ΑΕΚ

ΑΕΚ: Η αγωνιστική άνοδος του Περέιρα το μοναδικό κέρδος στο Αγρίνιο

Ο Ρομπέρτο Περέιρα
Ο Ρομπέρτο Περέιρα EUROKINISSI SPORTS

Ο Ρομπέρτο Περέιρα ανεβάζει διαρκώς στροφές δείχνοντας ότι φτάνει στα επιθυμητά επίπεδα φυσικής κατάστασης και μπορεί να αποτελέσει μια λύση για τον κιτρινόμαυρο άξονα.

Η ΑΕΚ, όπως και πέρυσι, έτσι και φέτος δεν κατάφερε να ξεπεράσει το εμπόδιο του Παναιτωλικού ή καλύτερα η ομάδα του Γιάννη Πετράκη επικράτησε με 1-0 χάρη στο γκολ που πέτυχε ο Μιγκέλ Λουίς.

Οι κιτρινόμαυροι έχασαν την ευκαιρία να διατηρηθούν στην κορυφή, καθώς τώρα κινδυνεύουν να μείνουν πίσω με δύο βαθμούς από τον ΠΑΟΚ και τον Ολυμπιακό. Η ομάδα του Ματίας Αλμέιδα, πάλεψε είχε ευκαιρίες για γκολ, ωστόσο οι περισσότερες τελικές της δεν βρήκαν στόχο σε αντίθεση με του Παναιτωλικού και μοιραία ηττήθηκε.

Το μοναδικό που μπορεί να κρατήσει η Ένωση από αυτό το παιχνίδι είναι η άνοδος του Ρομπέρτο Περέιρα, ο οποίος έπαιξε βασικός στα τρία τελευταία παιχνίδια των κιτρινόμαυρων με Athens Kallithea, Παναθηναϊκό και Παναιτωλικό, δείχνοντας σταδιακά μια πρόοδο μέχρι και το πολύ μεστό παιχνίδι του Αγρινίου.

Όσα έκανε ο Περέιρα κόντρα στον Παναιτωλικό

Ο Ρομπέρτο Περέιρα έπαιξε στο παιχνίδι στο "οκτώ", μπροστά στον Σιμάνσκι στον άξονα και ολοκλήρωσε το παιχνίδι με 83 ενέργειες με την μπάλα. Ο Αργεντινός είχε μεγάλη ακρίβεια στις μεταβιβάσεις του. Οι μόνες λάθος πάσες είναι αυτές που είναι τα κόκκινα βέλη, όπως φαίνεται στο παρακάτω γράφημα της Opta Stats/Perform με τις μεταβιβάσεις του Αργεντινού.

ΑΕΚ: Η αγωνιστική άνοδος του Περέιρα το μοναδικό κέρδος στο Αγρίνιο
Οι πάσες του Περέιρα κόντρα στην ΑΕΚ

Συνολικά ο Περέιρα είχε 69/73 εύστοχες πάσες με τις περισσότερες εξ αυτών να είναι στο μισό του Παναιτωλικού 46/50.Συνολικά ο Αργεντινός ήταν ο ποδοσφαιριστής με τις περισσότερες πάσες στο χορτάρι.

Οι πάσες που επιχείρησε στο επιθετικό τρίτο της Ένωσης ήταν 13 (όλες εύστοχες) και μαζί του μόνο ο Σιμάνσι είχε 13 πάσες. Παράλληλα η συνεισφορά του Περέιρα ήταν πολύ σημαντική και στο ανασταλτικό κομμάτι, καθώς είχε συνολικά 10 ανακτήσεις κατοχής όντας ο παίκτης με τις περισσότερες στο γήπεδο. Αυτές ήταν κάποιες από τις πρωτιές που είχε στο παιχνίδι με τον Παναιτωλικό.

ΑΕΚ: Η αγωνιστική άνοδος του Περέιρα το μοναδικό κέρδος στο Αγρίνιο
Οι ενέργειες του Περέιρα με τον Παναιτωλικό

Ο Αλμέιδα δοκίμαζε τον Περέιρα όλο αυτό το διάστημα και τον "εμφάνισε" στο οκτώ, με εξαίρεση την πρεμιέρα με τον ΟΦΗ που πέρασε στο ματς ως αλλαγή αντί του Κοϊτά παίζοντας στο αριστερό άκρο της επίθεσης.

Ο Περέιρα ανέβαζε σταδιακά την απόδοσή του, φτάνοντας στα επιθυμητά επίπεδα ώστε ο Ματίας Αλμέιδα να τον αξιοποιεί. Το δύσκολο μονοπάτι που θα έχει η ΑΕΚ στο Κύπελλο Ελλάδας Betsson απαιτεί μεγάλο ροτέισον και ο πολύπειρος Αργεντινός διεθνής δείχνει ότι μπορεί να αποτελεί μια αξιόπιστη λύση για τον κιτρινόμαυρο άξονα.

TAGS ΑΕΚ ΑΕΚ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ STOIXIMAN SUPER LEAGUE ΕΛΛΑΔΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ