ΑΕΚ

ΑΕΚ - Γάνδη 2-2: Έκλεισε με ισοπαλία τα φιλικά στην Ολλανδία

ΑΕΚ - Γάνδη 2-2: Έκλεισε με ισοπαλία τα φιλικά στην Ολλανδία
INTIME

Η ΑΕΚ έκλεισε με ισοπαλία τα φιλικά που έδωσε στις Κάτω Χώρες για το βασικό στάδιο προετοιμασίας της, με το 2-2 κόντρα στη Γάνδη. Οι Ζίνι και Ρότα πέτυχαν τα γκολ των κιτρινόμαυρων με τη Γάνδη να πετυχαίνει δύο με τους Χονγκ και Γιοκοτά, μετά από τα λάθη που έκανε ο Μπρινιόλι.

Η ΑΕΚ ολοκλήρωσε τα φιλικά της επί ολλανδικού εδάφους με ισοπαλία 2- κόντρα στη Γάνδη. Ζίνι και Ρότα χρίστηκαν οι σκόρερ για την Ένωση, με τους Βέλγους να σκοράρουν με τους Χονγκ και Γιοκοτά μετά από ισάριθμα λάθη του Αλμπέρτο Μπρινιόλι.

Η Ένωση ολοκλήρωσε έτσι το βασικό στάδιο προετοιμασίας της στην Ολλανδία. Την Πέμπτη επιστρέφει στην Αθήνα και ακολούθως θα δώσει ένα ακόμα φιλικό με την Ομόνοια στην Κύπρο την Πέμπτη 18 Ιουλίου πριν ξεκινήσει στις 24 Ιουλίου τις υποχρεώσεις της για τα προκριματικά του Conference League στην OPAP Arena.

Ο Ζίνι την έβαλε σε θέση ισχύος με το καλημέρα, απάντησε ο Χονγκ

Η ΑΕΚ βρήκε δίχτυα με το καλημέρα στο φιλικό με τη Γάνδη. Ο Γκαρσία έστρωσε στον Ζίνι μέσα στην περιοχή κι αυτός με ένα υπέροχο πλασέ, πριν καν συμπληρωθεί το πρώτο λεπτό έστειλε την μπάλα στα δίχτυα.

Το πρώτο 35λεπτο είχε λίγες καλές φάσεις στις δύο εστίες. Η ΑΕΚ μπήκε δυνατά και προσπαθούσε να πιέζει τα καρέ της Γάνδης. Στο 9' είχε την ευκαιρία της με πλασέ του Πήλιου μέσα από την περιοχή, μετά από πάσα του Γκαρσία, η οποία πέρασε λίγο άουτ. Η Γάνδη απάντησε με το γκολ του Χονγκ στο 18' μετά από λάθος του Μπρινιόλι στο build-up. Ο Ιταλός πορτιέρε ήταν εκτός εστίας και ο μέσος της Γάνδης δεν είχε πρόβλημα να ισοφαρίσει.

Μετά το γκολ της ισοφάρισης η Γάνδη έπαιξε καλύτερα και ήταν πιο απειλητική από την Ένωση, ωστόσο έκανε λίγες καλές φάσεις στα καρέ του Μπρινιόλι, με τον Ιταλό κίπερ να παρεμβαίνει όπου χρειάστηκε.

Στο δεύτερο 35λεπτο (στο οποίο από πλευράς Γάνδης έπαιξε ο Τισουντάλι το όνομα του οποίου παίζει και για την Ένωση και για τον ΠΑΟΚ), η ΑΕΚ στάθηκε καλύτερα στο ματς, περιόρισε τα λάθη της και είχε τις ευκαιρίες για να σκοράρει.

Ο Ρότα τον έβαλε σε θέση ισχύος στο δεύτερο 35λεπτο

Στο 37' ο Γιόνσον έκανε ένα σουτ το οποίο κόπηκε, ενώ η προσπάθεια του Τισουντάλι στο 40' πέρασε άουτ. Στο 46ο λεπτό ο Λιούμπιτσιτς απείλησε με ένα σουτ εκτός περιοχής, το οποίο πέρασε άουτ.

Ο Ρότα έκανε το 2-1 στο 53ο λεπτό. Ο Έλληνας μπακ συνδυάστηκε άψογα με τον Λιβάι Γκαρσία και με ένα ωραίο σουτ μέσα από την περιοχή έστειλε την μπάλα στα δίχτυα.

Η Ένωση έχασε την ευκαιρία να σκοράρει και στο 60ο λεπτό. Ο Λιβάι Γκαρσία με απευθείας εκτέλεση φάουλ έστειλε την μπάλα στο δοκάρι του Ρουφ. Ο Λιούμπιτσιτς ακολούθως πήρε μια κεφαλιά υπό πίεση στη μικρή περιοχή της Γάνδης, αλλά η κεφαλιά του πέρασε λίγο άουτ.

Στο 66' η Γάνδη είχε μετά από ώρα τελική με τον Φαντιγκά η οποία πήγε ψηλά. Η τελευταία αξιοσημείωτη στιγμή στο δεύτερο μέρος ήταν το πλασέ του Ζίνι στο 67' μετά από κατέβασμα του Λιούμπιτσιτς, όμως ο Ρουφ τον σταμάτησε.

Το νέο λάθος του Μπρινιόλι διαμόρφωσε το τελικό σκορ

Οι δύο ομάδες αλλάξαν ενδεκάδες κατά 10/11, με τον Αλμέιδα να διατηρεί τον Αλμπέρτο Μπρινιόλι κάτω από τα δοκάρια. Η πρώτη καλή στιγμή του αγώνα ήταν στο 84ο λεπτό, όταν ο Φερνάντες με ένα ωραιό σουτ εκτός περιοχής έστειλε την μπάλα λίγο άουτ.

Στο 91' ο Σουρντέζ έκανε ένα σουτ από δύσκολη γωνία, με την μπάλα να περνάει άουτ, ενώ ένα λεπτό μετά ήρθε το γκολ των Βέλγων με τον Γιοκοτά, μετά από νέο λάθος του Αλμπέρτο Μπρινιόλι. Ένα λεπτό μετά η Γάνδη βρήκε το γκολ με τον Γιοκοτά μετά από λάθος του Μπρινιόλι.

Στο τελευταίο 30λεπτο είδαμε λίγες αξιοσημείωτες φάσεις με το 2-2 να μένει μέχρι και το τέλος.

Η ενδεκάδα της ΑΕΚ στα δύο 35λεπτα: Μπρινιόλι, Ρότα, Μήτογλου, Χατζισαφί, Πήλιος, Γιόνσον, Γαλανόπουλος, Ελίασον, Ζίνι, Λιούμπιτσιτς, Γκαρσία.

Η ενδεκάδα της ΑΕΚ στα δύο μισάωρα: Μπρινιόλι, Κανελλόπουλος, Ραντόνια, Βίντα, Χρυσόπουλος, Σιμάνσκι, Ρουκουνάκης, Άμραμπατ, Φερνάντες, Γκατσίνοβιτς, Θεοδωρίδης.

Έπαιξαν και οι: Θεοχάρης, Κάτσικας, Φοφανά, Κοσίδης, Μαχαίρας

TAGS ΑΕΚ ΑΕΚ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΒΕΛΓΙΟ ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ