ΑΕΚ

ΑΕΚ-Γκρόιτερ Φιρτ 2-2

ΑΕΚ-Γκρόιτερ Φιρτ 2-2
ΑΕΚ ΓΙΑ ΜΕΣΑ ΓΙΑ ΗΛΙΑ

Η Ένωση ήρθε ισόπαλη (2-2) με την Γκρόιτερ Φιρτ και έδειξε πως χρειάζεται ακόμα χρόνο και δουλειά (photos)

Σίγουρα η συγκεκριμένη αναμέτρηση με μία ομάδα ναι μεν Β' κατηγορίας αλλά που έχει δώσει 10 φιλικά δεν είναι για ασφαλή συμπεράσματα αλλά φάνηκε πως το 4-3-3 δεν έχει αφομοιωθεί από του κιτρινόμαυρους και ο Έλληνας τεχνικός έχει πολύ δουλειά ακόμα.
Ο υπό δοκιμή Πέρεζ έδειξε καλά στοιχεία και θα συνεχίσει να κρίνεται μέχρι την Τετάρτη που θα παραμείνει με την αποστολή της Ένωσης.

Ο Γιώργος Δώνης χρησιμοποίησε τους Φυσέκη, Παπασταθόπουλο (61΄ Ζεράλδο Αλβες), Μαϊστόροβιτς (74΄ Αλεξόπουλος), Ράμος (64΄ Κουτρουμάνος), Πέρες (46΄ Γεωργέας), Καφέ (75΄ Πλιάτσικας), Λαγό (46΄ Ζορμπάς), Ενσαλίβα (46΄ Χετεμάι), Κονέ (46΄ Ριβάλντο), Μπλάνκο (69΄ Ταχτσίδης), Μπερνς (46΄ Παυλής).

Θέλει πολύ δουλειά ακόμα

Η αναμέτρηση ξεκίνησε με τους ποδοσφαιριστές της Ένωσης να είναι εκτός αγωνιστικού κλίματος. Οι παίκτες της Γκρόιτερ Φιρτ άλλαξαν μερικές πάσε χωρίς καμία πίεση μπήκαν μέσα στην περιοχή και μετά από ένα λάθος διώξιμο του Ντάνιλε Μαϊστόροβιτς η μπάλα στρώθηκε στον Ιλίτσεβιτς που πλάσαρε τον Φυσέκη και έκανε το 1-0 στο 2ο μόλις λεπτό.

Από τα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης η διαφορά των δύο ομάδων ήταν εμφανέστατη σε θέμα φυσικής κατάστασης και αυτοματισμών. Οι Γερμανοί στο δέκατο φιλικό τους ήταν πολύ πιο γρήγοροι, έβγαιναν πρώτοι στην μπάλα με περισσότερη δύναμη και αυτό είχε ως αποτέλεσμα να κυριαρχήσουν στην μεσαία γραμμή.

Όπως ήταν φυσικό όσο πέρναγε η ώρα τα πόδια των ποδοσφαιριστών του Γιώργου Δώνη "λύθηκαν" και η ΑΕΚ ανέβασε ρυθμό χωρίς όμως να έχει την δυνατότητα να πιέσει την Γερμανική άμυνα. Παρ όλα αυτά στο 20ο λεπτό η ΑΕΚ έφτασε κοντά στην ισοφάριση όταν ο Παναγιώτης Κονέ (είχε γενέθλια) βρέθηκε μέσα στην μικρή περιοχή αλλά το πλασέ του σταμάτησε στο δοκάρι.

Η Ένωση έδειχνε περισσότερη διάθεση αλλά μέχρι εκεί. Άλλωστε το δεύτερο φιλικό της ομάδας δεν είναι για συμπεράσματα με τον Γιώργο Δώνη να ξεκινά στην Αυστρία το δέσιμο των ποδοσφαιριστών και να προσπαθεί να τους εμφυσήσει το νέο σύστημα (4-3-3).

Στο 31ο λεπτό η Γκρόιτερ Φιρτ εκμεταλλεύθηκε την λάθος εκτίμηση του Φυσεκή και την αδράνεια της κιτρινόμαυρης άμυνας και με τον Μαγιερσμπέργκερ ανέβασε τον δείκτη του σκορ στο 2-0.

Από το πρώτο ημίχρονο ο Γιώργος Δώνης θα σημείωσε σίγουρα στο μπλοκάκι του την καλή εμφάνιση του υπό δοκιμή Πέρεζ. Ο 22χρονος αριστερός μπακ με μόλις δύο προπονήσεις έδειξε πολύ καλά στοιχεία. Είχε καλές μεταβιβάσεις και έδειξε προσήλωση στα αμυντικά του καθήκοντα. Αν μη τι άλλο για πρώτη εμφάνιση τηρουμένων των αναλογιών κρίνεται με θετικό πρόσημο.

Στα αρνητικά η μηδαμινή τροφοδότηση του Ισμαέλ Μπλάνκο. Ο Αργεντίνος επιθετικός δεν πήρε τις πάσες που θα έπρεπε καθώς η μεσαία γραμμή δεν λειτούργησε όπως θα ήθελε ο Έλληνας τεχνικός. Για την συγκεκριμένη περίοδο πάντως το παραπάνω δεν είναι ιδιαίτερα ανησυχητικό καθώς όπως είναι λογικό οι αυτοματισμοί απουσιάζουν.

Ακόμα ένα στοιχείο που βγαίνει από το πρώτο σαρανταπεντάλεπτο είναι πως στη νέα ΑΕΚ του Γιώργου Δώνη με το 4-3-3, η μπάλα σε κάθε επίθεση περνάει από τα πόδια του αμυντικού χαφ. Ο Ενσαλίβα ήταν ο πρώτος που έπαιρνε πάντα την μπάλα για να ξεκινήσει κάτι καινούργιο η Ένωση.

Σε γενικές γραμμές η εικόνα του δικεφάλου στο πρώτο ημίχρονο δεν ήταν καλή με την μεσαία γραμμή να είναι αυτή που έδειξε τα περισσότερα προβλήματα, με τους “αναπληρωματικούς” να μην ικανοποιούν τον Δώνη.

Βελτιώθηκε στο Β' μέρος

Το σκηνικό άλλαξε προς το καλύτερο για την ΑΕΚ στην επανάληψη με την είσοδο του Ριβάλντο στο κέντρο και του Παυλή στην επίθεση να δίνουν μεγαλύτερη ταχύτητα και ποιότητα στις επιθετικές ενέργειες.

Η Ένωση πλησίασε δύο φορές στο γκολ αλλά δεν κατάφερε να μειώσει. Στο 55' ο Ζορμπάς έκανε την ατομική ενέργεια μπήκε μέσα στην περιοχή αλλά ο Χετεμάι δεν κατάφερε να εκμεταλλευθεί τη σέντρα του “μικρού” από πολύ καλή θέση.

Έξι λεπτά αργότερα ο πολύ καλός Παυλής έχασε την δεύτερη ευκαιρία της Ένωσης στην επανάληψη, όταν μετά από τακουνάκι του Χετεμάι επιχείρησε το πλασέ αλλά η μπάλα πέρασε ελάχιστα άουτ.

Αδιαμφισβήτητα ο δικέφαλος πάταγε πολύ καλύτερα στο γήπεδο στο δεύτερο σαρανταπενάλεπτο με την επιθετική λειτουργία της ομάδας να έχει βελτιωθεί. Ο Ριβάλντο έδωσε άλλο αέρα στην μεσαία γραμμή, ενώ η χρησιμοποίηση του Καφε ως αμυντικού χαφ έδωσε σαφώς πιο επιθετική όψη στο κέντρο της ΑΕΚ. Στα θετικά και η εμφάνιση του Χετεμάι που έδειξε σε πού καλή κατάσταση και έτοιμος να εκμεταλλευθεί την εμπιστοσύνη που του δείχνει ο Γιώργος Δώνης.

Στο τελευταίο δεκάλεπτο η ΑΕΚ πίεσε και κατάφερε να μην ηττηθεί. Στο 84ο λεπτό ο Ριβάλντο εκτέλεσε το κόρνερ, η μπάλα βρήκε σε αμυντικό της Γκρόιτερ Φιρτ και κατέληξε στα δίχτυα.

Ένα λεπτό αργότερα ο Πλιάτσικας εκμεταλλεύθηκε την ατομική ενέργεια και σέντρα του Γεωργέα και με δυνατό σουτ στην κίνηση διαμόρφωσε το τελικό 2-2.

Το προφίλ του Πέρεζ

Όνομα: Φεντερίκο Πέρεζ Σιλβέρα
Ημ. Γεν.: 23/01/1986
Υψος: 1,80

Έτος Ομάδα Συμμ. Γκολ
2004 Μπέλα Βίστα 5 -
2005 Μπέλα Βίστα - -
2005/06 Μπέλα Βίστα 9 -
2006/07 Μπέλα Βίστα 22 -
2007/08 Πενιαρόλ 21 -

Μικρά-Μικρά

* Ο Ντάνιελ Μαϊστόροβιτς αμέσως μετά τη φυγή του Τραϊανού Δέλλα ζήτησε και άλλαξε νούμερο στην φανέλα. Ο Σουηδός αμυντικός είχε διαλέξει αρχικά το Νο7 αλλά από την στιγμή που το Νο5 του “κολοσσού” έμεινε... ορφανό, δεν άργησε να ζητήσει και να πάρει τον αγαπημένο του αριθμό.

* Η Γκρόιτερ Φιρτ βρίσκεται σε πολυ πιο προχωρημένο στάδιο προετοιμασίας από την ΑΕΚ. Οι Γερμανοί με το παιχνίδι απέναντι στην Ένωση συμπλήρωσαν δέκα φιλικά, αλλά το σημερινό (26/7) ήταν το πρώτο δυνατό τεστ. Στις προηγούμενες αναμετρήσεις με ομάδες... αμφιβόλου ποιότητας είχαν επτά νίκες και μία ισοπαλία.

* Στην έκτη θέση ττου βαθμολογικού πίνακα της δεύτερης κατηγορίας της Γερμανίας τερμάτισε η Γκρόιτερ Φιρτ την χρονιά που μας πέρασε.

* Επόμενο φιλικό για την ΑΕΚ την Τρίτη 29/7 με αντίπαλο την Κότμπους ομάδα από την πρώτη κατηγορία της Γερμανίας



























































TAGS ΑΕΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ