσο Σέρα Φερέρ.

Κάτω από τα δοκάρια παρέμεινε ο Μορέτο με τον Δέλλα να επιστρέφει μετά τον τραυματισμό του ως παρτενέρ του Παπασταθόπουλου στο κέντρο της άμυνας.

Η πρώτη αλλαγή του Κωστένογλου ήταν η τοποθέτηση του Ενσαλίβα σε θέση δεξιού μπακ αντί του Ράμος, με τον Αρουαμπαρέν να παραμένει στο αριστερό άκρο.

Στην μεσαία γραμμή επέλεξε δύο αμυντικά χαφ, τους Ζήκο και Καφέ με τον Παππά (δεύτερη αλλαγή) σε θέση δεξιού χαφ και τον Μαντούκα στα αριστερά.

Ο Ριβάλντο είχε έναν πιο ελεύθερο ρόλο με οδηγίες να βοηθάει τον μοναδικό προωθημένο, Λυμπερόπουλο.

Κακό θέαμα, απών η ΑΕΚ

Η αναμέτρηση ξεκίνησε με το θέαμα να είναι ισάξιο της θερμοκρασίας, δηλαδή πολύ κοντά στο "0". Πολλά λάθη από τις δύο ομάδες με την ΑΕΚ να είναι απούσα από τον αγωνιστικό χώρο και την Χετάφε να προσπαθεί με κάποια μακρινά σουτ να απειλήσει την εστία του Μορέτο.

Η πρώτη επιθετική πρωτοβουλία της Ένωσης εντοπίζεται στο 19ο λεπτό όταν Ριβάλντο, Λυμπερόπουλος και Καφές άλλαξαν την μπάλα, με τον τελευταίο να σουτάρει χωρίς δύναμη άουτ. Η δεύτερη προσπάθεια της ΑΕΚ ήρθε στο 28' αλλά χωρίς να υπάρξει και πάλι ουσιαστική απειλή. Ο Μαντούκα έπαιξε το 1-2 με τον Λυμπερόπουλο, μπήκε στην περιοχή από τα πλάγια αλλά η παράλληλη σέντρα-σουτ δεν ανησύχησε τον Αμποταντσιέρι.

Η καλύτερη στιγμή των φιλοξενουμένων που είχαν σαφώς περισσότερες επιθετικές ενέργειες ήρθε στο 38' ύστερα από λάθος εκτίμηση του Ενσαλίβα, ο Κασκέρο βρέθηκε απέναντι από τον Μορέτο όμως πλάσαρε άουτ.

Το ημίχρονο τελείωσε με την ΑΕΚ να είναι αναιμική και την Χετάφε να μην δείχνει διάθεση να κυνηγήσει ένα γκολ πάση θυσία αφού με το 0-0 ήταν ευχαριστημένη.

Ο νόμος του Μπλάνκο

Στην επανάληψη οι κιτρινόμαυροι μετά τα σφυρίγματα που ακούστηκαν από την εξέδρα μπήκαν πιο δυνατά στα πρώτα λεπτά και έχασαν μία μεγάλη ευκαιρία να ανοίξουν το σκορ και να δώσουν ρυθμό στον αγώνα. Στο 3ο λεπτό της επανάληψης ο Ενσαλίβα "χόρεψε" την άμυνα των Ισπανών, έστρωσε στον Ριβάλντο, αλλά ο Σελεστίνι πρόλαβε τον Βραζιλιάνο που ήταν έτοιμος να σουτάρει από πλεονεκτική θέση.

Ο Κωστένογλου με το πέρασμα των λεπτών έκανε ολοένα και πιο επιθετική την ΑΕΚ. Στο 76' ήρθε η δεύτερη μεγάλη ευκαιρία της Ένωσης την ώρα που στις εξέδρες τα αρνητικά σχόλια και τα συνθήματα πλήθαιναν. Κάθετη πάσα του Καφέ στον Παππά, αυτός βρήκε τον Μανού με τη μία, αλλά το πλασέ του τελευταίου ήταν απογοητευτικό στο τετ α τετ με τον Αμποταντσιέρι.

Η ΑΕΚ πλήρωσε τις δύο χαμένες ευκαιρίες με γκολ που χάρισε η ίδια στην Χετάφε. Στο 87ο λεπτό ο Μανού έκανε τη σέντρα από τα δεξιά, ο Ενσαλίβα έδιωξε πάνω στον Ντε Λα Ρεντ, ο οποίος δεν δυσκολεύτηκε μέσα από την περιοχή να κάνει το 0-1.

Η λύτρωση για την Ένωση ήρθε από τον συνήθη ύποπτο και τον άνθρωπο που θα έπρεπε να έχει την φανέλα σπίτι του από όσους επιθετικούς έχει η ΑΕΚ. Ο Ισμαέλ Μπλάνκο μπήκε στον αγώνα στο 82' με τον κόσμο να τον ζητάει από το 66' και με τακουνάκι στο 94' έδωσε ελπίδες πρόκρισης στην Ένωσης κάνοντας το 1-1

ΑΕΚ (Νίκος Κωστένογλου): Μορέτο, Ενσαλίβα, Δέλλας, Παπασταθόπουλος, Αρουαμπαρένα, Παππάς (82' Παππάς), Μαντούκα (66' Μανού), Ζήκος, Καφές, Ριβάλντο, Λυμπερόπουλος (75' Καλόν)

Χετάφε (Μίκαελ Λάουντρουπ): Αμπονταντσιέρι, Κόντρα, Ντίας, Μπέλενγκερ, Σινιορίνο, Τσελεστίνι, Κασκέρο (68' Ντε Λα Ρεντ), Γκαβιλάν (62' Κόρτες), Μπραούλιο, Πάμπλο Ερνάντεθ, Ούτσε (78' Μανού)

* Λόγω της απεργίας δεν υπάρχουν φωτογραφίες από το παιχνίδι. Η φωτό είναι από το αρχείο.

Δείτε τα γκολ του αγώνα:














































TAGS EUROPA LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ