ΑΕΚ

ΑΕΚ: Για τη νίκη με τον Βόλο και την επιστροφή στην κορυφή

Ο Λιβάι Γκαρσία
Ο Λιβάι Γκαρσία EUROKINISSI SPORTS

Η ΑΕΚ φιλοξενεί τον Βόλο στην OPAP Arena έχοντας ως μοναδικό στόχο τη νίκη για να πιάσει κορυφή. Οι σκέψεις και τα διλήμματα του Ματίας Αλμέιδα για την ενδεκάδα.

Επιστροφή στη δράση για την ΑΕΚ η οποία αντιμετωπίζει τον Βόλο στην OPAP Arena (16/09, 20:00, COSMOTE Sport 1 και Live SPORT24) για την τέταρτη αγωνιστική της Stoiximan Super League. Η Ένωση έχει ως μόνο στόχο τη νίκη για να επιστρέψει στην κορυφή καθώς ο Ολυμπιακός και ο ΠΑΟΚ έχασαν βαθμούς και οι κιτρινόμαυροι έχουν την ευκαιρία να τους πιάσουν.

Η ΑΕΚ θέλει να χτίσει ένα σερί νικών ώστε να πάει με την καλύτερη δυνατή ψυχολογία στο πρώτο ντέρμπι της χρονιάς με τον Παναθηναϊκό στη Νέα Φιλαδέλφεια, αφού πρώτα ξεπεράσει τα εμπόδια του Βόλου και φυσικά της ιδιαίτερα αξιόμαχης Athens Kallithea στη Λεωφόρο.

Ο Ματίας Αλμέιδα, ο οποίος θα συμπληρώσει 100 παιχνίδια στον πάγκο της ΑΕΚ στο παιχνίδι με τον Βόλο, θέλει από τους παίκτες του να παρουσιάσουν την αγωνιστική φιλοσοφία που ο ίδιος έχει περάσει στην ομάδα. Να πιέσουν ψηλά τον αντίπαλο, να εκμεταλλευτούν τα λάθη του και να είναι αποτελεσματικοί στις ευκαιρίες που θα έχουν.

Σε σχέση με το παιχνίδι με τον Λεβαδειακό, από το οποίο πέρασαν πολλές ημέρες λόγω της διακοπής λόγω εθνικών ομάδων, ο Ματίας Αλμέιδα δεδομένα δεν υπολογίζει στους Μιγιάτ Γκατσίνοβιτς και Μόουζες Οντουμπάτζο οι οποίοι τέθηκαν εκτός λόγω θλάσεων, όπως και ο Αλμπέρτο Μπρινιόλι, ο οποίος ετοιμάζεται για την επιστροφή του στις προπονήσεις.

Ο Έρικ Λαμέλα είναι αμφίβολος και ενδέχεται να προφυλαχθεί, ενώ ο Μουκουντί επέστρεψε νωρίτερα από τις υποχρεώσεις της εθνικής Καμερούν με τραυματισμό, ωστόσο ανέβαζε στροφές τις τελευταίες μέρες και μένει να φανεί σε τι κατάσταση είναι. Αντίθετα κανονικά διαθέσιμος είναι ο Γιόνσον που ξεπέρασε τον τραυματισμό του και είναι ξανά ετοιμοπόλεμος.

Κόντρα στον Βόλο είναι πολύ πιθανό να κάνει ντεμπούτο ο Φράντζι Πιερό, ερχόμενος από τον πάγκο. Ο Αϊτινός διεθνής επιθετικός είναι σε πολύ καλή κατάσταση από άποψη φυσικής κατάστασης έχοντας κάνει προετοιμασία, ενώ πριν έρθει στην Ελλάδα για την ΑΕΚ, έπαιξε (και σκόραρε) με την εθνική ομάδα της χώρας του. Η ΑΕΚ δεν γνωστοποίησε αποστολή, επομένως μαζί με την ενδεκάδα θα γίνει γνωστή η 20άδα.

Η πιθανή ενδεκάδα της ΑΕΚ κόντρα στον Βόλο

Με βάση τα παραπάνω δεδομένα η ενδεκάδα της Ένωσης αναμένεται να είναι η εξής. Κάτω από τα δοκάρια θα καθίσει ο Θωμάς Στρακόσα. Ο Βίντα θα είναι στο κέντρο της άμυνας έχοντας ως παρτενέρ του έναν εκ των Μουκουντί ή Κάλενς, μιας και ο Καμερουνέζος στόπερ ενδέχεται να μην είναι 100% έτοιμος. Στα άκρα της άμυνας θα αγωνιστούν οι Ρότα (δεξιά) και Πήλιος (αριστερά).

Ο Γιόνσον επέστρεψε στις προπονήσεις και θα διεκδικήσει τη θέση στο "έξι" με τον Σιμάνσκι. Στο "οκτώ" υπάρχει ο Πινέδα, ο οποίος όμως προέρχεται από υπερατλαντικό ταξίδι και ενδέχεται να πάρει ανάσες, όπως και οι Λιούμπιτσιτς και Περέιρα που επίσης διεκδικούν τη θέση.

Στο αριστερό άκρο της επίθεσης θα αγωνιστεί ο Κοϊτά και δεξιά το προβάδισμα έχει ο Ελίασον. Στην κορυφή θα αγωνιστεί ο Γκαρσία και πίσω του θα έχει είτε τον Τσούμπερ, είτε τον Λιούμπιτσιτς, ενώ εκεί μπορεί να βοηθήσει και ο Περέιρα.

TAGS ΑΕΚ ΑΕΚ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ STOIXIMAN SUPER LEAGUE ΕΛΛΑΔΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ